Mi a teendő, ha a Windows 10 nem tud csatlakozni a hálózathoz

A Windows 10 számítógépek, laptopok és táblagépek több mint képesek csatlakozni a Wi-Fi-hez. Ennek ellenére még mindig meglepően gyakori, hogy a felhasználók olyan hibákat és hibákat tapasztalnak, amelyek megakadályozzák a Windows 10 megfelelő hálózati vagy internetkapcsolatát.


A Windows 10 hálózati hibák oka

Caiaimage / Paul Bradbury / Getty Images

Ha a Windows 10 nem tud csatlakozni a hálózathoz, az ok általában az adott eszközillesztőkhöz kapcsolódik, amelyek ütköznek az operációs rendszer vagy a hardver jelenlegi verziójával. Ezek az eszközillesztők sérültek vagy elavultak lehetnek.

A Wi-Fi hálózati csatlakozási problémák egyéb okai a Windows 10 alkalmazások helytelen beállításai és a túlterhelt internet-hozzáférési pontok.


A Windows 10 hálózati kapcsolat hibáinak kijavítása

  1. Ellenőrizze, hogy valóban Windows 10-es probléma-e. Ha nem tudja csatlakoztatni a Windows 10 számítógépet vagy táblagépet vezeték nélküli hálózathoz, ellenőrizze, hogy csatlakoztathatja-e bármely más eszközét ugyanahhoz a hálózathoz.

    Ha az internet nem működik az összes eszközén, akkor a kapcsolódási probléma valószínűleg az internetszolgáltatójához kapcsolódik, és nem a Windows 10-hez. 

  2. Indítsa újra a modemet és az útválasztót. Az újraindítás általában megoldja a legtöbb hálózati kapcsolódási problémát. Húzza ki a modemet és az útválasztót a konnektorból, várjon egy percet, csatlakoztassa a modemet, várjon egy percet, majd csatlakoztassa az útválasztót.

    A modem és az útválasztó újraindítása néha felgyorsíthatja az internetet is, ha a szokásosnál észrevehetően lassabb letöltési sebességet tapasztal.

  3. Győződjön meg arról, hogy a Wi-Fi be van kapcsolva. A Windows 10-eszköz nem csatlakozik a hálózathoz, ha a Wi-Fi le van tiltva. A Windows 10 Action Center megnyitásával és a Wi-Fi csempére kattintva ellenőrizheti, hogy a Wi-Fi be van-e kapcsolva.

    Az Action Center eléréséhez kattintson a gombra Értesítések ikonra a képernyő jobb alsó sarkában. Ha Windows 10-eszközén érintőképernyő van, akkor megnyithatja az Action Center-t úgy, hogy ujjával a képernyő jobb oldaláról csúsztat be.

  4. Kapcsolja ki a repülőgép üzemmódot. A repülőgépes mód kikapcsolja a Wi-Fi és a Bluetooth funkciót. Letiltásához érintse meg a csempét az Action Centerben.

  5. Ugrás ugyanabba a szobába, mint az útválasztó. A falak gyakran blokkolhatják a Wi-Fi jeleket, és megnehezítik, vagy akár lehetetlenné teszik a Windows 10 hálózathoz való csatlakozását.

    Csatlakozzon a Wi-Fi hálózathoz, majd távolodjon el az útválasztótól, miközben ellenőrzi a tálcán lévő Wi-Fi jelerősség ikonját. Ez segít megtalálni a legjobb és legrosszabb helyeket a Wi-Fi-hez való csatlakozáshoz a térben.

    Ha nagy lakásban vagy házban lakik, célszerű növelni a Wi-Fi jelet, hogy lefedje az egész teret.

  6. Csatlakozás manuálisan egy hálózathoz. Ha a Windows 10 eszköz nem csatlakozik automatikusan egy hálózathoz, akkor ezt manuálisan is megteheti. Nyissa meg a Start menüt, és kattintson a gombra beállítások > Hálózat és Internet > Wi - Fi > Az elérhető hálózatok megjelenítése majd válassza ki a sajátját az elérhető kapcsolatok listájáról. Ezután kattintson a gombra Csatlakozás.

  7. Indítsa újra a Windows 10 számítógépet. Az eszköz újraindításával gyakran megoldható a legtöbb műszaki probléma, beleértve azokat is, amelyek megakadályozzák a Wi-Fi hálózathoz való csatlakozást.

  8. Ellenőrizze a Windows frissítéseit. Ezek a frissítések a problémák hatékony futtatásához szükséges szoftverek és illesztőprogramok legfrissebb verzióinak letöltésén túl megoldhatják a problémákat.

    A Windows 10 frissítéséhez internet-hozzáférésre van szükség. Ha nem tud csatlakozni a Wi-Fi-hálózathoz, fontolja meg egy nyilvános, letöltési korlátozás nélküli Wi-Fi-hozzáférési pont használatát, vagy a munkahelyén vagy egy barátja házában.

    Ha úgy dönt, hogy nyilvános Wi-Fi-t használ, akkor csatlakozás előtt tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket.

  9. Futtassa a hálózati hibaelhárítót. Valamennyi Windows 10 eszköz rendelkezik beépített hibaelhárító programmal, amely képes az eszköz problémáinak átkutatására, azok kijavítására és az általa észlelt problémák megoldására.

    A hibaelhárító elindításához nyissa meg a Windows 10 Start menüt, és kattintson a gombra beállítások > Frissítés és biztonság > Elhárítása > Internetes kapcsolatok > Futtassa a hibaelhárítót.

  10. Nyissa meg a Microsoft Edge alkalmazást. Ha nyilvános Wi-Fi hálózathoz próbál csatlakozni, akkor lehet, hogy el kell fogadnia a felhasználási feltételeket, vagy először regisztrálnia kell e-mail címét és nevét.

    Ha ilyesmire van szükség, akkor a készülék általában automatikusan megnyit egy internetböngészőt, és betölti a szükséges weboldalt. Néha ez nem történik meg automatikusan, ezért manuálisan kell elindítania az Edge alkalmazást.

  11. Lépjen kevésbé lakott helyre. Számos nyilvános Wi-Fi hotspot, például az éttermi bíróságokon és a repülőtereken található, korlátozza a csatlakoztatható eszközök számát. Ha a Windows 10 nem csatlakozik ezen hálózatok egyikéhez, próbáljon meg áttelepíteni egy csendesebb területre, ahol kevesebb ember van, és próbálja újra.

  12. Frissítse a hálózati adapter illesztőprogramját. Előfordulhat, hogy a jelenlegi hálózati illesztőprogramja nem kompatibilis a hardverrel vagy az operációs rendszerrel, így egy újabb letöltésével megoldhatja a csatlakozási problémákat.

    Az illesztőprogramok frissítésekor érdemes csatlakozni az internethez, hogy a legfrissebb verziókat megszerezhesse. Az illesztőprogram telepítése után feltétlenül indítsa újra a Windows 10 eszközt.

    Ha nem biztos abban, hogy melyik adaptert ellenőrizze, manuálisan frissítheti mindegyikük illesztőprogramját.

  13. Görgessen vissza az előző illesztőprogramhoz. Ha a Windows 10 eszköz az illesztőprogram-frissítés elvégzése után leáll az internethez való csatlakozással, akkor visszafordíthatja a kárt az előzőre való visszatéréssel.

    Miután visszatért az előző illesztőprogramra, indítsa újra eszközét.

  14. Ideiglenesen tiltsa le a natív Windows 10 tűzfalat. Tűzfalra van szükség a Windows 10 eszköz védelme érdekében, de a technológia köztudottan konfliktusokat okoz a hálózathoz való csatlakozáskor.

    A tűzfal letiltása után tesztelheti internetkapcsolatát egy böngésző megnyitásával és egy biztonságos webhely, például a Web.com felkeresésével. Ha nem történik semmi, akkor kísérletezhet úgy, hogy letiltja a tűzfalakat a Domain Network és Privát hálózat beállításokat is. A tesztelés befejezése után kapcsolja vissza az összes tűzfalat.

    Hihetetlenül fontos a tűzfal engedélyezése a Windows 10 eszköz védelme érdekében. A tűzfal kikapcsolása nem lehet állandó megoldás. Ha a tűzfal zavarja az internetkapcsolatot, akkor előfordulhat, hogy végre kell hajtania egy Windows-frissítést.

  15. Ha a beépített Windows 10 Windows Defender opció mellett harmadik féltől származó tűzfalprogramot is használ, akkor azt ki kell tudni kapcsolni a program beállításaiból. Számos harmadik féltől származó víruskereső szoftvercsomag tartalmaz tűzfalvédelmet. Érdemes egyenként letiltani őket, hogy lássák, befolyásolják-e valamilyenek a Windows 10 hálózati funkcióit.

  16. Ellenőrizze, hogy van-e mért kapcsolat. Ha Windows 10-eszközén van internetkapcsolat, de nem tudja letölteni a médiát vagy végrehajtani a Windows-frissítést, akkor lehet, hogy mért kapcsolatot használ.

    Az ellenőrzéshez kattintson a gombra beállítások > Hálózat és Internet > Wi-Fi > a jelenleg csatlakoztatott hálózat nevét, és ellenőrizze a Állítsa be a méréses kapcsolatot kapcsoló van le.

  17. Felejtse el a Wi-Fi hálózatot, majd adja hozzá újra. Néha érdemes lehet eltávolítani a problémát okozó Wi-Fi-kapcsolatot, majd újra hozzáadni. A hálózat eltávolítása után indítsa újra a Windows 10 számítógépet, és próbáljon újra csatlakozni a hálózathoz. Szüksége lesz felhasználónevére és jelszavára.

    Ellenőrizze, hogy helyesen írja-e be a Wi-Fi jelszavát. Megadhatja a beírt Wi-Fi jelszót, ha hosszú kattintással végrehajtja a jel ikont a jelszó szövegmezőben.

  18. Próbálja meg használni a Windows 10 parancssorokat. Írja be a Windows 10 tálca keresőmezőjébe Parancssor követ Futtatás rendszergazdaként és azután Igen. Próbálja meg az alábbi parancsokat egyenként, nyomja meg a gombot belép és mindegyik után ellenőrizze az internetkapcsolatot.

    • netsh winsock reset
    • netsh int ip reset
    • ipconfig / release
    • ipconfig / renew
    • ipconfig / flushdns
    • reg törlése HKCRCLSID {988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} / va / f követ netcfg -v -u days_days
  19. Végezze el a Windows 10 hálózat visszaállítását. Ha a fenti megoldások egyike sem működik, a Windows 10 hálózati visszaállítása megoldhatja a csatlakozási problémákat. Nyisd meg a beállításokat > Hálózat és Internet és görgessen le az ablak aljára, majd kattintson a gombra Hálózat visszaállítása. Figyelmeztetést kap, hogy a Windows 10 hálózati visszaállítása eltávolítja és újratelepíti az összes hálózati adaptert, és visszaállítja a különféle hálózattal kapcsolatos beállításokat az alapértelmezett értékekre. Ha készen áll, kattintson a gombra Állítsa be most. A visszaállítás megkezdődik, és a Windows 10 eszköznek újra kell indulnia.