Az Instagram vírus: Mi ez és hogyan lehet eltávolítani

Lehet, hogy csúnya vírus rejtőzik az Ön által látott Instagram-bejegyzésekben és -üzenetekben, és csak arra vár, hogy fiókját eltérítse.


Mi az Instagram vírus?

Az "Instagram vírus" egy tág kifejezés, amelyet a kártékony programok vírusainak és / vagy adathalász csalásoknak a leírására használnak, amelyek a népszerű közösségi hálózaton jelentek meg. Ezek a vírusok a fiókok feltörésével terjednek el, és követőket vezetnek arra, hogy weblapokat csaljanak olyan linkekről, amelyek hamis profilú bioszekciókban vagy a hírcsatorna bejegyzéseiben jelennek meg.

Míg sokan vírusként emlegetik ezt, ez nem egy általánosan definiált vírus. Ez inkább egy adathalász támadás, amely megpróbálja becsapni, hogy feladja a bejelentkezési adatait.


Hogyan működik az Instagram vírus?

Az Instagram vírus leggyakoribb változatai olyan beceneveket tartalmaznak, amelyek az egész interneten elterjedtek, hogy mindenkit figyelmeztessenek. Itt van öt legfontosabb Instagram vírus, amelyekről tudnia kell.

A csúnya lista

A csúnya lista magában foglal egy feltört fiókot, amely egy bejegyzésben megcímkézi barátaikat egy megjegyzéssel, amelyben elmondják nekik, hogy valamilyen csúnya emberek listájára kerültek. A címkézett megjegyzés a következőket írhatja: "omg ur account is rank # 26", vagy "hey u do the csúnya listát lol"

A címkézett felhasználó által kapott értesítésben található egy link a teljes bejegyzés megtekintéséhez. Amint a felhasználó megérinti a linket, a bejelentkezési oldalra kerül, amely az Instagram-fiókjának adatait kéri a csúnya lista megtekintéséhez.

Miután megadták adataikat, fiókjukat feltörhetik, hogy ugyanazt a csúnya listaképet tegyék közzé. Ezután a barátaikat megcímkézik benne, és a dominóhatáshoz hasonlóan a vírus is elterjed.

A csúnya lista

A csúnya lista a csúnya lista variációja, amely alapvetően pontosan ugyanúgy működik, csakhogy a címkézett értesítések helyett általában közvetlen üzeneteket használ az áldozatok megcélzásához.

A felhasználó közvetlen üzenetet kap egy feltört fiókról, amelyben elmondja nekik, hogy felkerültek valamilyen Instagram-fiókok listájára, amelyek értékelik vonzerejüket. A megjegyzésben szerepel a felhasználó fiókkezelője, amely kék színnel van kiemelve, és ezért kattintható (például @ TheNastyList_99 vagy @ Official_NasytList354).

Miután a címkézett felhasználó megérintette a felhasználó fiókkezelőjét, a megfelelő profilra kerül. Legalább tartalmazni fog egy általános profilfotót, egy linket a webhely szakaszban és egy leírást a biográfiában, amely arra utasítja a felhasználót, hogy megtudja, hol rangsorolták.

A link egy hamis Instagram bejelentkezési oldalra vezet, ahol a vírus-átverő művészek feltörhetik a bejelentkezési adatokat és feltörhetik ezeket a fiókokat.

A forró lista

A Hot List vírus szinte megegyezik a The Nasty List vírussal. Az egyetlen valódi különbség az, hogy becsapja az áldozatokat, hogy azt gondolják, hogy a vonzó felhasználók listáján szerepelnek, szemben a nem vonzó felhasználók listájával. A cél ugyanaz - hogy az ártatlan áldozatok átadják bejelentkezési adataikat.

Web / Theresa Chiechi

Ki nézte meg Instagram profilját

Az App Store-ban és a Google Play Store-ban több olyan hamis harmadik féltől származó alkalmazás is megjelent, amelyek azt állítják, hogy lehetővé teszik az Ön profilját megtekintő Instagram-felhasználók listájának megtekintését. Az Instagram azonban nem teszi elérhetővé ezeket az információkat adatvédelmi okokból, ezért minden alkalmazás, amely ezt állítja, abszolút hazudik.

Ezek az alkalmazások arra kérik Önt, hogy adja meg az Instagram bejelentkezési adatait, hogy végül eltéríthessék fiókját.

Ray-Ban napszemüveg

A népszerű Ray-Ban napszemüveg márkát egy széles körben elterjedt Instagram vírus elindítására használták fel 2019 közepén, ahol a feltört fiókok promóciós képeket tettek közzé rendkívül kedvezményes termékekről, amelyek akár 70, 80 vagy 90% kedvezménnyel jártak. Volt egy vázlatos webcím is, amely szerepelt a poszton.

A bejegyzésben szereplő webcím egy adathalász weboldalhoz vezetett, ahol ártatlan áldozatokat csaltak át az Instagram bejelentkezési adataik és potenciálisan más személyes adatok átadására.


Honnan tudhatom, hogy az Instagram vírusom van?

Ha hirtelen új bejegyzéseket vagy részleteket talál az Instagram-fiókjában, akkor valószínűleg megvan a vírus. Ugyanez a helyzet, ha megpróbál bejelentkezni Instagram-fiókjába, és a bejelentkezési adatai nem működnek. A bejelentkezési adatok nem működnek azért, mert amikor becsaptak téged a bejelentkezésbe, a téged becsapó emberek azonnal megváltoztatták a jelszavadat.

Hogyan szereztem be az Instagram vírust?

Valószínűleg rákattintott egy linkre az Instagram-on, amely egy hamis oldalra vezetett, amelyet úgy terveztek, hogy úgy nézzen ki, mint egy legitim Instagram bejelentkezési oldal. Ha beírta az Instagram bejelentkezési adatait a webhelyre, a hackerek ezeket használták fiókja feltörésére.

Még ha csak kattint is ezekre a linkekre, anélkül, hogy bármilyen bejelentkezési adatot megadna, fennáll annak a veszélye, hogy megfertőzheti készülékét rosszindulatú programokkal, más sérült fiókokkal és további spamekkel.


Hogyan lehet megszabadulni az Instagram vírustól?

Ha gyanús tevékenységet észlel Instagram-fiókjában, és még mindig hozzáfér ahhoz, akkor azonnal meg kell változtatnia a jelszavát. Menj Profilod > menü > beállítások > Securités> Jelszó a jelszó megváltoztatásához.

Mindig próbáljon meg erős jelszót készíteni a közösségi média fiókokhoz. Engedélyeznie kell a kétfaktoros hitelesítést a Biztonság fülre, ha még nem tette meg.

Ha nem tud bejutni Instagram-fiókjába, kövesse az Instagram Feltört fiókok súgóoldalát, hogy megtegye a szükséges lépéseket a fiókjához való hozzáférés visszaszerzéséhez.

Függetlenül attól, hogy van-e hozzáférése az Instagram-fiókjához, vagy nem, hozzáférést kell visszavonnia a gyanús harmadik fél webhelyeihez vagy alkalmazásokhoz a kiválasztásával. Alkalmazások és webhelyek a Biztonság fülről, és víruskereső szoftverrel ellenőrizze, hogy nincs-e rajta rosszindulatú program.

A számítógép megfelelő víruskeresése

Hogyan kerülhetem el az Instagram vírus megszerzését?

Az Instagram vírust azért hozták létre, hogy az embereket a lehető legcélravezetőbb módon csalja meg, ezért a jelek észlelése még túl késő elengedhetetlen. Kövesse ezeket a tippeket:

  • Soha ne kattintson vagy koppintson egy linkre túl gyorsan. Ha nem biztos benne, akkor a Google a link fő címét (website.com, .net. .Org stb.) Ellenőrizze, hogy jó hírű-e.
  • Ha valaki megcímkéz vagy üzenetet küld arról, hogy valamilyen "listába" kerültek, ne keresse meg.
  • Vigyázzon olyan profilokkal, amelyekben nincsenek bejegyzések, de tartalmazzon biológiai leírást, amely arra kéri, hogy látogassa meg a weboldalukat.
  • Kerülje el olyan harmadik féltől származó alkalmazások telepítését, amelyek azt állítják, hogy elmondják, ki nézte meg a profilját.
  • Ha gyanítja, hogy egy barátja fiókját feltörték, vegye fel a kapcsolatot velük, és mondja el nekik, hogy kövessék az Instagram feltört fiókok súgóoldalát.