Hogyan kell használni a Firefox privát böngészést

Sok webböngésző kínál valamilyen típusú privát módot, így a böngészés során lefedheti a nyomokat. A Mozilla Firefox böngészőben a privát böngészés bármikor és néhány módon aktiválható.

A privát böngészés nem jelenti azt, hogy a weben végzett tevékenységei teljesen névtelenek. Az internetszolgáltató vagy a munkáltató figyelemmel kísérheti, hogy mely webhelyeket látogatja meg, valamint az ezeken a webhelyeken végrehajtott egyes tevékenységeit. A webhelytulajdonosok gyűjthetnek bizonyos információkat, például az IP-címet és az általános tartózkodási helyet.


Nyisson meg egy új privát böngészési ablakot

Ha ezt a módszert használja, az ablak összes lapja privát lesz.

  1. Válassza ki a hamburger menü a böngészőablak jobb felső sarkában.

  2. választ Új privát ablak.

    A menüopció helyett billentyűparancsokat is használhat. Linux vagy Windows rendszerben nyomja meg a gombot Ellenőrzés+műszak+P. MacOS-ban nyomja meg a gombot parancs+műszak+P.

  3. Új böngészőablak jelenik meg, amely jelzi, hogy privát böngészési módot használ, és részletesen bemutatja, hogy ez mit jelent. Az ebben az új ablakban megnyitott összes fül privát, amit a címsor bal oldalán található lila és fehér szemmaszk ikon jelez.


Nyisson meg egy linket privát böngészési módban

A jobb gombbal egy privát ablakba juthat.

  1. Ha egy weblapról linket szeretne megnyitni Privát böngészés módban, kattintson a jobb gombbal a hivatkozásra a helyi menü megjelenítéséhez. MacOS rendszeren nyomja meg a gombot Vezérlő gomb és kattintson a jobb gombbal a linkre.

  2. választ Nyissa meg a Linket az új privát ablakban.

  3. A link céloldalának a választástól függően láthatónak kell lennie egy privát lapon vagy ablakban. Ellenőrizze, hogy az oldal címsorában van-e lila és fehér maszk, hogy biztosan privát módban legyen.


A böngészés automatikus használata a Firefoxban

Beállíthatja a Firefoxot úgy is, hogy minden munkamenet lényegében privát legyen, bár technikailag nem privát böngészés módban.

  1. Lépjen a Firefox címsorába, írja be körülbelül: preferenciák, Majd nyomja meg a gombot belép.

  2. A Firefoxban általános beállításokat, válassza a lehetőséget Adatvédelem és biztonság.

  3. Görgessen le a gombbal Történelem részt, majd válassza ki a Will Firefox legördülő menüből válassza a lehetőséget Soha ne feledje a történelmet.

  4. Egy előugró ablak arra kéri, hogy indítsa újra a böngészőt a funkció engedélyezéséhez. Válassza a lehetőséget Indítsa újra a Firefoxot most.

    Bár a lila és fehér privát böngészés maszkja nem jelenik meg, a Firefox addig nem őrzi az előzményeket és más böngészéssel kapcsolatos adatokat, amíg ez a beállítás engedélyezve van.


Milyen adatokat nem tárolunk privát böngészési módban?

A Firefox elég sok információt tárol a számítógépén egy böngészés során. Aktív privát böngészés üzemmódban sok ilyen adatot vagy soha nem menti el helyben, vagy egy privát lap vagy ablak bezárásakor automatikusan törli őket. Ez hasznos lehet, ha megosztott számítógépen éri el az internetet.

A következő adatok nem maradnak le a Firefox privát böngészés munkamenet végén:

  • Töltse le az előzményeket
  • Böngészési előzmények
  • Gyorsítótár
  • Sütik 
  • Webes űrlap információ 
  • Keresősáv kulcsszavak
  • Mentett jelszavak

Privát böngészés módban a létrehozott könyvjelzők tárolásra kerülnek, és a Firefox következő indításakor állnak rendelkezésre. Ezenkívül a letöltött fájlok a számítógépen maradnak, hacsak nem törli manuálisan ezeket a fájlokat.