A Chromecast beállítása és a tévézés, filmek gyors lejátszása

A Google Chromecast csatlakozik a tévéhez, és televíziós műsorokat és filmeket sugároz telefonjáról vagy más mobileszközökről, sőt játékokat is játszhat.


Mielőtt elkezdené a Chromecast használatát

A Chromecast csatlakozik a tévé HDMI-portjához. Az eszköz tartalmaz egy kis extra kábelt arra az esetre, ha a HDMI-portjai kényelmetlenül helyezkednek el, de a TV-n rendelkeznie kell egy HDMI-porttal, hogy az eszköz egyáltalán működjön, és természetesen hozzáférjen az áramforráshoz. Bizonyos esetekben csatlakoztathatja a Chromecastot a tévé USB-portjához annak áramellátása érdekében. 

A Chromecast vezeték nélküli hálózatot igényel. Ha használni szeretné a Netflix, a YouTube, az HBO, a Google Play vagy más streaming szolgáltatás funkcióit, akkor ezekhez is létre kell hoznia fiókokat.

A Chromecast vezérléséhez Android vagy iOS telefonokat és táblagépeket - valamint számítógépeket és laptopokat - használjon. 

 Google


Google Chromecast telepítő

Miután csatlakoztatta a Chromecastot a tévéhez, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és töltse le a telepítő alkalmazást. Ezt a folyamatot a legkönnyebb egy laptop segítségével végrehajtani, de a Chromecast Android-táblagépről vagy telefonról is beállítható.

Telepítenie kell egy lejátszót minden eszközhöz, amelyet használni szeretne a Chromecasttal, de nem kell egyedileg konfigurálnia. Ha ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz csatlakozik, mint egy Chromecast, akkor vezérelheti azt a Chromecastot.  


A Chromecast használata videolejátszóként

A Chromecast használható Netflix, Hulu, YouTube vagy bármely, a Chromecasttal kompatibilis alkalmazás lejátszására.

  1. Nyissa meg az alkalmazást. 

  2. Válasszon egy film.

  3. Érintse a Cast gomb bármilyen mobil eszközről (okostelefonról, táblagépről, laptopról).

  4. Válassza ki a Chromecast eszközt.

  5. Használja a mobil eszköz, mint távvezérlő a film lejátszásához, szüneteltetéséhez és egyéb irányításához.

A videolejátszás a Chromecaston zökkenőmentes, és megfelel a többi hardvertípusnak, mint például az Xbox, a Playstation 3, a Roku és az okostévéknek. 

A videók lejátszása Chromebookról vagy Mac laptopról azonban nem biztos, hogy olyan gördülékeny, mert a videókat egyszerűen átküldöd, ahelyett, hogy egyszerűen elküldenéd őket az eszközre, mint a mobiloddal.


Chromecast kiterjesztési megjegyzések

A megfelelő beépülő modul segítségével szkennelhet a böngésző fülén, hogy a Chrome böngészőablakban bármi tükröződjön a tévéjén. Ez elméletileg nagyszerű. Ezután megnézhetné a Hulut és mindenféle más videót, amelyeket önkényesen tiltottak le a video streaming eszközökről, igaz? Nos, valahogy.

A streaming szolgáltatások szabadon tilthatják a viselkedést, és vannak, akik ezt megteszik. Akadályokba is ütközik, ha valamit át akar adni egy böngésző lapról, amely proxy szervert használ. Próbálja ki mégis - ez legális és a kiterjesztés ingyenes.