Hogyan lehet a kezdőlapot kedvenc webhelyére állítani

A legtöbb webböngésző lehetővé teszi, hogy a kezdőlapot bármelyik kiválasztott webhelyre módosítsa. A kezdőlap alapértelmezett webhelyként működhet, amely megnyílik a böngészővel, de másodlagos könyvjelzőként is működhet.

Például a Chrome-ban a kezdőlap két dolgot jelent. Engedélyezheti a kezdőlap gombot, majd összekapcsolhat egy adott weboldalt úgy, hogy az megnyíljon, amikor kiválasztja. Választhatja azt is, hogy egy adott webhely megnyílik-e a Chrome első indításakor, ami egy másik lehetőség a kezdőlap fontolóra vételére.

Kezdőlapra nincs szükség, de beállíthat egyet, ha azt tapasztalja, hogy a kedvenc böngésző minden egyes megnyitásakor mindig ugyanazon a webhelyen jár. A kezdőlap bármi lehet: keresőmotor, e-mail kliens, közösségi média webhely, ingyenes online játékok webhelye stb.

Egy másik gyakori webböngésző-változtatás, amelyet egy másik alapértelmezett keresőmotor kiválasztásával végezhet. Bár beállíthatja a kezdőlapot kedvenc keresőmotorként, az alapértelmezett keresőmotor Google vagy más webhelyre történő cseréje még gyorsabbá teheti az internetes keresést.


Hogyan készítsünk kezdőlapot a Chrome-ban

A kezdőlap módosítása a Chrome-ban a beállítások segítségével történik. Beállíthat egy egyéni oldalt, amely megnyílik a Chrome megnyitásakor, de van egy dedikált kezdőlap gomb, amelyet engedélyezhet, amely ugyanúgy működik, mint egy könyvjelző.

A Chrome kezdőlapjának egyik módja egy olyan oldal vagy oldalkészlet konfigurálása, amely a Chrome indításakor megnyílik:

  1. Válassza a Chrome jobb felső sarkában található menü gombot, majd válassza a lehetőséget beállítások.

  2. Görgessen le a gombbal Indításkor szakaszban, és válassza a melletti választógombot Nyisson meg egy adott oldalt vagy oldalcsoportot.

  3. Csákány Új oldal hozzáadása, írja be az URL-jét, és válassza a lehetőséget hozzáad. Vagy választhat Használja az aktuális oldalakat a Chrome-ban megnyitott összes URL automatikus hozzáadásához (eltávolíthat minden olyan oldalt, amelyet nem szeretne kezdőlapként használni).

A Chrome kezdőlapjának használatának másik módja a Kezdőlap gomb megjelenítése az eszköztáron. Amikor kiválasztja ezt a gombot, az a megadott oldalra viszi.

  1. Menj a beállítások képernyő a fent leírtak szerint, de ezúttal görgessen a megjelenés szakasz.

  2. Győződjön meg róla, Mutasd az otthon gombot engedélyezve.

  3. Közvetlenül e szakasz alatt használja a második buborék opciót annak a webhelynek az URL-jéhez, amelyet meg szeretne nyitni, amikor kiválasztja a Kezdőlap gombot.


Hogyan készítsünk kezdőlapot a Safari-ban

Akár Windows, akár Mac számítógépet használ, a Safari kezdőlapját a általános beállítások képernyőn.

Miután megváltoztatta a Safari kezdőlapját, elérheti annak linkjét a Történelem menüben.

  1. Ugrás szerkesztése > preferenciák Windows rendszerben, vagy szafari preferenciák ha Mac-en van.

  2. Válassza ki a általános Tab.

  3. Írjon be egy URL-t a Kezdőlap szövegmezőbe, vagy válassza a lehetőséget Állítsa aktuális oldalra csinálni.

    Például, hogy a Google legyen a kezdőlap, írja be https://www.google.com.

    Ha meg szeretné nyitni a kezdőlapot új ablakok vagy lapok indításakor, módosítsa a Új ablakok nyílnak és / vagy Új lapok nyílnak meg lehetőség lenni Kezdőlap.


Hogyan készítsünk kezdőlapot az Edge-ben

Néhány böngészőhöz hasonlóan az Edge is lehetővé teszi a kezdőlap használatának két módját: az Edge megnyitásakor megnyíló oldalként (vagy oldalakként) és a kezdőlap gombbal elérhető linkként.

Az Edge indításakor megnyíló webhely (ek) megváltoztatásához nyissa meg beállítások:

  1. Nyissa meg az Edge jobb felső sarkában található hárompontos menüt, és válassza a lehetőséget beállítások.

  2. választ Indításkor a bal oldali ablaktáblából.

  3. Válasszon Nyisson meg egy adott oldalt vagy oldalakat.

  4. választ Új oldal hozzáadása.

    Ehelyett kiválaszthatja Használja az összes megnyitott lapot hogy az összes nyitott weboldalt átalakítsa kezdőlapokká.

  5. Írja be a kezdőoldalként kívánt oldal URL-jét, majd válassza a lehetőséget hozzáad.

Megismételheti ezt az utolsó két lépést, hogy több kezdőlapot készítsen.

Az Edge kezdőlapjának megváltoztatásának másik módja az, hogy beállítja a kezdőlaphoz kötött URL-t. A kezdőlap gomb a navigációs sáv bal oldalán található.

  1. Nyisd ki beállítások a fent leírtak szerint, de ezúttal nyissa meg a megjelenés fülre a bal oldali ablaktáblán.

  2. Győződjön meg róla, Mutasd az otthon gombot be van kapcsolva, majd írja be az URL-t a megadott helyre.


Hogyan készítsünk kezdőlapot a Firefoxban

A Firefox kezdőlapjának megváltoztatása a FŐOLDAL fülre a beállításokat. 

  1. A megnyitáshoz használja a Firefox jobb felső sarkában található menüt (a háromsoros verem) Opciók.

  2. választ FŐOLDAL bal oldalon.

  3. Keresse meg a Honlap és új ablakok beállítások az oldal jobb oldalán, a Új Windows és Tabs cím.

  4. Válasszon Egyéni URL-ek a legördülő menüből.

  5. Háromféleképpen állíthatja be a kezdőlapot a Firefoxban:

    • Illesszen be vagy írjon be egy URL-t az üres helyre.
    • Fogjon meg egy vagy több weboldalt a Az Aktuális oldalak használata gomb. Így állíthat be több kezdőlapot a Firefoxban.
    • Válasszon egy könyvjelzőt a Használja a Könyvjelzőt opciót.

Hogyan készítsünk kezdőlapot az Internet Explorer böngészőben

Az IE kezdőlapja a böngészőablak jobb felső sarkában található otthoni ikonon keresztül érhető el. Ennek a böngészőnek azonban kétféle kezdőlapja van, így azt is kiválaszthatja, hogy mely oldalak nyissanak meg az Internet Explorer indításakor.

Kétféleképpen változtathatja meg az Internet Explorer honlapját az Ön által választott webhelyre. Az első sokkal gyorsabb:

  1. Kattintson a jobb gombbal a böngésző jobb felső sarkában található kezdőlapra, és válassza a lehetőséget Kezdőlap hozzáadása vagy módosítása.

  2. Válasszon egy lehetőséget a listából:

    • Használja ezt a weboldalt egyetlen kezdőlapként: Ez egy gyors módja annak, hogy ez legyen a kezdőlapod - az aktuális oldal.
    • Adja hozzá ezt a weboldalt a kezdőlap füléhez: Ha már van beállítva egy kezdőlap, és nem akarja eltávolítani, használja ezt az aktuális oldal hozzáadásához a kezdőlapok készletéhez.
    • Használja a jelenlegi lapkészletet kezdőlapként: Ez felülír minden korábban beállított kezdőlapot, kicserélve azokat az összes jelenleg nyitott fülre.

    A harmadik lehetőség csak akkor érhető el, ha egynél több fül van nyitva.

  3. választ Igen mikor kész.

A második módja annak, hogy webhelyet állítson kezdőlapként az Internet Explorer programban, a általános lapja Internet Options:

  1. Az Internet Explorer jobb felső sarkában található menü / fogaskerék gombon válassza a lehetőséget Internet Options.

    Ezt a menüt a gombbal is megnyithatja Alt + X billentyűparancs, vagy ugorjon közvetlenül az Internetbeállításokra a Futtatás párbeszédpanelen vagy a Parancssorban a inetcpl.cpl parancs.

  2. Erősítse meg, hogy a általános Tab.

  3. Tól Kezdőlap szakasz tetején írja be a szövegmezőbe azt az URL-t, amelyet IE kezdőlapként szeretne megadni. Például a Google vagy a Bing kezdőlapjának létrehozásához írja be bármelyiket google.com or bing.com.

    A weblap beállításának másik módja az Internet Explorerben a Használja a jelenlegit gomb. Ez automatikusan hozzáadja az éppen megnyitott oldalakat kezdőlapként.

    Ebben az ablakban állíthatja be, hogy mely oldalak nyissanak meg az Internet Explorer alkalmazással. Lehetnek külön a kezdőlaptól (választhat Kezdje az utolsó munkamenet fülével) vagy megegyezik azzal, amit a kezdőlapként választott (válasszon Kezdje a kezdőlappal).

  4. választ OK alján az új kezdőlap beállításához.

Hogyan készítsünk kezdőlapot az Operában

Az Opera kezdőlapja az az oldal vagy oldalak csoportja, amelyek a böngésző indításakor nyílnak meg (azaz nincs olyan kezdőlap gomb, mint néhány böngészőben).

Kedvenc webhelyének az Opera kezdőlapjává tétele nagyon egyszerű - csak hozzáférjen a webhelyhez Indításkor opció az URL beállításához.

  1. Tól O menü a program bal felső sarkában válassza a lehetőséget beállítások.

  2. Görgessen le a gombbal Indításkor és válasszon Nyisson meg egy adott oldalt vagy oldalcsoportot.

  3. választ Új oldal hozzáadása és adja meg az Opera kezdőlapként használni kívánt URL-t.

  4. választ hozzáad hogy megváltoztassa a kezdőlapot.

    Megismételheti ezt az utolsó két lépést, ha további oldalakat szeretne hozzáadni kezdőlapként, hogy mindegyik megnyíljon az Opera indításakor.