Hogyan konvertálhat PDF fájlt Word fájlokká Mac-en

Tekintettel arra, hogy a PDF és a World dokumentumfájl-formátumok mennyire elterjedtek, azt gondolná, hogy lenne egy egyszerű módja annak, hogy a PDF-fájlokat Word-dokumentummá konvertálja. Sajnos ez nem így van.

A PDF Word fájlokká alakításának fő előnye, hogy megkönnyíti a Microsoft Word-ben történő szerkesztést és formázást. Ha végzett a Word-ben történő szerkesztéssel, akkor könnyen konvertálhatja PDF-fájlba a Export funkció alatt filé Tab.

A PDF fájl Word formátumúvá konvertálásához további eszközökre lesz szüksége. Három különböző módja van ennek.


Hogyan konvertálhat PDF fájlokat Word fájlokká egy ingyenes webalapú eszköz segítségével

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy a PDF-fájlt Word fájlokká konvertálja, amelyet Mac rendszerén megnyithat, ha a sok ingyenes, webalapú átalakító eszköz egyikét használja. Ebben a példában a Smallpdf fájlt fogjuk használni.

A Smallpdf PDF to Word konverter eszköze ingyenesen használható, de több eszközt és funkciót kínál fizetett prémium terveivel.

  1. Keresse meg a webböngészőben a smallpdf.com/pdf-to-word webhelyet.

  2. Nyisd ki Kereső Mac-jén keresse meg azt a mappát, ahová a PDF-fájlt mentette, válassza ki a PDF-fájlt, és húzza a weboldal kék területére.

    Alternatív megoldásként válassza a lehetőséget Válasszon fájlokat fájlfeltöltési ablak megnyitásához válassza ki a megfelelő PDF fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

    Ha a PDF-fájlt a Google Drive-fiókjában vagy a Dropbox-fiókjában tárolja, válassza a melletti nyíl ikont Válasszon fájlokat, Majd válassza ki A Google Drive-ból or A Dropbox-ból a Google Drive vagy a Dropbox megnyitásához, és válassza ki a fájlt közvetlenül a fiókjából.

    A fájl méretétől és az internetkapcsolat sebességétől függően néhány másodpercig vagy tovább tarthat az átalakítás befejezése.

  3. Az átalakítás befejezése után válassza a ikont lefelé nyíl a fájlnév mellett, hogy azonnal letölthesse DOCX fájlként.

    Kiválaszthatja a boríték ikonra a webes link létrehozásához, a dropbox ikont a Dropbox-fiókjába mentéséhez, vagy a Google Drive ikonra mentheti a Google Drive-fiókjába.


Hogyan konvertálhat PDF fájlokat Word fájlokká az Adobe Acrobat Pro DC for Mac használatával

Lehetőség van arra, hogy közvetlenül a PDF-dokumentumból titkosítsa a PDF-fájlt Word-fájlba, de csak akkor, ha prémium Adobe Acrobat Pro DC-csomagot használ. Ez a terv egy teljes PDF-megoldást kínál mind Windows, mind Mac számára, havi 15 dollárért, hétnapos ingyenes próbaverzióval.

A következő lépésekben az Adobe Acrobat Pro DC ingyenes próbaverzióját fogjuk használni.

  1. Keresse meg az acrobat.adobe.com/us/en/acrobat/how-to/pdf-to-word-doc-converter.html címet egy webböngészőben.

  2. választ Ingyenes próbaverzió indítása, Majd válassza ki Első lépések.

  3. A következő oldalon írja be az e-mail címét a mezőbe, majd a legördülő listából válassza ki azt a tervet, amelyre regisztrálni szeretne (havi, előre fizetett éves vagy éves fizetett havi). Válassza a lehetőséget folytatódik amikor kész.

    Ha csak tesztelni szeretné a szolgáltatást, lemondhatja a csomagot, még mielőtt a hétnapos próbaidőszak lejárna, és elkerülheti a számlázást.

  4. A következő oldalon a jelszó megadásával hozzon létre vagy jelentkezzen be Adobe-fiókjába.

  5. Adja meg fizetési adatait a következő oldalon, majd válassza a lehetőséget Ingyenes próbaverzió indítása.

  6. Miután elfogadta fizetési adatait, válassza a lehetőséget Első lépések.

  7. Az Acrobat Pro DC elkezdi letölteni a Mac számítógépére. A letöltés befejezése után kattintson duplán a letöltött fájlra a telepítés megkezdéséhez, és kövesse az utasításokat.

  8. Amikor megjelenik az Acrobat Pro DC Installer ablak, adja meg e-mail címét és jelszavát, majd válassza a lehetőséget Bejelentkezés.

  9. A kérdések megválaszolásához használja a legördülő listákat. Válassza a lehetőséget folytatódik amikor kész.

  10. választ Indítsa el a telepítést. A telepítés több percet is igénybe vehet.

  11. A telepítés befejezése után az Acrobat Pro DC alkalmazás automatikusan megnyílik. Válassza a lehetőséget Fájl megnyitása az átalakítandó PDF fájl megkereséséhez és kiválasztásához

  12. A PDF-fájl jobb oldalán található függőleges menüben válassza a lehetőséget PDF exportálása.

  13. A következő oldalon ellenőrizze, hogy a Microsoft Word opció kék színnel van kiemelve. Opcionálisan válassza ki a fogaskerék ikont a DOCX beállításainak módosításához.

  14. választ Export, majd a következő ablakban válassza ki, hová szeretné menteni a fájlt a Mac számítógépére.

  15. Opcionálisan nevezze át a fájlt, és válassza a lehetőséget Megtakarítás. Az átalakítás befejezése után a fájl automatikusan megnyílik a Wordben.


Hogyan konvertálhat PDF fájlokat Word fájlokká egy meglévő alkalmazás segítségével a Mac számítógépén

A PDF konvertálásának Word-dokumentumdá alakításának utolsó módja az Automator nevű alkalmazás használata, amely az összes Mac számítógépre telepítve van. Ez az alkalmazás a munkafolyamatok létrehozásával segít bizonyos feladatok automatizálásában. Bár a PDF fájlokat nem konvertálja közvetlenül DOC vagy DOCX fájlformátumokra, az Automator segítségével PDF-fájlokat menthet Rich Text fájlokként (TXT), amelyek segítségével ezt követően megnyithatja a Word programban, majd Word fájlként mentheti.

Az alábbi utasítások a MacOS 10.4 vagy újabb rendszert futtató Mac számítógépekre vonatkoznak.

  1. Nyissa meg a alkalmazások mappát.

  2. Válassza ki a Automator alkalmazás, amelyet a robot képe jelöl.

  3. Abban az ablakban, amely kéri, hogy válasszon típust a dokumentumhoz, válassza a lehetőséget munkafolyamat, Majd válassza ki Válasszon.

  4. Az ablak bal oldalán legtávolabbi függőleges oszlopban válassza a lehetőséget Fájlok és mappák.

  5. A középen álló függőleges oszlopban válassza a lehetőséget Kérjen keresőelemeket és húzza a jobb oldalon lévő nyílt helyre. Ekkor megjelenik egy új mező.

  6. Most térjen vissza a balra legtávolabbi oszlophoz, és válassza a lehetőséget PDF-fájlok.

  7. A középen álló függőleges oszlopban válassza a lehetőséget Kivonat PDF szöveg és húzza újra a jobb oldali szabad helyre, az első doboz alá. Egy másik mező jelenik meg.

  8. A PDF-fájl kivonása mezőben válassza a lehetőséget Gazdag szöveg sima szöveg helyett a kimenethez.

  9. választ filé > Megtakarítás nevet ad az újonnan létrehozott munkafolyamatnak, és válassza ki a Fájlformátum legördülő lista kiválasztásához Alkalmazás Munkafolyamat helyett. Mostantól bárhová elmentheti Mac számítógépén.

  10. Nyissa meg azt a mappát, ahová éppen mentette a munkafolyamat-alkalmazást, és kattintson rá duplán. (A-ként kell megjelennie robot ikon.) Megjelenik egy fájlablak.

  11. Válassza ki a PDF fájlt, majd válassza a lehetőséget Válasszon. A PDF-fájl automatikusan konvertálódik és Rich Text dokumentumként kerül elmentésre ugyanabba a mappába, ahová az eredeti PDF-fájlt mentették.

  12. Kattintson a jobb gombbal az újonnan létrehozott Rich Text dokumentumra, vigye az egérmutatót a kurzor fölé Társítás és válassza ki a szó. Miután megnyitotta a Wordben, elmentheti a fájlt szabványos Word fájlként.

Amikor PDF-fájlt kíván konvertálni Word-fájlba, használhatja a fenti lépésekben létrehozott munkafolyamat-alkalmazást. Fontolja meg, hogy a számítógépén tartsa, hogy ne kelljen minden esetben újat létrehoznia, amikor PDF-fájlt konvertál Word-fájlba.