Hogyan lehet törölni a rendszerhiba memória kiürítő fájljait

Amikor a számítógép összeomlik, és valami olyasmit tapasztal, mint a halál kék képernyője (BSOD), a Windows operációs rendszer memória kiírást hajt végre a merevlemezen. A lemezterület felszabadítása érdekében hébe-hóba törölje ezeket a rendszerhiba-memória dump fájlokat.


Mi a rendszerhiba memória kiírató fájl?

Ha BSOD hiba lép fel, a Windows kidobja a RAM memóriát a merevlemezen található fájlba. Ez azt jelenti, hogy ha a rendszer az összeomlás idején 8 GB RAM-ot használ, akkor a memória dump fájlja 8 GB lesz.

Más esetekben a Windows kernel dump fájlt készíthet, amely csak a Windows kernel számára lefoglalt memóriát tartalmazza, például illesztőprogramokhoz és aktív alkalmazásokhoz. Ez a memória kiürítési fájl lényegesen kisebb, mint a teljes rendszermemória kiírása. Ez az alapértelmezett méret a memória kiíratásakor, amikor egy rendszert beállít automatikus memória kiírásra.

A Windows csapat vagy szoftverfejlesztők hibaelhárítás céljából elemzik ezt a fájlt. A memóriakép beállításának ellenőrzése:

  1. típus sysdm.cpl a Windows keresésbe, majd nyomja meg az gombot belép megnyitása rendszer tulajdonságai.

  2. Válassza ki a Részletes Tab.

  3. Ban,-ben Indítás és helyreállítás válasszon beállítások.

  4. Válassza ki a Hibakeresési információk írása legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Automatikus memória kiíratás így minden alkalommal, amikor a számítógép memória kiírást hajt végre, csak biztonsági másolatot készít a kernelből és megőrzi a merevlemez-helyet.

  5. választ Írjon felül minden létező fájlt hogy a dump fájl ne növekedjen tovább az idő múlásával.

  6. választ OK hogy elmentse a változtatásokat.


Hogyan lehet törölni a rendszerhiba-memória fájlokat a Lemezkarbantartó segítségével

Ha a memória kiürítési fájl az idő múlásával nőtt, törölje a fájlt a merevlemez-hely helyreállításához. A dump fájlok megtisztításának legegyszerűbb módja a magas szintű tisztítás a Windows lemeztisztító segédprogramjával.

Ha a lemeztisztító segédprogram futtatása közben nem hajtja végre a megfelelő megemelt tisztítást, a segédprogram nem törli a memória kiürítési fájlt.

  1. Válassza ki a Rajt gomb és típus korong razzia a Windows keresősávba.

  2. Kattintson a jobb gombbal Lemezkarbantartó és válassza ki a Futtatás rendszergazdaként.

    A Lemezkarbantartó segédprogram rendszergazdaként történő futtatása emelt szintű módban indítja el, és lehetővé teszi a segédprogram számára a memória dump fájl törlését.

  3. A segédprogram beolvassa a C: meghajtót (vagy az operációs rendszert tartalmazó meghajtót), és megjelenít egy ablakot a törölni kívánt fájlok kiválasztásához. Válassza ki az összes lehetőséget, vagy legalább válassza A rendszer létrehozta a Windows hibajelentését or Rendszerhiba memóriaképfájlok.

  4. választ OK hogy a segédprogram befejezze a tisztítást, majd a befejezéshez indítsa újra a rendszert.

    A Rendszertisztító segédprogram nem mindig távolítja el a memória kiürítési fájlt - gyakran a fájlengedélyek vagy a rendszer helyi házirend-beállításai miatt. Ha nem működik, lépjen a következő módszerre.


A Bővített Lemezkarbantartó használatával törölje a rendszerhiba-memória kiírási fájlt

Egy másik Windows segédprogram, amely megtisztítja a rendszermemória kiürítési fájlját, az Extended Disk Cleanup segédprogram. Indítsa el ezt a segédprogramot a parancssorból.

  1. Válassza ki a Start Menu, típus Parancssor a keresősávba, majd kattintson a jobb gombbal Parancssor és válassza ki a Futtatás rendszergazdaként.

  2. Végezzük el a parancsot Cleanmgr / sageset: 65535 & Cleanmgr / sagerun: 65535.

  3. Ez a parancs megnyitja a Lemezkarbantartó segédprogramot, további opciókkal a fájlok törléséhez. Válassza ki az összes lehetőséget a megtisztításhoz, vagy legalább válassza ki Rendszerhiba memóriaképfájlok és Rendszerhiba minidump fájlok.

  4. választ OK a tisztítási eljárás befejezéséhez, majd a tisztítás befejezéséhez indítsa újra a számítógépet.

    A kiterjesztett lemeztisztítás általában sikeresen törli a memória kiürítési fájljait, mivel a további opciók mind a memória dump fájlokat, mind a minidump fájlokat tartalmazzák. Ezek kiválasztásával és a segédprogram futtatásával sikeresen el kell távolítania az összes memória dump fájlt a rendszerből. A számítógép újraindítása befejezi a folyamatot.


A szoftver segítségével távolítsa el a memória kiürítési fájlt

Ha nehezen tudja törölni a rendszermemória kiürítési fájlját a Windows tisztító segédprogramok használatával, használjon alternatív szoftveres megoldásokat.

Az egyik legnépszerűbb Windows tisztító segédprogram a CCleaner. Töltse le a CCleaner ingyenes verzióját, amely tartalmaz egy funkciót a memória dump fájlok tisztításához.

Ennek végső megoldásnak kell lennie, mivel új szoftver telepítését igényli. Azonban általában a legsikeresebb a memóriadömping fájlok eltávolítása a rendszerből, valamint a merevlemezen tárolt ideiglenes fájlok és egyéb felesleges adatok, amelyek túl sok helyet foglalnak el. Jó, ha ilyen segédprogramot gyakran futtat, hogy soha ne pazarolja el a merevlemez-helyet.

  1. Töltse le és telepítse a CCleaner ingyenes verzióját.

  2. választ Custom Clean és győződjön meg róla Memória guba alatt van kiválasztva rendszer szakasz.

  3. A rendszer memória kiürítésének megtisztításához ellenőrizze a lehetőséget Elemez. Amikor az elemzés befejeződött, látnia kell Rendszer - Memóriaterületek a törlendő fájlok listáján.

  4. választ Run Cleaner hogy a CCleaner végezze el a takarítási rutint. Ezzel eltávolítja az elemzési eredmények között felsorolt ​​összes fájlt.


Távolítsa el a MEMORY.DMP fájlt kézzel

Ha tudja, hol található a memory.dmp fájl, törölheti, mint bármely más fájlt. A fájlt nem könnyű megtalálni, mert a System Root mappában található többi fájl között van eltemetve.

A fájl megkeresése és törlése:

  1. Jegyezze fel az elérési utat és a fájl nevét a Indítás és helyreállítás ablak a cikk első szakaszában. Tipikusan ez az út % SystemRoot% MEMORY.DMP.

  2. A fájl törléséhez indítsa el a parancssort rendszergazdaként. Válaszd ki a Start Menu, típus Parancssor a Windows keresősávba, majd kattintson a jobb gombbal Parancssor és válassza ki a Futtatás rendszergazdaként.

  3. A. Útvonalának megváltoztatásához % SystemRoot% mappa, írja be cd% systemroot%.

  4. Ha a rendszer bármikor rögzített egy memória kiírást, ebben a mappában van egy memory.dmp fájl. típus del memória.dmp törölni.

Kapcsolja ki a Hibakeresés írása lehetőséget

Ha a memory.dmp fájl következetesen túl sok helyet foglal el a rendszerén, nyissa meg újra a Rendszer és helyreállítás ablakot, és módosítsa a Hibakeresési információk írása lehetőséget.

A legördülő menü segítségével módosíthatja a beállítást (Nincs) annak biztosítása érdekében, hogy a rendszer összeomlásakor ne hozzanak létre memória kiírási fájlokat. Ez azt is jelenti, hogy nincs mód elemezni az összeomlás okát, de a merevlemezen lévő hely védve van a túlzott memóriaterületektől.