A Wearedevs vírus: Mi ez és hogyan lehet eltávolítani

Nemrég letöltött egy hacket a kedvenc játékához a WeAreDevs.net webhelyről? Előfordulhat, hogy önkéntelenül is letöltettél egy kihasználást egyidejűleg, és a számítógéped most erősen veszélybe kerülhet.

A WeAreDevs-t egy Roblox energiafelhasználó hozta létre. Elsősorban azokról az ingyenes hackerekről ismert, amelyeket az adott játékhoz biztosít a webhelyén.


Mi a WeAreDevs vírus?

Ez egy újabb példa egy úgynevezett vírusra, amely valóban nem felel meg a legtöbb számítógépes vírus definíciójának. Ez valójában nem is rosszindulatú program. De még mindig veszélyes lehet: Ha feltölti a feltörést az adott webhelyről, könnyen letölthette volna egy kihasználást is.

A kihasználások a kiberbűnözők ismert eszközei, amelyek célja a számítógép biztonsági hiányosságainak kihasználása. Mivel a kihasználást le lehetett volna tölteni a WeAreDevs webhelyről, WeAreDevs vírusnak hívják, amikor az erre a webhelyre vezethető vissza.


Hogyan működik a WeAreDevs vírus?

Miután telepítette a számítógépére, a kihasználás elősegíti a tényleges vírusok és rosszindulatú programok behatolását a rendszerbe. Ez csak egy kis szoftverdarab vagy egy kis kód, de alapvetően a rendszer hiányosságait nyitja meg, és lehetővé teszi a rosszindulatú programok könnyű áthaladását.

A kihasználások általában úgy működnek, hogy lehetővé teszik a rosszindulatú programok számára, hogy egy veszélyeztetett webhelyre irányítsanak, láthatatlan céloldalakkal, amelyek a megjelenő oldal mögé bújnak, vagy olyan rosszindulatú hirdetések jelennek meg, amelyek annyira ártatlannak tűnnek, hogy szívesen rájuk kattintanak. Néhány ilyen hirdetés annyira rosszindulatú, hogy nem is kell rájuk kattintania; átkutatják a rendszert sebezhetőség szempontjából, és ransomware vagy más fenyegetésekkel támadnak.

A kihasználás nem rosszindulatú program; ez egy szoftver, amely megvizsgálja a rendszerét a biztonsági rések szempontjából, és megnyitja az ajtót a rosszindulatú programok bejutására a rendszerbe.


Honnan tudhatom, hogy van-e kihasználásom a WeAreDevs-től?

Nehéz ezeket észrevenni. Ha azonban már használta a webhelyet, és észrevette, hogy a kedvenc játéka nem töltődik be, nem várt webhelyekre irányítanak át, vagy túl sok pop-up hirdetést lát, letölthetett egy az a hely, amely ezután mindenféle fenyegetés előtt ajtót nyitott.

Ne csak kattintson a "Nem" gombra az előugró hirdetéseknél

Az érintett játékok szinte mindig valamilyen módon kapcsolódnak a Robloxhoz. Ide tartozhatnak, de nem kizárólag:

  • roblox
  • Meep City
  • Dolgozzon egy Pizza Place-ben
  • Parkour Sim
  • Auto Rap csaták

Hogyan kaptam meg ezt a vírust?

A WeAreDevs olyan hacker eszközöket kínál, amelyek mindenféle játékot manipulálnak. A felhasználók arról számolnak be, hogy az oldalról letöltött letöltések általában rengeteg bloatware-t (más néven lapátos szoftvert) tartalmaznak, ahová a szoftver apró darabjai, mint például a kizsákmányolások, el akarnak rejtőzni. Ha az egyik hack telepítése közben kikapcsolta a víruskereső szoftvert, az ajánlásnak megfelelően, akkor az Ön által csúszott el.

Az emberek azért tiltják le az antivírusokat a webhely használatakor, mert egyes eszközök nem tölthetők le, ha engedélyezett a víruskereső. Ez annak a módnak köszönhető, hogy ezek a hacker eszközök működnek: szándékosan leplezik a cselekedeteiket, hogy lehetővé tegyék olyan dolgok elvégzését, amelyeket egy játékban általában nem lehet megtenni, például folyamatos ugrást vagy teleportálási képességet olyan játékban, ahol nincs azt a lehetőséget. A játékszoftver-kód ezen manipulációi miatt a víruskereső szoftver hamisan vírusként vagy rosszindulatú programként jelöli meg őket, és megakadályozza a letöltést.

A letöltés megkísérléséhez az emberek általában rövid időre letiltják az antivírust. Ez azonnal megnyitja az ajtót a kihasználás előtt.


Hogyan lehet megszabadulni a WeAreDevs vírustól?

A legmegfelelőbb megoldás az ilyen furfangos szoftverek eltávolításához az, ha engedélyez egy erős víruskereső szoftvert, amely képes a legkülönbözőbb fenyegetések leküzdésére. Rendszerétől és annak veszélyétől függően ez a fertőtlenítési folyamat több órát is igénybe vehet. Van más lehetőséged is.

  1. Ha nem akar víruskereső programot használni a fenyegetés eltávolításához, akkor manuálisan is megteheti. Ügyeljen arra, hogy vegye le minden hálózatról, amelyhez csatlakozik, és ne hagyatkozzon arra, hogy csak szoftveren keresztül tiltsa le a hálózatot. Fizikailag el kell távolítania a hálózati kábelt a számítógépről, és ki kell kapcsolnia a Wi-Fi kapcsolatot a fizikai Wi-Fi kapcsoló kikapcsolásával és / vagy a Wi-Fi adapter eltávolításával (ha ez egyáltalán lehetséges).

    A Mac-felhasználók manuálisan is megszabadulhatnak a vírusoktól.

  2. Megpróbálhatja manuálisan eltávolítani a kihasználást, egyszerűen eltávolítva a hozzá kapcsolódó alkalmazásokat. A Windows és a macOS egyaránt világos módon távolíthatja el azokat az alkalmazásokat, amelyeket már nem szeretne használni. Miután eltávolította a gyanús programot, futtassa újra a víruskereső szoftvert, és ellenőrizze, hogy a figyelmeztetés továbbra is megjelenik-e. Ez a lépés néha nehéz, mivel nem mindig tudja pontosan, melyik programban volt kiaknázás, annál kevésbé, hogy melyiket fertőzte meg a rosszindulatú program. 

  3. Ha megpróbálta a víruskeresőt használni a fenyegetés eltávolítására, de a program továbbra is figyelmeztet, akkor tartós kártevő-fertőzésként jelentkezhet, amely a vírus ismételt visszatérését okozza. Ebben az esetben azonban mind az antivírusokra, mind a rosszindulatú programokra szükség lesz az ilyen típusú fertőzések eltávolításához.

    Miért van szükség egy második véleményre, rosszindulatú program-szkennerre

Hogyan kerülhetem el a WeAreDevs vírus újbóli megszerzését?

Rengeteget tehet a jövőbeni problémák elkerülése érdekében, valamint a vírusok és más fenyegetések elkerülése érdekében.

A kihasználók gyakran akkor lépnek be a rendszerbe, amikor nincs telepítve a legújabb frissítések, ezért kritikus fontosságú, hogy frissítéseket és javításokat telepítsen a rendszer sérülékenységeinek pótlásához, ha ajánlott. A Windows rendszerben a legtöbb javítás, javítás és gyorsjavítás a Windows Update szolgáltatáson keresztül érhető el. A Microsoft általában havonta egyszer, Patch kedden adja ki a biztonsággal kapcsolatos javításait. A Linux-felhasználók is alkalmazhatnak javításokat, a Mac-felhasználók pedig frissítéseket kaphatnak az App Store-ból.

Más, rendszeresen nem frissülő vagy automatikusan nem frissülő programok javításait manuálisan kell telepíteni. A javítások ellenőrzésének egyik egyszerű módja egy ingyenes szoftverfrissítő eszköz használata.

Más módon csökkentheti a fertőzés esélyét:

  • Ne töltsön le játékhackeket.
  • Tartsa naprakészen a víruskereső programokat.
  • Ne nyisson meg váratlan e-mail mellékleteket.
  • Új programok letöltésekor erősítse meg a forrást.
  • Gyorsan hagyja el azokat a webhelyeket, amelyekre nem számított.
  • Soha ne kattintson az előugró hirdetésekre.