Android Photo Sphere: Mi ez, hogyan kell használni

Az Android körpanorámaképek olyan panorámaképek, amelyeket egyes Android-eszközökről lehet készíteni. A Kamera alkalmazásba beépítve ezzel a funkcióval 360 fokos képeket készíthet mindenről, ami körülvesz, és akár meg is oszthatja azokat a Google Térképen.

Az Android operációs rendszer az Android 4.2 Jelly Bean alkalmazásban kezdte el támogatni a körpanorámaképet, és a Nexus 4 volt az első telefon, amely a körpanorámaképet kiszerelte a dobozból. A készülék működéséhez gyro szenzorral kell rendelkezni.


Fotózás

A körpanorámakép használatával pontokat kell elhelyezni a képernyőn, hogy a kamera mindent rögzítsen körülötted.

  1. Nyissa meg a kamera alkalmazást.

  2. Érintse Fénykép Sphere a menüből.

  3. Keresse meg a fehér pont a képernyőn, és tartsa ott a fényképezőgépet, amíg kékre nem vált, és a pont eltűnik.

    Előfordulhat, hogy a kék pont megjelenítéséhez mindenféleképpen meg kell döntenie a telefont vagy a táblagépet.

  4. Vigye a fényképezőgépet a következő pontra, amíg kékre nem vált és eltűnik.

    Ismételje meg ezt addig, amíg többé nem lát fehér pontokat.

  5. Érintse csinált.


Használjon ügyeket

A panorámakép jelentős üzleti esetet kínál a következők számára:

  • ingatlanügynökök mutogatnak egy szobát.
  • nyomozók vagy más nyomozók megragadják a bűncselekmény dinamikáját.
  • festői kilátásokat megörökítő művészek.
  • újságírók készítenek jelenetet későbbi felhasználás céljából.

Tippek és további információk

Körpanorámakép készítésekor ne feledje a következőket:

  • Különösnek tűnhet az emberek vagy más mozgó tárgyak fényképezése, mivel a képek nem lesznek jól összeillesztve. Tájképek és belső felvételek a legjobb fogadások.
  • Tartsa az egyik lábát a földön, és csak ezen a lábán karikázzon be, hogy elkerülje a változó perspektívás felvételeket.
  • Tartsa a telefont közvetlenül a lábad felett, miközben létrehozza a körpanorámaképet, így biztosítva, hogy a képek folyékonyan rögzüljenek.

Mivel ezek nem olyanok, mint a szokásos képek, például a legtöbb weboldalon megjelenő JPG-k, a legtöbb eszközön problémákat okozhat a körpanorámaképek megtekintése. A kép nagy valószínűséggel hosszúnak és síknak fog kinézni, hullámos területekkel, ahol általában meghajlik, ha panorámaképben kinyitják.

Megnyithatja a körpanorámaképet a telefon Galéria alkalmazásában, feltöltheti a Google Fotókba, hogy ott megtekinthesse, és megoszthatja a Google+ szolgáltatáson. Ha megnyitja a körpanorámaképet a készüléken a Galéria alkalmazásban, onnan egyenesen feltöltheti a Google Maps és a Google Street View szolgáltatásba, ha megérinti a térkép ikont (lehet, hogy a megosztás menüben található).

A Photo Sphere Viewer egy asztali program, amely támogatja a körpanorámaképek megtekintését. A körpanorámaképet online is megtekintheti a PhotosphereViewer.net vagy a Sphcst.com oldalakon keresztül.

A Photo Sphere 2012-ben debütált, azóta sok különböző okostelefongyártó készített vagy kínált valamilyen 360 fokos fotóalkalmazást. Például a Samsung készülékei telepíthetik a Surround shot alkalmazást a kamera alkalmazásból, hogy bármilyen tárgyról 3D-s képet készítsenek.

Mivel a 360 fokos fényképezéshez nincs szabványos formátum, előfordulhat, hogy az egyik eszköz vagy alkalmazás által készített képek nem teljesen felcserélhetők más eszközökkel vagy alkalmazásokkal. A körpanorámaképek - mivel a Google natív kínálata - kompatibilis a Google ökoszisztémájával, de a kilométer-távolság más platformokon változhat.