EASM fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az EASM fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy eDrawings Assembly fájl. Ez egy számítógéppel segített tervrajz (CAD) ábrázolása, de nem a tervezés teljes, szerkeszthető változata.

Más szavakkal, az EASM-fájlok egyik oka az, hogy az ügyfelek és más címzettek láthassák a tervet, de ne férjenek hozzá a tervadatokhoz. Kicsit hasonlítanak az Autodesk DWF formátumához.

Az EASM fájlok másik oka az, hogy tömörített XML adatokból állnak, ami tökéletes formátumot jelent a CAD rajzok interneten keresztüli küldéséhez, ahol a letöltés ideje / sebessége aggodalomra ad okot.

Tim Fisher / Web

Az EDRW és az EPRT hasonló eDrawings fájlformátumok. Az EAS fájlok azonban teljesen mások - ezek az RSLogix Symbol fájlok, amelyeket az RSLogix szolgáltatással együtt használnak.


Hogyan nyitható meg egy EASM fájl

Az eDrawings a SolidWorks ingyenes CAD programja, amely megnyitja az EASM fájlokat megtekintésre. Ne felejtse el kiválasztani INGYENES ESZKÖZÖK a letöltési oldal jobb oldalán találja meg a letöltési linket.

Ezek a fájlok a SketchUp segítségével is megnyithatók, de csak akkor, ha megvásárolja az eDrawings Publisher beépülő modult is. Ugyanez vonatkozik az Autodesk Inventorjára és az ingyenes eDrawings Publisher for Inventor plug-inre.

Az eDrawings Android- és iOS-mobilalkalmazás az EASM fájlokat is megnyithatja. További információt erről az alkalmazásról a megfelelő letöltési oldalukon olvashat el, mindkettőhöz eljuthat az eDrawings Viewer webhelyéről.

Ha feltölti a fájlt a Dropboxba vagy a Google Drive-ra, akkor képesnek kell lennie arra, hogy importálja őket a MySolidWorks Drive-ba, hogy online megtekinthesse a rajzot.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programot szeretné megnyitni, akkor ennek megtanulásáról az EASM fájlokat megnyitó program megváltoztatásáról szóló Windows útmutatónkban tájékozódhat. alapértelmezés szerint.


Az EASM fájl konvertálása

Az EASM formátumot egy CAD tervezés megtekintésére, nem pedig annak szerkesztésére vagy más 3D formátumba történő exportálására hozták létre. Tehát, ha az EASM-et DWG-re, OBJ-re stb. Kell konvertálni, akkor valójában hozzáférnie kell az eredeti fájlhoz.

Azonban a View2Vector for Windows programot úgy hirdetik, hogy képes exportálni ezt a fájltípust olyan formátumokba, mint DXF, STEP, STL (ASCII, bináris vagy felrobbant), PDF, PLY és STEP. Magunk még nem próbálták megnézni, hogy az efféle átalakítás valójában mit ér el, de van egy 30 napos próba, ha ki akarod próbálni.

A SolidWorks eDrawings Professional szoftvere (15 napig ingyenes) menthet egy EASM fájlt nem CAD formátumba, például JPG, PNG, HTM, BMP, TIF és GIF. Támogatja az EXE-be történő exportálást is, amely a néző programot egyetlen fájlba ágyazza - a címzettnek nem is kell eDrawings-ot telepítenie az összeállítási fájl megnyitásához.

Ha képfájlba konvertál, akkor az pontosan úgy fog kinézni, mint amikor a fájlt mentette - nem olyan 3D formában, amely lehetővé teszi az objektumok körüli mozgást és a dolgok különböző szögekből történő megtekintését. Ha ezt megteszi, a mentés előtt feltétlenül helyezze el a rajzot úgy, ahogyan szeretné megjeleníteni.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha nem sikerül a fájlt megfelelően megnyitni, ellenőrizze, hogy helyesen olvassa-e a fájlkiterjesztést. Nagyon könnyű összekeverni a különböző formátumokat egymás között, mert a fájlkiterjesztések hasonlóak.

Az EAP és az ACSM erre két példa. Egy másik az ASM, amely egy Assembly Language Source Code fájl lehet.