Mi a teendő, ha nem érheti el az iTunes alkalmazást az iPad készülékén

Az iPad-nek csatlakoznia kell az iTunes-hoz a fontos rendszerfrissítésekhez, valamint az alkalmazások és adatok biztonsági mentéséhez. Mielőtt azonban elfogyna és új kábelt vásárolna, néhány dolgot ellenőrizhetünk.


Ellenőrizze, hogy a számítógép felismeri-e az iPad készüléket

Először ellenőrizze, hogy a számítógép felismeri-e az iPad készüléket. Amikor csatlakoztatja iPadjét a számítógépéhez, egy kis villámnak kell megjelennie a képernyő jobb felső részén található akkumulátormérőben. Ez a szimbólum jelzi, hogy az iPad tölt. Még akkor is, ha az akkumulátormérőn a "Nincs töltés" felirat olvasható, ami azt jelenti, hogy az USB-port nem képes az iPad töltésére, legalább tudja, hogy a számítógép felismerte a táblagépét.  

Ha látja a villámot vagy a "Nincs töltve" feliratot, számítógépe felismeri, hogy az iPad csatlakoztatva van.


Ellenőrizze az iPad kábelt

Ezután győződjön meg arról, hogy a probléma nem az USB-porthoz kapcsolódik, csatlakoztatva az iPad-et a korábban használt porttól eltérő portba. Ha USB-elosztót használ, vagy külső eszközhöz, például billentyűzethez csatlakoztatja, próbálkozzon a számítógép USB-portjával.

renatomitra / Flickr / CC BY 2.0

Ha az iPad csatlakoztatása egy másik USB-porthoz megoldja a problémát, akkor lehet, hogy rossz a port.

A legtöbb számítógép rendelkezik elegendő USB-porttal, így egyetlen meghibásodott nem nagy probléma, de ha kevésnek találja magát, vásároljon USB-hubot a helyi elektronikai üzletben.


Az alacsony energiaforrás iPad problémákat okoz

Győződjön meg arról, hogy az iPad nem fut túl alacsonyan. Amikor az akkumulátor hamarosan lemerül, azt tapasztalhatja, hogy az alacsony energiafogyasztású üzemmód váratlan viselkedést eredményez, amikor az eszköz megpróbálja meghosszabbítani hasznos élettartamát. Ha az iPad csatlakoztatva van a számítógéphez, húzza ki a konnektorból, és ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét, amely az iPad jobb felső sarkában található az akkumulátormérő mellett. Ha ez kevesebb, mint 10 százalék, hagyja, hogy az iPad teljesen feltöltődjön.

Ha a "Nincs töltve" szavak kicserélik az akkumulátor százalékát, amikor az iPad-et a számítógépéhez csatlakoztatja, dugja be a fali aljzatba az iPad-hez kapott adapter segítségével.


Indítsa újra a számítógépet és az iPad-et

A könyv egyik legrégebbi hibaelhárítási trükkje a számítógép újraindítása. Amíg arra vársz, hogy a számítógép újra feljöjjön, indítsd újra az iPad készüléket az eszköz jobb felső sarkában lévő felfüggesztés gomb lenyomásával. Néhány másodperc múlva megjelenik egy piros nyíllal ellátott gomb, amely arra utasítja, hogy csúsztassa a készülék kikapcsolásához. Miután a képernyő teljesen elsötétült, várjon néhány másodpercet, és tartsa ismét lenyomva a felfüggesztés gombot. Az Apple logója a képernyő közepén jelenik meg, miközben az iPad indít.

Ha a normál visszaállítás nem működik, tegye a erő újraindítása tartsa lenyomva a felfüggesztés és a Home gombokat, amíg az iPad le nem áll és újra bekapcsol.

Amikor a számítógép és az iPad újraindul, csatlakoztassa újra az iPad-et az iTunes-hoz.

Az iTunes újratelepítése

Ha az iTunes továbbra sem ismeri fel az iPad készüléket, itt az ideje, hogy megpróbálja az iTunes tiszta példányát. Először távolítsa el az iTunes alkalmazást a számítógépről - az iTunes eltávolításával nem törli a számítógépen található összes zenét és alkalmazást.

Marco VDM / Getty Images

Távolítsa el az iTunes alkalmazást egy Windows-alapú számítógépről a Start menüben, és válassza a Vezérlőpult parancsot. Keressen egy címkét Programok és funkciók. Ebben a menüben görgessen addig, amíg meg nem jelenik az iTunes, kattintson jobb egérgombbal az egérrel, és válassza a lehetőséget eltávolítást.

Miután eltávolította az iTunes alkalmazást a számítógépről, töltse le a legújabb verziót.

Hogyan lehet megoldani az iTunes ritka problémáit

Még mindig vannak problémái? Néha hibákat okoznak az illesztőprogramok, a rendszerfájlok vagy a szoftverütközések, amelyek végső soron a probléma gyökerei. Ezeket a hibákat bonyolultabban lehet kijavítani.

Les és Dave Jacobs / Getty Images

Ha víruskereső szoftvert futtat, próbálja meg leállítani, és próbálja meg csatlakoztatni az iPad készüléket a számítógépéhez. A vírusirtó szoftverekről ismert, hogy néha ütköznek a számítógép más programjaival.