Hogyan készítsünk hisztogramot az Excelben Windows vagy Mac rendszerhez

Mi a hisztogram? Nagyon hasonlít más oszlopdiagramokra, de a számok tartományokba csoportosítja az Ön meghatározása alapján. Más típusú grafikonokhoz képest a hisztogramok megkönnyítik a különböző adatok, valamint az előfordulási kategóriák és gyakoriságok azonosítását.

Az hisztogram segítségével létrehozhat hisztogramot az Excelben. Csak írja be az elemezni kívánt adatokat és a használni kívánt „bin számokat”, amelyek a használni kívánt frekvenciaintervallumokat képviselik.

A hisztogramokat az Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 és az Excel for Mac támogatja, de a megtett lépések az Excel melyik verziójától függenek.

A hisztogram eszköz használatához az Analysis ToolPak bővítmény szükséges. Ezt a bővítményt az Excel Online (Microsoft 365) nem támogatja. Megtekintheti azonban az Excel asztali verziójában létrehozott hisztogramot az Excel Online használatával. 


Hogyan készítsünk hisztogramot az Excel 2016-ban

Az Excel 2016 hisztogram készítővel rendelkezik, amely különösen könnyen használható, mivel ez az elérhető beépített diagramok egyike. 

  1. Először írja be a hisztogramján használni kívánt adatokat egy munkalapba. Például írja be az egyik oszlopba az osztály tanulóinak nevét, a másikba pedig a tesztjeiket. 

  2. Válassza ki a teljes adatkészletet.

  3. Menj a betétlap Lapot és válassza ki Ajánlott diagramok a Charts csoportban. 

  4. Menj a Minden diagram Lapot és válassza ki hisztogram.

    Az Excel 2016-ban a hisztogramok beépített diagramopciók.

  5. Válassza ki a hisztogram opciót, majd válassza a lehetőséget OK.

  6. Kattintson a jobb gombbal a függőleges tengelyre (a diagram alatti számokra), majd válassza a lehetőséget Formátum tengely az Axis formázása panel megnyitásához és a hisztogram testreszabásához.

  7. választ Kategóriák ha szövegkategóriákat szeretne megjeleníteni.

  8. választ Doboz szélessége az egyes kukák méretének testreszabásához. Például, ha az adatkészlet legalacsonyabb osztályzata 50, és a 10 értéket beírja a Lemezszélesség mezőbe, a kukák 50-60, 60-70, 70-80 stb. 

  9. választ A kukák száma a megjelenített kukák meghatározott számának megállapításához.

  10. Válasszon Túlfolyó kuka or Alulcsatorna egy adott szám fölé vagy alá csoportosítani. 

  11. Zárja be a Tengely formázása ablaktáblát, amikor befejezte a hisztogram testreszabását.


Hisztogram létrehozása az Excel 2013, 2010 vagy 2007 programban

Az Excel 2013 vagy korábbi verzióihoz a hisztogram eszköz használatához az Analysis ToolPak bővítmény szükséges. Mielőtt hisztogramot készítene az Excelben, ellenőrizze, hogy telepítve van-e.

  1. Menj a filé lapot, majd válassza ki Opciók.

  2. választ Bővítmények a navigációs ablaktáblában. 

  3. Válasszon Excel-bővítmények a kezel legördülő menüből, majd válassza a lehetőséget Go.

  4. választ Analysis ToolPak, Majd válassza ki OK.

  5. Az Analysis ToolPak programot telepíteni kell.

Miután hozzáadta az Analysis ToolPak alkalmazást, a Elemzés csoport alatt dátum Tab. 

  1. Írja be a hisztogramján használni kívánt adatokat egy munkalapba. Például írja be az egyik oszlopba az osztály tanulóinak nevét, a másikba pedig a tesztjeiket. 

  2. Írja be a használni kívánt kuka számát egy harmadik oszlopba. Például, ha a teszt pontszámokat betűs fokozat szerint szeretné megjeleníteni, akkor a harmadik oszlop celláiba írjon be 40, 50, 60, 70, 80, 90 és 100 értéket.

  3. Menj a dátum fület. Ban,-ben Elemzés csoportot, válassza ki Az adatok elemzése

  4. választ hisztogram az Adatelemzés párbeszédpanelen, majd válassza a lehetőséget OK. Megnyílik a Hisztogram párbeszédpanel.

  5. Válassza ki a Beviteli tartomány (ami ebben a példában a teszt pontszáma lenne) és a Bin Range (amelyek a kuka számát tartalmazó cellák).  

  6. Válassza ki a Kimeneti tartomány ha azt szeretné, hogy a hisztogram ugyanazon a munkalapon jelenjen meg. Ellenkező esetben válassza Új munkalap or Új munkafüzet

  7. Válassza ki a Diagram kimenet jelölőnégyzetet, majd jelölje be OK. Az Excel statikus hisztogramot illeszt be a kiválasztott lapra.


Hozzon létre hisztogramot az Excel 2016 for Mac programban

Az Analysis ToolPak telepítése után könnyen létrehozhat hisztogramot az Excel 2016 for Mac programban.

A bővítmény nem érhető el az Excel 2011 for Mac programban.

  1. Menj a Eszközök menüt és kattintson Excel-bővítmények.

  2. Válasszon Analysis ToolPak a Bővítmények állnak rendelkezésre doboz és kattintson OK

  3. Kattints Igen ha a rendszer kéri, telepítse a bővítményt. 

  4. Lépjen ki az Excel programból, és indítsa újra a programot. Az Az adatok elemzése opció jelenik meg a dátum Tab. 

A bővítmény telepítése után létrehozhat hisztogramot:

  1. Írja be a hisztogramján használni kívánt adatokat egy munkalapba. Például: írja be az egyik oszlopba az osztály tanulóinak nevét, a másikba pedig a tesztjeiket. 

  2. Írja be a használni kívánt kuka számát egy harmadik oszlopba. Például, ha a teszt pontszámokat betűs fokozat szerint szeretné megjeleníteni, akkor a harmadik oszlop celláiba írjon be 40, 50, 60, 70, 80, 90 és 100 értéket.

  3. Menj a dátum lapot és kattintson Az adatok elemzése

  4. választ hisztogram és kattintson OK.

  5. Válassza ki a Beviteli tartomány (ami ebben a példában a teszt pontszáma lenne) és a Bin Range (amelyek a kuka számát tartalmazó cellák).  

  6. Válassza ki a Kimeneti tartomány ha azt szeretné, hogy a hisztogram ugyanazon a munkalapon jelenjen meg. Ellenkező esetben válassza Új munkalap or Új munkafüzet

  7. Kattintson az Diagram kimenet jelölőnégyzetet, majd kattintson a gombra OK. Az Excel statikus hisztogramot illeszt be a kiválasztott lapra.

    Hozzon létre egy egyedi hisztogramot; Az Excel megkönnyíti. Tricia Goss

  8. Végeztél!