Hogyan lehet szöveges üzeneteket kapni Mac számítógépére

A Mac számítógépek képesek együttműködni az iPhone készülékével. Hiányzott már valaha egy fontos szöveges üzenet a munkája mélyén? Ha igen, akkor könnyű szöveges üzeneteket fogadni a Mac számítógépén, így biztos lehet benne, hogy soha többé nem fordul elő.

Ez az útmutató minden Mac-modellhez szól, beleértve a MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, iMac és iMac Pro modelleket is, amelyek a macOS Catalina (10.15) - OS X El Capitan (10.11) - operációs rendszert futtatják, valamint az iOS 13, iOS 12 és iOS 11 rendszerű iPhone készülékekhez. .


A szöveges üzenetek és az iMessages közötti különbség megértése

Az iMessages az Apple egyedülálló üzenetküldő szolgáltatása, amely internetkapcsolaton keresztül küld üzeneteket. Az iMessage üzeneteket az Apple Messages alkalmazásán keresztül küldi és fogadja, amely alapfelszereltség minden iPhone-on és Mac-en. Az iMessage üzeneteket csak Apple készülékek között lehet elküldeni. Más üzeneteket SMS-ben vagy szöveges üzenetként küldünk, és bármilyen eszközre elküldhetők, ideértve az Android-ot is.


Az iMessages típusai

Az Üzenetek alkalmazás segítségével SMS-t és MMS-üzeneteket, valamint Üzeneteket is fogadhat minden Apple-eszközről. Az Üzenet alkalmazás segítségével képeket küldhet úgy, hogy áthúzza őket a szövegmezőbe. Emoji, fájlokat és hangjegyzeteket is küldhet a képernyőn megjelenő felületen.

Az Üzenetek alkalmazásban a kék szövegbuborékok az Apple készülékek között az iMessages használatával küldött üzenetek. A zöld szövegbuborékok az Apple és az Android készülékek között küldött SMS vagy MMS üzenetek.


Hogyan lehet szöveges üzeneteket kapni Mac számítógépére

Mielőtt szöveges üzeneteket kapna Mac számítógépére, el kell végeznie egy kis beállítási munkát.

  1. Jelentkezzen be Mac számítógépére és iPhone készülékére ugyanazon Apple azonosítóval. Így küldik és fogadják az üzeneteket mindkét eszköz között.

    Koppintson a ikonra, hogy megnézze, milyen Apple ID-t használnak eszközei beállítások, majd koppintson a Apple ID az iPhone-on. Görgessen annak megtekintéséhez, hogy mely eszközök melyik Apple ID-be vannak bejelentkezve.

  2. Az iPhone-on nyissa meg beállítások.

  3. Görgessen le, és érintse meg a gombot Üzenetek.

  4. Érintse Szöveges üzenet továbbítása és állítsa a kapcsolót bekapcsolt helyzetbe azon Mac számítógépen, amelyre szöveges üzeneteket szeretne kapni.

    Van iPaded? Itt dönthet úgy, hogy szöveges üzeneteket is fogad az adott eszközön. Egyszerűen kapcsolja be az összes eszközt, amelyet használni szeretne az üzenetek fogadásához.

  5. Mac gépén nyissa meg az Üzenetek alkalmazást, és kattintson a gombra Üzenetek > preferenciák az Üzenetek menüsoron.

  6. Kattintson az iMessage ikonra a beállítások képernyő tetején.

  7. Kattints Engedélyezze ezt a fiókot szöveges üzenetek fogadásához az Apple ID segítségével.

  8. Helyezzen be egy pipát az üzenetküldéshez használni kívánt telefonszám és e-mail címek elé.

    Most szinkronizálta szöveges üzeneteit iPhone-jával és Mac-jével.

Androidot használ Mac-szel? Sajnos az Üzenetek alkalmazás csak az iMessage titkosítást használó iPhone készülékekkel működik. Azonban üzeneteket fogadhat és küldhet az Android Messages használatával.


Hibaelhárítás, ha nem kap szöveges üzeneteket a Mac számítógépén

Ha problémái vannak az üzenetek fogadásával a Mac számítógépén, próbálja ki az alábbi hibaelhárítási lépéseket:

  1. Állítsa vissza a Üzenetek alkalmazás bezárásával, majd újraindításával.

  2. Indítsa újra a Mac-et. Az újraindításhoz kattintson a gombra alma ikon> Újraindítás.

  3. Jelentkezzen ki az Üzenetek alkalmazásból, majd jelentkezzen be újra Apple ID-jével. Ehhez nyissa meg Üzenetek és kettyenés preferenciák > iMessage > Kijelentkezés.

  4. Nyisd ki Üzenetek és kettyenés preferenciák > iMessage > Engedélyezze ezt a fiókot hogy az Üzenetek alkalmazás beállításaiban be legyen jelölve a Fiók engedélyezése lehetőség.

  5. Ellenőrizze, hogy csatlakozik-e az internethez. Jó internetkapcsolat nélkül nem fogadhatók üzenetek. Próbálkozzon az Internet és Mac kapcsolat bontásával.

  6. Még mindig nem kap szöveges üzeneteket? Előfordulhat, hogy a Mac-et ellenőrizni kell az Apple Genius bárban. Időzítsen időpontot a Mac-en található Üzenetek alkalmazás hibaelhárításához.