NE töltse le a DLL fájlokat a hiányzó DLL problémák kijavításához

Azok a webhelyek, amelyek lehetővé teszik az egyes DLL fájlok egyszerű letöltését, úgy tűnik, hogy az a válasz, amelyet keresett, amikor ilyen bosszantó "DLL nem található" vagy "hiányzik a DLL" hibák egyikét kapja.

Fontolja meg ezt a helyes figyelmeztetésként: szinte mindig kerülni kell a DLL letöltő oldalakat, annak ellenére, hogy néha gyors megoldást nyújtanak. Vannak más, tökéletesen biztonságos és elfogadható módszerek a DLL-problémák kijavítására anélkül, hogy egyedi DLL fájlokat töltenének le ezekről a webhelyekről.


A DLL letöltési webhelyek nem jóváhagyott források a DLL fájlokhoz

A DLL fájlokat szoftvereket fejlesztő vállalatok készítik és terjesztik. Néha az a szoftvercég a Microsoft, néha nem az. Sok vállalat DLL-fájlokat hoz létre szoftvercsomagjaik részeként.

Bármely DLL fájl stabil, tiszta és frissített másolatát csak a fejlesztő tudja garantálni. Az egyedi DLL-letöltéseket lehetővé tevő webhelyek a legritkább esetek kivételével Nem engedélyezett helyek a DLL-ek letöltéséhez.

Nem tűnhet különösebben fontosnak, hogy ezt a weboldalt vagy webhelyet nem „hagyta jóvá” a DLL fájlt fejlesztő szervezet, de amint látni fogja, miközben folytatja az olvasást, nagyon jó okok vannak arra, hogy miért az eredeti DLL terjesztő a a legjobb út.

Peter Dazeley / Getty Images


Egyetlen DLL fájl telepítése nagyobb probléma esetén kötszer

A DLL fájlok csak a teljes szoftverprogramok kis részei. Gyakran előfordul, hogy egy hibaüzenet, amely különálló DLL fájlt emel ki, csak a történet egy részét mondja el. Az adott hibát gyakran csak azért generálják, mert ez az első probléma, amellyel a szoftver találkozik, nem azért, mert ez a probléma egyetlen oka.

Amikor letölti és kicseréli a DLL fájlt egy DLL letöltő webhelyről, gyakran csak egy kisebb probléma egy kis részét oldja meg. Általában a nagyobb probléma megoldása a teljes szoftvercsomag újratelepítése, amelyből a DLL származik.

Még akkor is, ha egyetlen DLL fájl cseréje kijavítja az azonnali problémát, a későbbiekben általában újabb problémák jelentkeznek, gyakran hibaüzenetekként, amelyek újabb hiányzó DLL fájlokról értesítenek. Takarítson meg sok időt és energiát, és az első alkalommal oldja meg a problémát.


A DLL letöltő webhelyekről származó DLL-ek gyakran elavultak

A DLL letöltési webhelyek kizárólag léteznek, így megtalálja őket a keresőben, és remélhetőleg rákattint a hirdetéseikre. Ezek nem valódi szoftver-támogató helyek, és alig, vagy egyáltalán ösztönzik őket arra, hogy frissítsék DLL-fájljaikat.

Azonban az a szoftvercég, amely valóban kifejlesztette a DLL fájlt, mindig a legfrissebb és funkcionális fájlokkal rendelkezik.

A szoftverfejlesztők ritkán tölthetnek le egyetlen DLL fájlt letölthető fájlokról, ezért ha a szoftverük újratelepítése nem pótolja vagy javítja az utána lévő DLL fájlt, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a céggel és kérje a fájl másolatát.

Előfordulhat, hogy egy adott program használatakor DLL hibaüzenetet kap, de előfordulhat, hogy a program fejlesztője nem támogatja a DLL fájlt. Ez valójában nagyon gyakori, mivel a DLL fájlokat gyakran megosztják a programok között.

Nagyszerű példa: az xinput1_3.dll hiányzó hiba, amely néha bizonyos videojátékok előtt megjelenik. A fájl valójában DirectX fájl, amelyet a Microsoft támogat és szállít a DirectX szoftvercsomagjában.


A DLL letöltő webhelyekről származó DLL fájlokat vírusok fertőzhetik meg

Mivel a DLL-letöltő webhelyek nem jóváhagyott források a DLL-fájlokhoz, és gyakran csak kevés elérhetőséggel rendelkeznek, nem garantálható, hogy az imént letöltött DLL-fájl mentes a vírusfertőzéstől.

Feltételezve, hogy jó víruskereső programmal rendelkezik, a fertőzött DLL fájl karanténba kerülhet, amikor letöltődik, de erre biztosan nincs garancia.

Menjen a biztonságos útvonalon, és egyszerűen kerülje a DLL fájlok letöltését ezekről a DLL letöltő webhelyekről.

Vizsgálja meg a vírusokat és más rosszindulatú programokat, ha aggódik amiatt, hogy egy nemrégiben letöltött DLL valami más lehetett, mint amit Ön gondolt.


A DLL letöltési webhelyek veszélyeztethetik számítógépe biztonságát

A DLL fájlok olyanok, mint a kicsi, speciális programok, amelyek programozhatók különböző műveletek automatikus végrehajtására, még olyan műveletekre is, amelyek megnyitják a számítógépet hackelés és más típusú behatolások számára. Ilyen DLL fájlok léteznek.

Bár valószínűtlen, hogy letöltésre és telepítésre rákeres az adott DLL fájlok egyikére, ez egy olyan kockázat, amelyet akkor vállal, ha egy DLL fájlt telepít a rendszerébe egy DLL letöltő webhelyről.

Ne kockáztassa meg - kövesse az előző tippek tanácsait, és a DLL-t a forrásából szerezze be, ne pedig egy "back-alley" DLL-kereskedőtől!

Javítsa ki a DLL problémákat a helyes úton

Amint a fentiekben olvasta, a számítógép általában nem az egész problémáról számol be, hanem csak az első problémáról, amellyel találkozik. A számítógép nem folytatja a probléma felsorolását a megtalált probléma után, csak az elsőt, amely leállítja. Ebben az esetben hiányzó DLL fájl.

Tehát meg kell találnia, hogy mi a tényleges probléma, ami valószínűleg nem csak hiányzó DLL fájl. Ehhez meg kell találnia egy hibaelhárítási útmutatót az adott kérdéshez.

Több száz DLL hibaelhárítási útmutatónk van a Web-en. Csak ragassza be a DLL fájl nevét az oldal tetején található keresőmezőbe, és keresse meg.