Hogyan javítható a Code 19 hibák a Windows rendszerben

A Code 19 hiba az Eszközkezelő számos hibakódjának egyike. Ennek oka a Windows beállításjegyzék azon részeinek egy vagy több problémája, amelyek illesztőprogramokat és egyéb információkat tartalmaznak az adott hardvereszközről.

A Code 19 hiba szinte mindig a következő kétféleképpen jelenik meg:

A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert a konfigurációs információ (a rendszerleíró adatbázisban) hiányos vagy sérült. A probléma megoldásához távolítsa el, majd telepítse újra a hardvereszközt. (

A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert a konfigurációs információ (a rendszerleíró adatbázisban) hiányos vagy sérült. A probléma megoldásához először próbáljon meg futtatni egy hibaelhárító varázslót. Ha ez nem működik, akkor távolítsa el, majd telepítse újra a hardver eszközt. (

Az Eszközkezelő hibakódjainak, például a 19. kódnak a részletei az Eszköz tulajdonságai területen találhatók az Eszköz állapota területen.

Az Eszközkezelő hibakódjai kizárólag az Eszközkezelőre vonatkoznak. Ha a Code 19 hibát máshol látja a Windows rendszerben, akkor valószínűleg egy rendszer hibakódja van, amelyet nem szabad Eszközkezelő problémaként elhárítani.

A Code 19 hiba az Eszközkezelő bármely hardvereszközére vonatkozhat, de a legtöbb Code 19 hiba optikai meghajtókon jelenik meg, például DVD- és CD-meghajtókon, USB-eszközökön és billentyűzeteken.

A 19. kód hibáit a Microsoft bármely operációs rendszerében is láthattuk, beleértve a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és így tovább.


Hogyan lehet kijavítani a Code 19 hibát

  1. Indítsa újra a számítógépet, ha még nem tette meg. Mindig fennáll annak a távoli lehetősége, hogy a látott Code 19 hibát valamilyen fluke vagy átmeneti probléma okozta. Ha igen, akkor egy egyszerű újraindítás kijavíthatja a 19. kódot.

  2. Telepített egy eszközt, vagy módosított az Eszközkezelőben, mielőtt észrevette a 19-es kódot? Ha igen, akkor nagyon lehetséges, hogy az Ön által végrehajtott módosítás a Code 19 hibát okozta. Ha lehetséges, vonja vissza a változtatást, indítsa újra számítógépét, majd ellenőrizze újra a Code 19 hibát.

    A végrehajtott módosításoktól függően néhány megoldás a következőket tartalmazhatja:

    • Az újonnan telepített eszköz eltávolítása vagy újrakonfigurálása
    • A végrehajtott beállításjegyzék-változtatások visszavonása
    • Visszatérés az illesztőprogramra a frissítést megelőző verzióra
  3. Törölje az UpperFilters és az LowerFilters beállításjegyzék értékeit. A 19. kód hibáinak gyakori oka a DVD / CD-ROM meghajtó osztályának rendszerleíró kulcsában szereplő két beállításjegyzék sérülése.

    Hasonló értékek törlése a Windows rendszerleíró adatbázisban javíthatja a Code 19 hibát is, amely egy DVD / CD meghajtótól eltérő hardvereszközön jelenik meg. A fent linkelt UpperFilters / LowerFilters oktatóanyag megmutatja, mit kell tennie.

  4. Távolítsa el az iTunes alkalmazást a Vezérlőpultról vagy egy programeltávolítóval. Bár ez kissé drasztikusan hangozhat, az iTunes okozza a Code 19-es hibák elégségét ahhoz, hogy bekerüljön ebbe a hibaelhárítási útmutatóba.

    Ha az iTunes eltávolítása működik, akkor megpróbálhatja újból telepíteni a semmiből, ami nem mindig vezeti vissza a problémát.

  5. Telepítse újra az eszköz illesztőprogramjait. A Code 19 hibát tapasztaló eszköz illesztőprogramjának eltávolítása és újratelepítése valószínűleg megoldást jelent erre a problémára.

    Az illesztőprogram megfelelő újratelepítése, ahogy a fenti hivatkozásokban található, nem azonos az illesztőprogram frissítésével. A teljes illesztőprogram újratelepítése magában foglalja a jelenleg telepített illesztőprogram eltávolítását, majd hagyja, hogy a Windows újra telepítse az illesztőprogramot a semmiből.

  6. Frissítse az eszköz illesztőprogramjait. A legújabb, gyártó által szállított illesztőprogramok telepítése a Code 19 hibával rendelkező eszközhöz megoldhatja a problémát. Ha az illesztőprogramok frissítése megoldja a Code 19 hibát, az valószínűleg azt jelenti, hogy valamilyen probléma merült fel az előző lépésben újratelepített illesztőprogramokkal kapcsolatban, amelyeket a Windows tárolt.

  7. A Rendszer-visszaállítással állíthatja vissza az eszközillesztőket és a beállításjegyzék-konfigurációkat a Code 19 hiba előtti állapotba. Mindenképpen válasszon dátum és idő szerinti helyreállítási pontot, mielőtt megtudná vagy gyanítaná, hogy a Code 19 hiba először jelent meg.

  8. Tiltsa le az eszköz hardveralapú biztonságát. A Windows jelenthet Code 19 hibát egy olyan eszközön, mint egy külső merevlemez, ha a meghajtót korábban jelszóval rögzítették.

  9. Cserélje ki a hardvert. Végső megoldásként szükség lehet a Code 19 hibát tartalmazó hardver cseréjére.

    Az is lehetséges, hogy az eszköz nem kompatibilis a Windows ezen verziójával. Ellenőrizheti a Windows HCL-t.

    Ha felfedezte, hogy a hardver nem okozhatja ezt a Code 19 hibát, megpróbálhatja javítani a Windows rendszert. Ha ez nem működik, próbálkozzon a Windows tiszta telepítésével. A hardver cseréje előtt nem javasoljuk ezeknek a drasztikusabb lehetőségeknek egyikét sem, de előfordulhat, hogy meg kell tennie, ha nincs más lehetősége.

  10. A Code 19 hibát most meg kell oldani.