iMessage for Android: Hogyan lehet megszerezni és használni

Az egyik legfontosabb különbség az iPhone és az Android között az, hogy az Android-eszközök nem használhatják az iMessage alkalmazást. Ez igaz, de ha rendelkezik megfelelő szoftverrel, megfelelő típusú számítógéppel és némi technikai hozzáértéssel, vagy legalábbis kedvvel a kísérletezésre, valójában lehetséges az iMessage beállítása Android-telefonjához.

Ezek az utasítások csak akkor működnek, ha hozzáfér egy Mac-eszközhöz, és ha androidos telefonja Android 5.0 vagy újabb rendszert futtat. Olyan szoftvert fog használni, amelyen még nem ment keresztül az Apple tipikus jóváhagyási folyamata. Bár ezzel nincs baj, bíznod kell a szoftver fejlesztőjében, hogy ne éljen vissza a bizalmaddal.


Miért nem lehet normálisan használni az iMessage alkalmazást Android rendszeren?

Általában nem használhatja az iMessage alkalmazást Android rendszeren, mert az Apple az iMessage alkalmazásban egy speciális, végpontok közötti titkosítási rendszert használ, amely biztosítja az üzeneteket az általuk küldött eszközről, az Apple szerverein keresztül az őket fogadó eszközre. Mivel az üzenetek titkosítva vannak, az iMessage hálózatot csak olyan eszközök használhatják, amelyek tudják, hogyan kell dekódolni az üzeneteket.

Apple Inc.

Az Apple az iMessage-t és annak minden jó hatását és funkcióját, beleértve az iMessage alkalmazásokat is, kizárólag az iOS-t és a macOS-t futtató eszközök számára tartja fenn, így arra ösztönözve az embereket, hogy megvásárolják termékeit. Ezért nem érhető el iMessage for Android alkalmazás a Google Play áruházból.

Ennek ellenére az Apple iMessage feletti irányításának egy útja van: a weMessage nevű program.


Amire szüksége van a weMessage használatához

A weMessage használatához a következőkre van szükség:

  • IMessage-fiók: Ez valószínűleg az Ön meglévő Apple ID-je.
  • MacOS 10.10 (Yosemite) vagy újabb operációs rendszert futtató Mac: A weMessage használatához programot kell futtatni a Mac gépen.
  • A Java 7 vagy újabb verzió telepítve van a Mac számítógépére.
  • Androidos telefon, amely Android OS 5.0 (Lollipop) vagy újabb rendszert futtat.
  • A weMessage alkalmazás telepítve van az Android telefonjára.

A weMessage lehetővé teszi az iMessage használatát Androidon

Maddy Price / Web

Míg az iMessage nem működik Android-eszközökön, az iMessage mind az iOS, mind a macOS rendszeren működik. Itt leginkább a Mac kompatibilitás számít. A weMessage egy olyan program Mac számára, amely az üzeneteket az iMessage hálózaton keresztül továbbítja. Ez azt jelenti, hogy az összes szöveget elküldi a weMessage-nek, majd továbbítja az iMessage-hez macOS-, iOS- és Android-eszközökre való elküldéshez, miközben továbbra is használja az Apple titkosítását.


A weMessage beállítása az iMessage Android használatához

A weMessage meglehetősen okos megoldás az Apple iMessage biztonságának kezelésére, de annak beállítása nem a kezdő vagy gyengén járó technikának szól. Sok lépés van itt, és bonyolultabb konfigurációt igényel, mint a legtöbb program. De, ha valóban elkötelezett az iMessage Android-on történő megszerzése iránt, akkor ez az egyetlen lehetőség. Itt kell tenned.

Konfigurálja a weMessage alkalmazást Mac-en

  1. A weMessage használatához telepítenie kell a Java-t a Mac számítógépére. Navigálva ellenőrizze, hogy rendelkezik-e vele alkalmazások > Utilities, majd elindítja a terminál előre telepített alkalmazás a Mac-re. típus Jáva, majd kattintson a gombra visszatérés.

    Ha hibát kap, nincs Java. Ha nem látja a hibát, akkor megvan. Töltse le itt a legfrissebb verziót.

  2. Ezután töltse le a weMessage programot a Mac számítógépére.

  3. A weMessage mappában kattintson duplán a fuss.parancs fájl a weMessage elindításához. Ha hibaüzenetet kap, amely szerint a program nem tud futtatni, mert egy azonosítatlan fejlesztőtől származik, kattintson a gombra Apple logó > System Preferences > Biztonság és adatvédelem > általános, majd kattintson a gombra Nyissa meg.

  4. Ezután engedélyeznie kell a Mac néhány akadálymentességi funkcióját. Ban,-ben System Preferences > Biztonság és adatvédelem kattintson a Adatvédelem lapot, majd kattintson a gombra megközelíthetőség.

  5. A beállítások feloldásához kattintson a bal alsó sarokban található zár ikonra. Ha a rendszer kéri, írja be a jelszavát, amelyet a Mac rendszerbe történő bejelentkezéshez használt.

  6. Kattintson az + ikonra, majd navigáljon a merevlemezen a alkalmazások > Utilities.

  7. Kattints terminál > Nyisd ki.

  8. Dupla kattintás fuss.parancs ismét a program elindításához. Ez elindítja a Terminal ablakot.

  9. Írja be az iMessage alkalmazásban használt e-mail címet.

  10. Ezután adjon meg egy jelszót.

    A weMessage alkalmazás Mac-en fut. Web

    Jelszavának nem kell egyeznie az iMessage jelszavával, és lehet, hogy nem is kellene, mert az Apple ID-t sok mindenre használják.

A weMessage beállítása Androidon

  1. Android-eszközén lépjen a Google Play Áruházba, és telepítse a weMessage alkalmazást.

  2. Indít weMessage az Androidon.

  3. Érintse Folytatni.

  4. Az Engedélyek hiba kérdésében érintse meg a elemet OKÉ hogy engedélyt adjon az alkalmazásnak az eszköz beállításainak elérésére.

  5. Amikor megnyílik a Beállítások, koppintson a melletti gombra Engedélyezze a rendszerbeállítások módosítását hogy hozzáférést biztosítsunk a weMessage szolgáltatáshoz.

  6. Az alkalmazáshoz való visszatéréshez koppintson a felső nyílra a tetején.

  7. Amikor arra kérik, hogy válasszon alapértelmezett SMS-alkalmazást, koppintson a ikonra weMessage és azután Beállítás alapértelmezett. Válaszd ki OKÉ a "help" parancsra.

  8. Írja be a Mac IP-címét az alkalmazásba, hogy tudja, hogyan kell kommunikálni a számítógépével. Tudja meg, hogyan találhatja meg IP-címét, ha nem biztos benne, hogyan.

  9. Írja be az iMessage e-mail címét és a fenti beállítás során választott jelszót.

  10. Írja be az iMessage e-mail címét és a fenti beállítás során választott jelszót.

Feltéve, hogy minden megfelelően van beállítva, megjelenik egy képernyő az összes beszélgetéshez. Tesztelje, hogy küldhet-e iMessage szövegeket Androidról, ha SMS-t küld egy iPhone-nak; tudni fogja, hogy működik, ha a szövegbuborékok kékek.


Még nem vagy kész!

Az eddigi utasítások csak akkor működnek, ha androidos telefonja ugyanazon a Wi-Fi hálózaton van, mint a Mac. Ez hasznos, de azt szeretné, hogy Androidja az iMessage alkalmazást használja, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. Ehhez be kell állítania a Port Forwarding szolgáltatást.

A Port Forwarding úgy konfigurálja az otthoni Wi-Fi hálózatot, hogy kívülről engedje be a kapcsolatokat. Így csatlakozik Android-eszköze bárhonnan a Mac-en található weMessage alkalmazáshoz.

A Port Forwarding beállításának módja nagyjából minden útválasztón vagy modemen eltér. Emiatt egyetlen utasításkészlet nem adható meg. Ennek megtanulásának legjobb módja a videó és az utasítások használata a weMessage webhelyén.

Miután beállította a Port Forwarding szolgáltatást, tesztelje a beállítást úgy, hogy kikapcsolja a Wi-Fi-t Android-eszközén, és SMS-t küld valakinek az iMessage használatával.

Előfordulhat, hogy az iMessage nem az egyetlen iPhone-szolgáltatás, amelyet használni szeretne az Androidon. Lehet, hogy használhatja a Sirit Androidon, vagy akár néhány iTunes funkciót is használhat.