Hogyan lehet az Ubuntut használni DVD-k konvertálására MP4-re

Ez az útmutató bemutatja, hogyan lehet DVD-ket konvertálni MP4 fájlformátumra az Ubuntu / Linux operációs rendszerben. Ezt a folyamatot közismert nevén hasításnak nevezik.

LdF / E + / Getty Images


Jogi szempontok a DVD-k másolásakor

A szerzői jogokról ismernie kell a helyi törvényeket. Sok országban nem lehet törvényesen átalakítani a DVD-ket digitális formátumba, ha a DVD-nek szerzői jogi védelme van. Nem minden DVD-n vannak azonban szerzői jogi védelem. Például az iskolai színdarabokat és esküvőket gyakran profi filmezi meg, és terjeszti DVD-n. Nem valószínű, hogy bármi akadályozná a DVD tartalmának törvényes konvertálását digitális formátumra.


Állítsa be az Ubuntut és telepítse a kéziféket

Telepítse a Handbrake, az Ubuntu Restricted Extras és a Libdvd-pkg szoftvert, mielőtt DVD-t szakítana.

A kézifék szerepel az alapértelmezett Ubuntu tárolókban, de van esély arra, hogy a csomag elavult legyen. A legfrissebb kiadásért keresse fel a hivatalos Ubuntu PPA-t.

  1. Nyissa meg a terminálablakot, és írja be a következő parancsot a PPA hozzáadásához a rendszeréhez:

    sudo add-apt-repository ppa: oszlopok / kézifék-kiadások

  2. Frissítse a csomagadatbázist, majd telepítse a Kéziféket. Ez telepíti a videó dekódoló szoftvert a DVD-k MP4-re konvertálásához.

    sudo apt frissítés
    sudo apt install handbrake-gtk

  3. Írja be a következő parancsot a terminál parancssorába a korlátozott extrák csomag telepítéséhez. Ez telepíti a kodekek gyűjteményét.

    sudo apt telepítse az ubuntu-restricted-extrákat

  4. A telepítés során egy lila képernyő jelenik meg licencszerződéssel. nyomja meg Tab hogy kiemelje a Ok opciót a megállapodás elfogadásához, majd nyomja meg a gombot belép.

  5. Telepítse a libdvd-pkg alkalmazást olyan könyvtár telepítéséhez, amely DVD-ket játszik le az Ubuntu programban, a következő parancs megadásával:

    sudo apt telepítse a libdvd-pkg fájlt

  6. A telepítés során felkérést kap egy megállapodás elfogadására. nyomja meg Tab a Ok lehetőséget, majd nyomja meg a gombot belép.

  7. A folyamat végén üzenetet kaphat, amely szerint egy másik apt-get parancsot kell futtatnia a csomag telepítésének folytatásához. Ha ezt az üzenetet kapja, írja be a következő parancsot:

    sudo dpkg-configure libdvd-pkg

  8. Hagyja befejezni a telepítést, majd futtassa a kéziféket a vagy megnyomásával szuper kulcs a kötőjel előhívásához és a Kézifék kereséséhez, vagy a következő parancs futtatásával a terminálon:

    kézifék &

  9. Most már készen áll a DVD-eszköz és fájlformátum beállítására.


Válassza a DVD-eszköz lehetőséget, és állítsa be a fájlnév és a formátum beállításait

Miután telepítette és elindította a Handbrake-et az Ubuntuban, helyezzen be egy DVD-t a lemezmeghajtóba.

  1. A kézifékben nyomja meg a gombot Open Source a képernyő bal felső sarkában.

  2. A megnyíló új fájlböngészőben válassza a ikont Észlelt DVD-eszközök legördülő menüből válassza ki a DVD-lejátszót a listából, majd válassza a lehetőséget OK. A DVD-t a bal oldali menüből is kiválaszthatja, ha ott megjelenik. Szkennelés történik a DVD-re vonatkozó információk importálásához.

  3. Válassza ki a összefoglalás fülre kattintva megjelenítheti annak a DVD-nek a részleteit, amelyet a másolni kíván, a beállításokkal együtt. A kimeneti formátum megváltoztatásához válassza a ikont kialakított legördülő menüből válasszon a rendelkezésre álló lehetőségek közül. A leggyakoribb formátum az MP4, de az MKV is gyakori.

  4. Ban,-ben Mentés másként mezőbe írja be az átalakított fájl nevét, majd állítsa be a fájlt menteni kívánt helyet.

  5. Válassza ki a Előre legördülő menüből válassza ki a videó kimeneti formátumát és felbontását.

  6. Ezenkívül válasszon egy előre beállított beállítást a DVD kódolásához a legjobb formátumban bizonyos eszközökhöz, például iPod-okhoz és Android-táblagépekhez. Választhatja a teljes DVD kódolását vagy számos fejezetet. Optimalizálhatja a kimenetet a végleges videó internetes feltöltésére is.


Kép és videó beállítások

A Méretek lap csak akkor hasznos, ha kivágja a videó méreteit.

A Videó lapon kiválaszthatja a videokódolót és meghatározhatja a végső kimenet minőségét. A rendelkezésre álló kódolók közé tartozik a H.264, H.265, MPEG-4 és MPEG-2.

Választhat állandó és változó képkockasebesség között is. A legtöbb helyzetben válasszon állandó framerátát, nem pedig változó framerátát.

Egyéb beállítások között szerepel a minőség, a profil és a szint kiválasztásának lehetősége. Az alapértelmezettek a legtöbb esetben elegendőek. Ha azonban rajzfilmeket alakít át, és a H.264 kódolót használja, akkor a Dallam opció hívva Élénkség, és ez jobb, mint az alapértelmezett opció.

A kézifékből a lehető legtöbbet hozhatja ki próbával és hibával. Ezek a beállítások jól működnek a legtöbb DVD-n, de kipróbálhatja a különböző beállításokat, hogy megnézze, mi működik az Ön számára.


Hang- és feliratbeállítások

Előfordulhat, hogy egy DVD-t különböző nyelveken kódolnak. Kiválaszthatja azokat a nyelveket, amelyeket használni szeretne a Hang alapértelmezett beállításai fülre. Válassza ki az egyes nyelveket a hozzáad gomb és a eltávolít ikonra a bejegyzés jobb oldalán.

Alapértelmezés szerint az AAC kódoló van kiválasztva a DVD lemezről történő hangrepesztéshez. Érdemes egy második kódolót hozzáadni az MP3 fájlhoz, ha a letépett fájlt lejátszó gép nem képes AAC kódolású fájlok lejátszására.

A feliratok fülön kiválaszthatja a feliratokhoz használni kívánt nyelveket. Ugyanúgy működik, mint ahang- fülre. Ha nem akar feliratot, válassza a lehetőséget Egyik sem mint a szelekciós viselkedés.

Videód címkéi

A fejezetek fülön található a DVD fejezeteinek listája. Minden fejezetet megnevezhet, hogy emlékezetesebbé tegye őket lejátszás közben.

A Címkék fül lehetővé teszi a videóval kapcsolatos információk, például cím, színészek, rendező, megjelenés dátuma, megjegyzések, műfaj, leírás és a cselekmény részleteit.

Húzza át a DVD-t

Amikor befejezte a videó beállításainak módosítását, indítsa el a másolási folyamatot. Válassza a lehetőséget Rajt a képernyő tetején. A folyamat a DVD hosszától függően eltarthat egy ideig. Amikor a folyamat befejeződött, megtalálja a kimásolt videofájlt a számára kiválasztott helyen.