Hogyan javítható a Code 37 hibák a Windows rendszerben

A Code 37 hiba egyike az Eszközkezelő számos hibakódjának, amelyek alapvetően azt jelentik, hogy a hardvereszközhöz telepített illesztőprogram valamilyen módon meghibásodott.

A Code 37 hiba szinte mindig a következő módon jelenik meg:

A Windows nem tudja inicializálni az eszközillesztőt ehhez a hardverhez. (37. kód)

Az Eszközkezelő hibakódok, például a 37-es kód részletei elérhetők az Eszköz tulajdonságai területen az eszköz tulajdonságai között: Hogyan tekinthető meg az eszköz állapota az Eszközkezelőben.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a Code 37 hibát máshol látja a Windows rendszerben, akkor valószínűleg egy rendszer hibakódja van, amelyet nem szabad Eszközkezelő problémaként elhárítani.

A Code 37 hiba az Eszközkezelő bármely hardvereszközére vonatkozhat. A legtöbb Code 37 hiba azonban olyan optikai meghajtókon jelenik meg, mint a Blu-ray, DVD és CD meghajtók, valamint a videokártyák és az USB-eszközök.

A Microsoft bármely operációs rendszere Code 37 Device Manager hibát tapasztalhat, beleértve a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP és még sok mást.


Hogyan lehet kijavítani a Code 37 hibát

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem indította újra legalább egyszer, miután látta a Code 37 hibát.

    Lehetséges, hogy a 37-es hibakódot a hardver átmeneti problémája okozta. Ha igen, lehet, hogy a számítógép újraindításához szükséges minden a javításhoz.

  2. Telepített egy eszközt vagy módosított az Eszközkezelőben közvetlenül a Code 37 hiba megjelenése előtt? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel az Ön által végrehajtott módosítás okozta a hibát.

    Ha lehet, vonja vissza a módosítást, indítsa újra a számítógépet, majd ellenőrizze újra a Code 37 hibát.

    A végrehajtott módosításoktól függően néhány megoldás a következőket tartalmazhatja:

    • Az újonnan telepített eszköz eltávolítása vagy újrakonfigurálása
    • Visszatérés az illesztőprogramra a frissítést megelőző verzióra
    • A Rendszer-visszaállítás segítségével visszavonhatja az Eszközkezelővel kapcsolatos legutóbbi módosításokat
  3. Törölje az UpperFilters és az LowerFilters beállításjegyzék értékeit. A Code 37 hibák egyik gyakori oka a DVD / CD-ROM Drive Class rendszerleíró kulcs két nyilvántartási értékének sérülése.

    Hasonló értékek törlése a Windows rendszerleíró adatbázisból szintén megoldást jelenthet a Code 37 hibára, amely a Blu-ray, DVD vagy CD meghajtón kívül más eszközön jelenik meg. A fent linkelt UpperFilters / LowerFilters oktatóanyag megmutatja, hogy pontosan mit kell tennie.

  4. Próbáljon másik USB-portot használni, ha USB-eszköz használata közben a Code 37 hibát észleli.

    Ha régi készüléke van, akkor az csak egy lassabb USB-porton működhet, ebben az esetben - ha a számítógépén mindkettő van - kicserélheti az eszközt egy gyorsabb portról, mint például a 3.0, egy lassabbra, mint például a 2.0.

  5. Telepítse újra az eszköz illesztőprogramját. Az eszköz illesztőprogramjainak eltávolítása és újratelepítése egy másik valószínű megoldás a Code 37 hibára, különösen akkor, ha a hiba egy BD / DVD / CD meghajtótól eltérő eszközön jelenik meg.

    Ehhez nyissa meg az Eszközkezelőt, majd kattintson a jobb gombbal vagy érintse meg és tartsa lenyomva az eszközt, lépjen a Vezető fülre, majd válassza a lehetőséget Uninstall. Ha elkészült, használja a Akció > Hardveres változások keresése lehetőség arra kényszeríteni a Windows-t, hogy új illesztőprogramokat keressen.

    Ha egy USB-eszköz a Code 37 hibát generálja, az illesztőprogram újratelepítésének részeként távolítsa el az összes eszközt az Universal Serial Bus vezérlők hardverkategóriájából az Eszközkezelőben. Ez magában foglal minden USB-háttértárat, USB Host Controller-t és USB Root Hub-ot.

    Az illesztőprogram helyes újratelepítése nem ugyanaz, mint az illesztőprogram egyszerű frissítése. A teljes illesztőprogram újratelepítése magában foglalja a jelenleg telepített illesztőprogram teljes eltávolítását, majd a Windows újratelepítését a semmiből.

  6. Frissítse az eszköz illesztőprogramjait. A Code 37 hibával rendelkező eszköz legújabb illesztőprogramjának telepítése egy másik lehetséges javítás.

    Ha a Windows 64 bites verzióját használja, feltétlenül telepítse a megfelelő, a gyártó által szállított 64 bites illesztőprogramot az eszközhöz. Ez mindig fontos, de ennek elmulasztása okozhatja a 37-es kód kérdését, ezért itt akartuk felhívni.

    Derítse ki, hogy a Windows 32 vagy 64 bites verzióját futtatja-e. Szüksége lesz erre az információra. Ha számítógépe 5 évnél fiatalabb, akkor valószínűleg 64 bites Windows rendszert futtat.

  7. Futtassa az sfc / scannow Rendszerfájl-ellenőrző parancsot a hiányzó vagy sérült Windows-fájlok kereséséhez, és szükség esetén pótolja azokat.

    Néhány felhasználó jelentette a 37-es kódot, amelyet az illesztőprogram nem tudott újratelepíteni, de a Rendszerfájl-ellenőrző eszköz futtatása után eltűnt. Ez azt jelenti, hogy legalább néhány Code 37 hibát maga a Windows okozhat.

  8. Cserélje ki a hardvert. Ha a korábbi hibaelhárítások egyike sem működött, akkor ki kell cserélnie azt a hardvert, amely a Code 37 hibával rendelkezik.

    Bár nem túl valószínű, az is lehetséges, hogy az eszköz nem kompatibilis az Ön Windows verziójával. Ez akkor lehet probléma, ha a Code 37 hibával rendelkező hardvert sok évvel ezelőtt gyártották, vagy ha a hardver újabb, de az operációs rendszere több, mint egy régi verzió. Hivatkozhat a Windows HCL kompatibilitására, ha úgy gondolja, hogy ez vonatkozhat Önre.

    Ha biztos abban, hogy maga a hardver nem okozza ezt a bizonyos Code 37 hibát, próbálkozzon a Windows javítással, majd a Windows tiszta telepítésével, ha a javítás nem működik. Nem ajánlom, hogy bármelyiket tegye meg, mielőtt megpróbálná cserélni a hardvert, de lehet, hogy ezek maradnak az egyetlen lehetősége.

  9. Kérjük, tudassa velünk, ha a 37. kód hibáját olyan módszerrel javította, amelyet a fentiekben nem használunk. Szeretnénk ezt az oldalt a lehető legfrissebb állapotban tartani.