Az iPhone SMS-eket nem küldi? Így javíthatja

Ha iPhone készüléke nem tud szöveges üzeneteket küldeni, úgy érezheti, hogy el van zárva a barátoktól és a családtól. Lehet, hogy aggódsz, hogy valami végleg nem stimmel az iOS-eszközöddel, de lehet, hogy nem ez a helyzet. Ha iPhone készüléke nem tud szöveges üzeneteket küldeni, kövesse ezeket az egyszerű tippeket a javításhoz.

Az iPhone az Apple iMessage hálózaton vagy szabványos SMS-ben küld szövegeket nem Apple készülékekre. A cikkben található tippek mindkét típusú sms-re vonatkoznak, és az eljárások az iOS összes jelenleg támogatott verziójára vonatkoznak.

Web / Colleen Tighe


Az iPhone nem küldött szöveges üzeneteinek javítása

Számos oka lehet annak, hogy az iPhone nem képes szöveges üzenetek küldésére vagy fogadására, többek között a mobilhálózattal vagy az egyszerű szoftverhibákkal kapcsolatos problémák. A problémák csak akkor derülhetnek ki, ha kijavítják őket.

Kövesse ezeket az utasításokat, hogy az iPhone ismét szöveges üzeneteket küldjön.

  1. Csatlakozás egy hálózathoz. Az iPhone nem tud szöveges üzeneteket küldeni, ha nem csatlakozik sem mobil, sem Wi-Fi hálózathoz. Ha a szövegeid nem mennek keresztül, itt kell kezdeni.

    Ha meg tud nyitni egy weboldalt, és az üzenetküldés továbbra sem működik, akkor a probléma nem az Ön által használt hálózathoz kapcsolódik. Ha nincs internet-hozzáférése és nem tud szövegeket küldeni, de a Wi-Fi és a cellás adatok egyaránt be vannak kapcsolva, akkor valószínűleg kívül esik a szolgáltatási területen, vagy a mobilhálózat nem működik.

  2. A Repülő üzemmód be- és kikapcsolása. Tiltsa le a Repülő üzemmódot, vagy kapcsolja be, majd kapcsolja ki, hogy kapcsolatot találjon. IPhone-jának újra csatlakoznia kell egy elérhető hálózathoz, és a szövegei végig fognak menni. Ha a szövegek továbbra sem kerülnek elküldésre, menjen kifelé vagy olyan területre, ahol tudja, hogy megfelelő a mobil- vagy a Wi-Fi lefedettség.

  3. Erősítse meg a címzett telefonszámát és e-mail címét. Ha a szövegei továbbra sem küldenek, ellenőrizze, hogy helyesen címezte-e a szöveges üzenetet. Ellenőrizze a címzett telefonszámát, vagy ha az üzenetet az Üzenetek alkalmazáson keresztül küldi, az e-mail címét.

    Ha megerősítette, hogy a megfelelő személynek küldött üzeneteket, de nem kap választ, akkor a címzett blokkolhatja telefonszámát. Ha nem látják a szövegeidet, akkor nem tudnak válaszolni, így azt a benyomást kelthetik veled, hogy a szövegeid nem mennek keresztül.

  4. Lépjen ki és indítsa újra az Üzenetek alkalmazást. A memóriakezeléssel kapcsolatos problémák megoldásához néha ki kell zárni és újra kell indítani az alkalmazásokat. Kényszerítve lépjen ki az üzenetküldő alkalmazásból, majd próbálkozzon újra.

  5. Indítsa újra az iPhone-t. A készülék újraindítása számos problémát megoldhat. Lehet, hogy ebben az esetben nem oldja meg a dolgokat, de ez egy gyors, egyszerű lépés, amelyet érdemes kipróbálni, mielőtt összetettebb lehetőségekbe merülne.

  6. Ellenőrizze az iMessage rendszer állapotát. Lehet, hogy a problémának semmi köze nincs az iPhone készülékéhez; talán az Apple szerverek nem működnek. Ellenőrizze az Apple rendszerállapot oldalán, hogy van-e probléma az iMessage szolgáltatással. Ha van, akkor meg kell várnia, amíg az Apple megoldja.

  7. Ellenőrizze, hogy az üzenet típusa támogatott-e. Nem minden telefoncég támogat mindenféle szöveges üzenetet. Széles körű támogatást nyújt az SMS (Short Message Service), amely a standard szöveges üzenetküldő protokoll. Nem minden vállalat támogatja azonban a multimédia üzenetküldő szolgáltatást (MMS), amelyet fotók, videók és dalok küldésére használnak.

    Forduljon telefonszolgáltatójához, hogy meggyőződjön arról, hogy támogatják-e a küldeni kívánt szöveget. Az MMS-üzenetküldést jelenleg az AT&T, a T-Mobile, a Sprint, a MetroPCS, az US Cellular és a Verizon Wireless támogatja. 

  8. Kapcsolja be a Csoportos üzenetküldést. Ha a nem küldendő szöveges üzenetben van egy fénykép vagy videó, vagy embercsoportnak próbál üzenetet küldeni, ellenőrizze, hogy engedélyezték-e ezeket a funkciókat támogató beállításokat. Válassza a lehetőséget beállítások > Üzenetek. Alatt SMS / MMS, váltás MMS-üzenetek és Csoportüzenetek hoz On (zöld) helyzet.

  9. Ellenőrizze a telefon dátum- és időbeállításait. Az iPhone-nak regisztrálnia kell a megfelelő dátum- és időbeállításokat a hálózati alapú szolgáltatások megfelelő működéséhez. Válassza a lehetőséget beállítások > általános > Dátum idő, majd mozgassa a Állítsa be automatikusan kapcsoló nak nek On (zöld). Ha már be van kapcsolva, kapcsolja ki és be újra.

  10. Aktiválja újra az iMessage alkalmazást. Ha az iMessage programot használja szövegek küldéséhez, ellenőrizze, hogy az iMessage be van-e kapcsolva. A probléma az lehet, hogy a beállítást véletlenül kikapcsolták. A bekapcsolásához válassza a lehetőséget beállítások > Üzenetek, majd kapcsolja be a iMessage váltani On (zöld).

  11. A hálózati beállítások visszaállítása. Az iPhone hálózati beállításai olyan preferenciák csoportja, amelyek szabályozzák, hogy a telefon hogyan érje el a mobilhálózatokat. Az ezekben a beállításokban előforduló hibák megzavarhatják a szövegek küldését. E problémák megoldásához állítsa alaphelyzetbe a hálózati beállításokat.

  12. Frissítse a szolgáltató beállításait. Az iPhone rejtett szolgáltatói beállításokkal rendelkezik, amelyek elősegítik a telefon kommunikációját a mobilhálózattal hívások kezdeményezéséhez, adatátvitelhez és szövegek küldéséhez. A vezeték nélküli szolgáltatók rendszeresen frissítik ezeket a beállításokat. A szolgáltató beállításainak frissítésével ellenőrizze, hogy a legújabb verzió van-e.

  13. Frissítse az iOS rendszert. Az iOS legújabb verziója mindig a legfrissebb funkciókkal kapcsolatos javításokat és hibajavításokat tartalmazza. Mindig célszerű frissíteni az iOS-t, ha problémákba ütközik.

    Az iOS-frissítések csak érintésre vannak az OTA-frissítésekkel


Nem működött? Mi legyen a következő

Ha kipróbálta a fenti lépéseket, és az iPhone még mindig nem küld szöveges üzeneteket, itt az ideje, hogy beszéljen a szakértőkkel. Állítson be egy Apple Store találkozót a technikai támogatáshoz.

Ha régen volt iPhone-ja, de Androidra váltott, és problémái vannak a szövegeivel, az Apple megoldást kínál. Az iMessage Android hibát egy egyszerű ingyenes eszközzel javíthatja.