Hogyan kell kényszeríteni újraindítani a lefagyott iPod-ot

Ha számítógépet vagy más technikai eszközt használt, és látta, hogy megfagy, akkor tudja, hogy az újraindítás általában megoldja a problémát. Ugyanez vonatkozik az iPod-ra is.

Justin Sullivan / Getty Images

A cikkben található információk az iPod touch, az iPod shuffle, az iPod nano, az iPod mini, az iPod classic, a video, iPod photo és az 1. – 4. Generációs iPod készülékekre vonatkoznak.

Ha iPod-jának van Hold kapcsolója, minden egyéb előtt ellenőrizze, hogy a kapcsoló ki van-e kapcsolva. Ha a Hold kapcsoló be van kapcsolva, akkor az iPod fagyottnak tűnhet, ha nem.


Az iPod touch újraindítása

Az iPod touch újraindításához végezzen kemény újraindítást. Az iPod kemény újraindításához nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot Sleep / Wake gomb és a FŐOLDAL gombot (a kikapcsoló csúszka rövid ideig megjelenik, miközben a gombokat lenyomva tartja), amíg meg nem jelenik az Apple logó. Ez legalább 10 másodpercet vehet igénybe.

Az iPod nano újraindítása

A kemény újraindítás kényszerítése az iPod nano készülékre az eszköz generációjától függ.

  • iPod nano 7th generáció: Tartsa nyomva a Sleep / Wake és FŐOLDAL gombokat, amíg az iPod újra nem indul.
  • iPod nano 6th generáció: Tartsa nyomva a Sleep / Wake és hangerő le gombokat, amíg az Apple logó meg nem jelenik. Ez a folyamat legalább 8 másodpercet igénybe vehet.
  • 5. vagy annál régebbi iPod nano: Állítsa be a Tart váltani a le pozíció. Tartsa nyomva a Menü és Központ gombokat, amíg meg nem jelenik az Apple logó. Ez a folyamat legalább 8 másodpercet igénybe vehet.

Ha az első próbálkozás nem sikerül, csatlakoztassa az iPod nano készüléket az áramforráshoz, és próbálkozzon egy másik kemény újraindítással.


Az iPod Shuffle újraindítása

Az iPod shuffle újraindításának kényszerítéséhez húzza ki a hálózati csatlakozóból vagy a számítógépből. Csúsztassa a főkapcsolót állásba le. Várjon 10 másodpercet, majd kapcsolja be az áramot On.

Az iPod Classic újraindítása 

Ha az iPod classic nem reagál, próbálja meg újraindítani az alábbi lépéseket követve.

  1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Menü és Központ gombokat egyidejűleg 6-8 másodpercig. Az Apple logó megjelenik a képernyőn.

  2. Engedje el a gombokat, amíg az iPod classic újraindul.

  3. Amikor az iPod újra elindult, ellenőrizze, hogy reagál-e. Ha még mindig fagyott, ismételje meg az első két lépést.

  4. Ha ez nem működik, ellenőrizze, hogy az iPod akkumulátora van-e feltöltve. Csatlakoztassa az iPodot áramforráshoz vagy számítógéphez. Miután az akkumulátor egy ideig töltődött, próbálkozzon újra az 1. és 2. lépéssel.

  5. Ha még mindig nem tudja újraindítani az iPod-ot, hardverprobléma merülhet fel, amelyet javításra szorul. Fontolja meg az időpont egyeztetését az Apple Store-ban.

    2015-től az iPod kattintókerék-modelljei nem jogosultak hardverjavításra az Apple részéről.

IPod Mini, Video, iPod photo vagy 4. generációs iPod (kattintókerék) újraindítása

Ha a videóval rendelkező iPod, iPod Photo vagy iPod (kattintókerék) nem működik, indítsa újra az alábbi lépések végrehajtásával.

  1. Mozgassa a Tart váltani a On pozícióba, majd a le helyzetbe.

  2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Menü gomb és a Központ gombot egyszerre 6-10 másodpercig.

  3. Az iPod újraindul, és a képernyőn megjelenik az Apple logó. Az újraindítás befejezése után ellenőrizze, hogy az iPod reagál-e.

  4. Ha az iPod az első újraindítási kísérlet után is lefagy, ismételje meg az 1–3. Lépéseket. Ha a lépések megismétlése nem működik, csatlakoztassa az iPodot egy áramforráshoz a töltéshez. Miután feltöltötte, ismételje meg a lépéseket.

A 3. generációs iPod (dokkoló csatlakozó), a 2. generációs iPod (érintőkerék) és az 1. generációs iPod (görgető kerék) újraindítása

A lefagyott első vagy második generációs iPod újraindítása a következő lépések végrehajtásával történik.

  1. Mozgassa a Tart váltani a On helyzetbe, majd helyezze át le.

  2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a Lejátszás / Szünet és Menü gombokat egyszerre 6-10 másodpercig. Az iPod újraindul, amikor a képernyőn megjelenik az Apple logó.

  3. Ha ez nem működik, csatlakoztassa az iPodot egy áramforráshoz, és töltse fel teljesen. Ismételje meg ezeket a lépéseket.

Ha néhány kísérlet után az iPod modelljére vonatkozó utasítások nem működnek, komolyabb probléma merülhet fel, és vegye fel a kapcsolatot az Apple céggel.