Hogyan lehet elfelejteni a hálózatot a Windows 10 rendszeren?

Ha a Wi-Fi hálózati konfliktusok megnehezítik a Windows 10 számítógép, laptop vagy táblagép internethez való csatlakoztatását, akkor kézzel kényszerítve a készüléket arra, hogy néhányat elfelejtsen, megoldódhat a probléma, és online kapcsolatba kerülhet. Itt található minden, amit tudnia kell a korábbi internetkapcsolati információk Windows 10 eszközről történő eltávolításáról.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.

 Betsie Van Der Meer/Taxi/GettyImages


Hogyan lehet elfelejteni a hálózatot a Windows 10 rendszeren?

Amikor a Windows 10 eszközzel elfelejt egy hálózatot, az lényegében eltávolítja az összes korábbi előzményét, amelyet az adott kapcsolattal rendelkezett, és arra készteti készülékét, hogy teljesen új hálózatként kezelje, amelyet még soha nem használt.

Az internetkapcsolat elfelejtésével törli az összes kapcsolódó bejelentkezési információt, például a Wi-Fi felhasználónév és jelszót.

A hálózati kapcsolat törlése nem törli a letöltéseket, az internetes előzményeket, a keresési előzményeket, a böngészőbővítményeket és a könyvjelzőket. Az ilyen típusú információkat törölni kell a Microsoft Edge, a Mozilla Firefox, a Google Chrome, a Brave vagy bármely más internetes böngészőből, amelyet használ.

  1. Válassza ki a A windows kulcs vagy Rajt a Start menü megjelenítéséhez.

  2. A Beállítások megnyitásához válassza a Beállítások fogaskerék ikont.

    A Beállításokat úgy is megnyithatja, hogy az érintőképernyős eszközön a képernyő jobb oldaláról ellop, és megérinti Minden beállítás az Akcióközpontból.

  3. választ Hálózat és Internet a Windows beállításai között.

  4. választ Wi-Fi a Hálózat és Internet ablak bal oldali paneljén.

  5. választ Ismert ismert hálózatok kezelése.

  6. A hálózatok listájából válassza ki az eltávolítani kívánt hálózatot.

  7. választ Elfelejt.

    Az internetkapcsolat eltávolításakor nincs megerősítési lépés. Amint rákattint Elfelejt, a hálózat azonnal eltávolításra kerül.

  8. Ez a hálózati kapcsolat eltávolításra kerül a Windows 10 eszközről.


Alternatív módszerek a Hálózati és internetes beállítások megnyitására a Windows 10 rendszeren

Míg a hálózat eltávolításának utolsó lépései a Windows 10 eszközről megegyeznek, függetlenül attól, hogy melyik módszert használja, léteznek alternatív módszerek a fent említett Hálózati és Internet és Wi-Fi beállítások eléréséhez.

  • 1. alternatív módszer: A Windows 10 tálcán, a képernyő alján futó vízszintes ikonsávon keresse meg a Wi-Fi internet ikont, és kattintson rá jobb gombbal az egérrel. Parancsikon a Hálózati és internetes beállítások meg fog jelenni. Kattintson erre, hogy a Beállítások alkalmazásban egyenesen az adott oldalra ugorjon.
  • 2. alternatív módszer: Kattintson az Értesítés ikonra a képernyő jobb alsó sarkában az Action Center megnyitásához, és kattintson a jobb gombbal a Wi-Fi internetkapcsolat ikonjára. Kattintson a gombra Menj a beállításokhoz hogy közvetlenül a Windows 10 Wi-Fi beállításainak oldalára ugorjon.
  • 3. alternatív módszer: Ha a Windows 10 eszközén van egy érintőképernyő, mint például a Surface termékek sorában, húzza az ujját a képernyő jobb oldaláról az Action Center megnyitásához, és nyomja meg hosszan a Wi-Fi ikont. Ez ugyanazt aktiválja Menj a beállításokhoz az előző módszerben említett parancsikon. Koppintson rá, hogy az eszköz Wi-Fi-beállításaihoz ugorjon.

Miért törlik az emberek a hálózatukat Windows 10 rendszeren?

Noha nincsenek fontos okok a vezeték nélküli hálózatok listájának törlésére egy Windows 10 eszközön, van néhány olyan helyzet, amely arra késztetheti az embereket, hogy távolítsanak el egy-két hálózatot.

  • Hálózati konfliktusokat tapasztal. Néha, ha korábban ugyanazon a területen több Wi-Fi internetkapcsolathoz csatlakozott, akkor a Windows 10 eszköz továbbra is rossz hálózathoz csatlakozik. Például, ha a laptop továbbra is csatlakozik a Wi-Fi-hez az út túloldalán lévő kávézóból, a lakásán lévő gyorsabb és biztonságosabb helyett, a Windows 10 elfelejtésével a kávézó hálózatának megoldania kell a problémát.
  • Kölcsön fogja adni a készülékét valakinek. Ha valaki más azt tervezi, hogy egy ideig kölcsönadja a Windows 10 számítógépét, akkor célszerű törölni a vezeték nélküli hálózat előzményeit, hogy megakadályozza az internet elérését. Ez különösen hasznos lehet, ha például házi feladatok elvégzésére kölcsönadja készülékét valamelyik gyermekének, és nem szeretné, ha a Twitch, a YouTube, a Mixer, a Facebook vagy más online szolgáltatások kísértenék őket.