Hogyan jelenítheti meg a Windows Asztalot egy TV-n a Chromecast használatával

Mit kell tudni

  • A tévékészüléken lévő Windows PC-ről származó tartalom megtekintésének legegyszerűbb módja, ha Chromecastot használ a képernyő leadásához.
  • Mielőtt elkezdené, ellenőrizze, hogy a Chromecast és a számítógép is ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van-e. 
  • Átküldheti a teljes asztalt, vagy átküldheti a Chrome böngésző egyetlen lapjáról.

Az ebben az útmutatóban szereplő utasítások kompatibilisek a Chrome legújabb verzióival.

Ez a cikk először azt mutatja be, hogyan lehet egy Chrome böngésző lapot átküldeni a tévére, majd bemutatja, hogyan dobhatja át a teljes Windows asztalt, ha úgy tetszik.


A Chrome böngésző lap átküldése

Most, hogy biztos benne, hogy a Chromecast és a PC ugyanazon a WiFi hálózaton van, dobjunk egy lapot a Google Chrome böngészőből.

  1. Nyissa meg számítógépén a Chrome-ot, és navigáljon arra a webhelyre, amelyet a tévében szeretne megjeleníteni.

  2. Válassza ki a menü ikon (három vízszintes pont) a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Öntvény a legördülő menüből.

  3. Egy kis ablak jelenik meg a hálózaton szereplő összes szereplőnek megfelelő eszköz nevével, például egy Chromecast vagy a Google Home intelligens hangszóróval. Az eszköz kiválasztása előtt azonban nyomja meg a lefelé mutató nyíl tetejét, majd a kis ablak azt mondja Forrás kiválasztása.

  4. Válasszon Cast fül, majd válassza ki a Chromecast becenevét.

  5. Ha csatlakoztatva van, az ablak azt mondja Króm tükrözés egy hangerő-csúszkával és a megnyitott lap nevével együtt.

    Miután egy lap átküldött, navigálhat egy másik webhelyre, és az folyamatosan megjeleníti a lapon találhatóakat.

  6. Nézzen fel a tévéjére, és látni fogja, hogy a fül a teljes képernyőt lefedi - bár általában letterbox módban, hogy a nézettségi arány megfelelő maradjon.

  7. A közvetítés leállításához egyszerűen zárja be a fület, vagy kattintson a gombra chromecast ikon a böngészőben a címsávtól jobbra (kék). Ez visszahozza a Chrome Mirroring ablakot, amelyet korábban láttunk. Most kattintson megáll a jobb alsó sarokban.


Mire használható a Tab Casting

A Chrome böngésző fülének átküldése ideális minden, ami többnyire statikus, például a Dropboxban, a OneDrive-ban vagy a Google Drive-ban elrejtett nyaralási fotókhoz. Ez egy weboldal nagyobb méretben történő megtekintésére, vagy akár egy PowerPoint online prezentáció vagy a Google Drive Presentation webalkalmazásának megjelenítésére is jó.

Ami nem működik jól, az a videó. Nos, valahogy. Ha olyasmit használsz, amely már támogatja az átküldést, például a YouTube-ot, az remekül fog működni. De ez azért van, mert a Chromecast képes megragadni a YouTube-ot közvetlenül az internetről, és a füled a TV távirányítójává válik a YouTube számára. Más szóval, már nem sugározza fülét a Chromecastra.

A nem Chromecastot támogató tartalmak, például a Vimeo és az Amazon Prime Video, egy kicsit problémásabbak. Ebben az esetben a tartalmat közvetlenül a böngésző füléről közvetíti a televízióba. Hogy őszinte legyek, ez nem működik jól. Alig nézhető, mert az akció részeként rövid dadogásokra és kihagyásokra kell számítani.

A Vimeo rajongóknak könnyű ezt kijavítani. A PC fülről történő közvetítés helyett használja a szolgáltatás Android- és iOS-mobilalkalmazásait, amelyek támogatják a Chromecastot. Az Amazon Prime Video jelenleg nem támogatja a Chromecastot, azonban a Prime Video-t TV-jére más streaming eszközökön keresztül is elérheti, például az Amazon 40 dolláros Fire TV Stick-jét vagy a Roku-t.


Az asztal átküldése

A számítógép teljes asztalának megjelenítése a tévékészüléken a Chromecast segítségével nagyon hasonlít az egyetlen böngészőfül megjelenítésére.

  1. Válassza ki a három függőleges pont a Chrome jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Öntvény. Az ablak ismét megjelenik a kijelző közepén.

  2. Nyomja meg a lefelé mutató nyíl és válassza a lehetőséget Cast asztal, majd válassza ki a Chromecast becenevét az eszközlistából.

  3. Néhány másodperc múlva az asztal megkezdi a közvetítést.

  4. Ha többmonitoros kijelző beállítása van, a Chromecast megkéri, hogy válassza ki a megjeleníteni kívánt képernyőt. Válassza ki a megfelelő képernyőt, majd válassza a lehetőséget Megosztás, és néhány másodperc múlva a megfelelő kijelző jelenik meg a TV-n.

    A teljes asztal átküldésével a számítógép hangja is együtt jár. Ha nem szeretné, hogy ez megtörténjen, vagy kapcsolja ki az asztalon lejátszott hangot - iTunes, Windows Media Player stb. -, vagy a Chrome tükrözés ablakában található csúszka segítségével kapcsolja le a hangerőt.

  5. Az asztal küldésének leállításához válassza a kék színt chromecast ikonra a böngészőben. Amikor az Króm tükrözés ablak jelenik meg, válassza a lehetőséget megáll.


Mire jó az asztali casting

A böngésző lapjának átküldéséhez hasonlóan az asztali öntés olyan statikus elemeknél is jól működik, mint a merevlemezre mentett fényképek diavetítése vagy a PowerPoint bemutató. És akárcsak a fül öntése, a videó leadása sem nagyszerű. Ha videót szeretne lejátszani a televízióján, a TV-jére mentett tartalom használatával, csatlakoztassa a számítógépet közvetlenül a HDMI-n keresztül, vagy használjon olyan szolgáltatást, amelyet videofolyamok készítésére használ az otthoni WiFi hálózaton keresztül, például a Plex.


Miért Cast?

A Google 35 dolláros HDMI-kulcsa megfizethető alternatíva az olyan set-top boxokhoz, mint az Apple TV és a Roku. Elsősorban mindenféle tartalom megtekintését teszi lehetővé a TV-n, beleértve a YouTube-ot, a Netflix-et, a videojátékokat és a Facebook-videókat.

De a Chromecast segít abban is, hogy a Chrome-ot futtató bármely számítógépről két alapvető elemet tegyen a TV-re: egy böngésző lapot vagy a teljes asztalt. Ez a funkció a Chrome böngészővel működik minden olyan PC-platformon, amely támogatja azt, beleértve a Windows, a Mac, a GNU / Linux és a Google Chrome OS operációs rendszerét.

Mi az a casting?

Az átküldés a tartalom vezeték nélküli küldésének módja a televízióhoz, de kétféle módon működik. Olyan szolgáltatásból küldhet tartalmat, mint a YouTube, amely valójában azt mondja a Chromecastnak, hogy menjen az online forráshoz (YouTube), és töltsön le egy adott videót, amelyet a tévében játszhat. Az az eszköz, amely ezt megadta a Chromecastnak (például a telefonja), akkor távirányítóvá válik lejátszáshoz, szüneteltetéshez, előretekeréshez vagy másik videó kiválasztásához.

A PC-ről való átküldéskor azonban legtöbbször az asztali számítógépről a TV-készülékre továbbít tartalmat helyi hálózaton keresztül, online szolgáltatás segítsége nélkül. Ez egészen más, mivel az asztali streaming az otthoni számítógép számítási teljesítményére támaszkodik, míg a YouTube vagy a Netflix streaming a felhőre támaszkodik.

A két megközelítés közötti különbség és annak fontossága nyilvánvalóvá válik, amikor később a video streamingről tárgyalunk.

Casting Services, mint a Netflix, a YouTube és a Facebook Video

Egy csomó szolgáltatás sem támogatja a natív közvetítést az internet PC-s verziójáról a Chromecastra. Ez azért van, mert sok szolgáltatás már beépítette az Android és iOS mobilalkalmazásaiba, és nem zavartatta magát a laptopokkal és az asztali számítógépekkel.

Ettől függetlenül egyes szolgáltatások támogatják a PC-ről történő közvetítést, nevezetesen a Google saját YouTube, Facebook és Netflix. Ha ebből a szolgáltatásból szeretne átküldeni, kezdje el a videó lejátszását, és a lejátszó vezérlőivel megjelenik az átküldés ikon - a képernyő vázlata, a sarokban egy Wi-Fi szimbólummal. Válassza ezt, és a kis ablak ismét megjelenik a böngésző lapján. Válassza ki a Chromecast-eszköz becenevét, és az átküldés megkezdődik.