Hogyan javítható a Code 39 hibák a Windows rendszerben

A Code 39 hiba az Eszközkezelő számos hibakódjának egyike. A legtöbb esetben vagy az adott hardverelem hiányzó illesztőprogramja, vagy a Windows rendszerleíró adatbázisa okozza.

Bár kevésbé gyakori, a hibát egy sérült illesztőprogram vagy az illesztőprogrammal kapcsolatos fájl is okozhatja.

A Microsoft bármely operációs rendszere Code 39 Device Manager hibát tapasztalhat, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és még sok mást.


39-es kód hibaüzenet

A Code 39 hiba szinte mindig pontosan így fog megjelenni:

A Windows nem tudja betölteni az eszközillesztőt ehhez a hardverhez. Lehetséges, hogy az illesztőprogram sérült vagy hiányzik. (39. kód)

Az ehhez hasonló Eszközkezelő hibakódok részletei elérhetők az Eszköz tulajdonságai területen az Eszköz állapota területen. Lásd: Az eszköz állapotának megtekintése az Eszközkezelőben, ha nem biztos benne, hogyan kell ezt megtenni.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a Windows 39 más részén látja a Code XNUMX hibát, akkor valószínűleg egy rendszer hibakódja van, amelyet nem szabad Eszközkezelő problémaként elhárítani.

Ez a hiba az Eszközkezelőben felsorolt ​​bármely hardvereszközre vonatkozhat. A legtöbb esetben azonban olyan optikai meghajtókon jelenik meg, mint a CD és DVD meghajtók.


Hogyan lehet kijavítani a Code 39 hibát

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg.

    Mindig fennáll az a csekély lehetőség, hogy a látott Code 39 hibát az Eszközkezelővel vagy a BIOS-szal kapcsolatos valami fluke okozta. Ha ez igaz, akkor egy egyszerű újraindítás kijavíthatja.

  2. Telepített egy eszközt vagy változtatott az Eszközkezelőben, mielőtt észrevette a 39-es kódot? Ha igen, akkor jó eséllyel az Ön által végrehajtott módosítás okozta a hibát.

    Vonja vissza a változtatást, indítsa újra a számítógépet, majd ellenőrizze újra a hibát.

    A végrehajtott módosításoktól függően néhány megoldás a következőket tartalmazhatja:

    • Az újonnan telepített eszköz eltávolítása vagy újrakonfigurálása
    • Visszatérés az illesztőprogramra a frissítést megelőző verzióra
    • A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja az Eszközkezelővel kapcsolatos legutóbbi módosításokat
  3. Törölje az UpperFilters és az LowerFilters beállításjegyzék értékeit. A 39-es kód hibáinak gyakori oka a DVD / CD-ROM meghajtó osztályának rendszerleíró kulcsában található két speciális beállításjegyzék sérülése.

    Hasonló értékek törlése a Windows rendszerleíró adatbázisból a DVD vagy CD meghajtón kívüli hardveren is megjelenő hibát kijavíthatja. A fent linkelt UpperFilters / LowerFilters oktatóanyag megmutatja, hogy pontosan mit kell tennie.

  4. Telepítse újra az eszköz illesztőprogramjait. A hibát okozó eszköz illesztőprogramjának eltávolítása és újratelepítése valószínűleg megoldást jelent erre a problémára.

    Ha egy USB-eszköz a Code 39 hibát generálja, az illesztőprogram újratelepítésének részeként távolítsa el az összes eszközt az Universal Serial Bus vezérlők hardverkategóriájából az Eszközkezelőben. Ez magában foglal minden USB-háttértárat, USB Host Controller-t és USB Root Hub-ot.

    Az illesztőprogram megfelelő újratelepítése, ahogy a fenti hivatkozásokban található, nem egyenlő az illesztőprogram egyszerű frissítésével. A teljes illesztőprogram újratelepítése magában foglalja a jelenleg telepített illesztőprogram teljes eltávolítását, majd a Windows újratelepítését a semmiből.

  5. Frissítse az eszköz illesztőprogramjait. Lehetséges, hogy a legújabb gyártó által szállított illesztőprogramok telepítése megoldhatja a problémát. Ha ez működik, ez azt jelenti, hogy a 4. lépésben újratelepített tárolt illesztőprogramok valószínűleg sérültek.

  6. Cserélje ki a hardvert. Végső megoldásként a hardver meghibásodása miatt előfordulhat, hogy ki kell cserélnie a hibát okozó eszközt.

    Az is lehetséges, hogy az eszköz nem kompatibilis a Windows ezen verziójával. Ellenőrizheti a Windows HCL-t.

    Ha meggyőződött arról, hogy ennek a Code 39 hibának még mindig van operációs rendszer-összetevője, megpróbálhatja kijavítani a Windows javító telepítését, és ha ez nem működik, a Windows tiszta telepítését. Azt sem javasoljuk, hogy a hardver cseréje előtt tegye meg, de ezekre akkor lehet szükség, ha az összes többi lehetőséget kimerítette.

  7. A hibát most kijavítani kell.