Mi a Windows Steps Recorder (PSR)?

A Steps Recorder egy kombinált billentyűzár, képernyőfelvétel és kommentár eszköz a Windows számára. Ezzel gyorsan és egyszerűen dokumentálhatók a számítógépen végrehajtott műveletek hibaelhárítás céljából.

Az alábbiakban mindent meg kell tudni a Steps Recorderről - mire használják, a Windows mely verzióival kompatibilis, hogyan nyissa meg a programot, és hogyan használja a lépések rögzítésére.

A Steps Recorder-t néha Problem Steps Recorder-nek vagy PSR-nek nevezik.

A Steps Recorder csak a Windows 10, a Windows 8 (beleértve a Windows 8.1), a Windows 7 és a Windows Server 2008 rendszerekben érhető el.


Mire használható a Steps Recorder?

A Steps Recorder egy hibaelhárító és segítő eszköz, amelyet a felhasználó által a számítógépen végrehajtott műveletek rögzítésére használnak. A rögzítést követően az információkat el lehet küldeni minden olyan személynek vagy csoportnak, aki segít a hibaelhárításban.

A Steps Recorder nélkül a felhasználónak részletesen meg kell magyaráznia az egyes lépéseket, amelyeket a problémája megismétléséhez tesz. A legjobb módszer erre az lenne, ha manuálisan kiírná, mit csinál, és képernyőképeket készítene minden egyes látott ablakról.

A Steps Recorder segítségével azonban mindez automatikusan megtörténik, amíg a felhasználó a számítógépén van, ami azt jelenti, hogy semmi mással nem kell aggódnia, csak a Steps Recorder elindításával és leállításával, majd az eredmény elküldésével.

A Steps Recorder egy olyan program, amelyet kézzel kell elindítania és le kell állítania. A PSR nem fut a háttérben, és nem gyűjt vagy küld információkat automatikusan senkinek.


Hogyan érhető el a Steps Recorder

A Steps Recorder a Windows 10 Start menüjéből és a Windows 8 Alkalmazások képernyőjéből érhető el. A Steps Recorder programot a Windows 10 és a Windows 8 rendszerben is elindíthatja az alább látható paranccsal.

A Windows 7 rendszerben a Problem Steps Recorder, az eszköz hivatalos neve a Windows adott verziójában érhető el a legkönnyebben a következő parancs végrehajtásával a Start menüből vagy a Futtatás párbeszédpanelen:

mt

A Steps Recorder nem érhető el parancsikonként a Windows 7 Start menüjében.


A Steps Recorder használata

Lásd a Steps Recorder használatát részletes útmutatásért, vagy olvassa el az alábbiakban a PSR működésének gyors áttekintését:

A Steps Recorder sok olyan információt rögzít, amely nagyon hasznos valaki számára a probléma elhárításához, beleértve minden egérkattintást és billentyűzet műveletet.

A PSR létrehoz egy képernyőképet az egyes műveletekről, minden műveletet egyszerű angol nyelven ír le, feljegyzi a művelet pontos dátumát és időpontját, sőt lehetővé teszi a felvevő számára, hogy a felvétel során bármikor megjegyzéseket fűzzen hozzá.

A felvétel során elérhető összes program neve, helye és verziója is szerepel.

Miután a PSR felvétel befejeződött, elküldheti a létrehozott fájlt az egyénnek vagy a csoportnak, hogy segítsen megoldani bármilyen problémát.

A PSR által készített felvétel MHTML formátumban van, amely az Internet Explorer 5-ben és későbbi verziókban bármely Windows operációs rendszerben megtekinthető. A fájl megnyitásához először nyissa meg az Internet Explorert, majd használja a Ctrl + O billentyűparancs a felvétel megnyitásához.