Hogyan lehet csatlakozni az Xfinity Wi-Fi-hez

Az ingyenes Wi-Fi hotspotok hasznosak lehetnek, amikor útközben kell internetet elérni, de ehhez nem akarja felhasználni a telefon adatait. Hasznosak abban az esetben is, ha valamilyen oknál fogva a saját otthoni vezeték nélküli hálózata ideiglenesen leáll, és biztonsági másolatra van szüksége az internethez a munka befejezéséhez, játékhoz vagy filmnézéshez.

De az ingyenes Wi-Fi hotspotok nem mindig állnak rendelkezésre, ha olyan helyen tartózkodik, ahol nincs túl sok kávézó vagy könyvtár (amelyekben gyakran van ingyenes Wi-Fi).

De az Xfinity Internet ügyfeleinek van egy másik lehetőségük a helyi szervezetek és vállalkozások által kínált ingyenes Wi-Fi használatán kívül. Az egyik Xfinity internetes ügyfél előnye, hogy a Comcast lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy útközben is hozzáférjenek internetes szolgáltatásaihoz, a vásárolt otthoni hálózaton kívül, lehetővé téve ügyfeleiknek, hogy bejelentkezzenek a kábeltársaság saját Wi-Fi hotspotjaiba. Ezeket a hotspotokat Xfinity WiFi-nek hívják.

Így csatlakozhat az Xfinity Wi-Fi hotspotokhoz.

Jegyzet:

Az útmutatónknak az Xfinity Wi-Fi hotspotokhoz való csatlakozására vonatkozó utasításainak minden vezeték nélküli képességekkel rendelkező mobileszközre vagy PC-re vonatkozniuk kell. Ennek ellenére ezeknek az utasításoknak az operációs rendszertől függetlenül működniük kell. Az egyetlen dolog, amire szüksége lehet annak biztosításához, hogy ezek a lépések működjenek az Ön számára, az érvényes Xfinity Internet ügyfél-bejelentkezés (amely általában a Comcast e-mail címe és jelszava).


Mi az Xfinity Wi-Fi hotspot?

Lényegében az Xfinity Wi-Fi hotspotok szabadon használható vezeték nélküli hálózatok, amelyek szétszórtan helyezkednek el a közösségek között, hogy (elsősorban) az Xfinity Internet ügyfelek hozzáférhessenek az internethez, ha távol vannak az otthoni vezeték nélküli hálózattól. A fő előny itt az, hogy az Xfinity Internet ügyfeleinek képesnek kell lenniük az internet elérésére bárhol, ahol a közelben található egy Xfinity Wi-Fi hotspot, ami segíthet csökkenteni az ügyfelek okostelefon adatainak általános használatát.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az Xfinity ügyfelek nem csak arra korlátozódnak, hogy mobileszközeiket az Xfinity Wi-Fi hotspotokkal használják. Bármely eszköz (beleértve a számítógépeket is) használhatja ezeket a hotspotokat, amennyiben rendelkeznek vezeték nélküli képességekkel. És nem kell feltétlenül távol lennie otthonától sem. Valójában, ha az otthoni vezeték nélküli hálózat működik, akkor ezeknek a hotspotoknak az egyikével csatlakozhat az internethez, amíg a hálózat újra nem működik, feltéve, hogy otthona egy Xfinity Wi-Fi hotspot közelében található.

Jegyzet:

Míg az Xfinity Wi-Fi hotspotokat elsősorban a jelenlegi Xfinity Internet ügyfelek használják, a Comcast továbbra is lehetővé teszi a nem Xfinity Internet ügyfelek számára a hotspotok elérését. Az alábbi utasításokat továbbra is használni fogja. De amikor eljut a Wi-Fi bejelentkezési portálra, ahelyett, hogy bejelentkezne, mint az ügyfél, inkább a kék színt választja Első lépések gomb alatti szakasz alatt Nem Xfinity-ügyfél? Nincs mit. Innentől kezdve kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, vagy indítsa el a Comcast Wi-Fi On Demand szolgáltatásának ingyenes próbaverzióját, vagy vásároljon wi-fi napijegyet a hotspot használatához.
Van azonban egy fogás: Nem minden hotspot kínál vendégbérletet.


Hogyan lehet csatlakozni az Xfinity Wi-Fi hotspotokhoz

  1. Hozzáférés a kiválasztott eszközhöz beállítások. Ezután kapcsolja be készüléke Wi-Fi funkcióját, ha még nincs bekapcsolva.

  2. Amikor az eszköz wi-fi-je be van kapcsolva, a képernyőn megjelenik az elérhető vezeték nélküli hálózatok listája. Ebből a listából válassza ki a címkézett hálózatot xfinitywifi. Ezután, ha a készülék erre kéri, válassza a lehetőséget Csatlakozás.

  3. Az eszköztől függően az eszköz alapértelmezett böngészője automatikusan megnyílik az Xfinity Wi-Fi bejelentkezési portál weboldalának megjelenítéséhez. Ha nem nyílik meg automatikusan, kiválthatja a portál weboldal megjelenését a böngésző megnyitásával és egy webhely (például lifewire.com) betöltésével. Amikor ezt megteszi, a teszt weboldal betöltése helyett a böngészőnek be kell töltenie a bejelentkezési portál weboldalát.

  4. Amint a bejelentkezési portál weboldala betöltődik, jelentkezzen be az Xfinity Wi-Fi hotspotba úgy, hogy beírja az Xfinity Internet ügyfél felhasználónevét és jelszavát az oldal tetején lévő mezőbe. A felhasználóneved valószínűleg a Comcast e-mail címed. Ezután válassza ki Bejelentkezés.

  5. Miután sikeresen bejelentkezett, a hotspot használatra készen áll. A weboldal betöltéséhez feltétlenül tesztelje újra a böngésző megnyitásával.

Jegyzet:

Ha Xfinity Wi-Fi hotspotot fog használni mobileszközével, a Comcast azt javasolja, hogy töltse le és használja az Xfinity Wi-Fi Hotspot alkalmazást a legoptimálisabb élmény érdekében. Az alkalmazás további biztonsági funkciókat biztosít az Xfinity ügyfeleknek, és segíthet a hotspotok felkutatásában. De az alkalmazás nem szükséges az Xfinity hotspot eléréséhez. Az alkalmazás iOS és Android eszközökön érhető el.