Hogyan frissítheti a PS3 merevlemezt, hogy több helyet teremtsen

A Sony PlayStation 3 véges mennyiségű tárhellyel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy korlátozva van, hogy mennyi digitális tartalmat tölthet le. Lehetőség van a PS3 merevlemez frissítésére, hogy több játék, film és egyéb adathordozó férjen hozzá.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Sony PS3 eredeti modelljére vonatkoznak, de a folyamat minden PS3 modell esetében hasonló.


Mi szükséges a PS3 merevlemez frissítéséhez?

A következő eszközökre lesz szüksége a PS3 merevlemez frissítéséhez:

  • 5400 RPM SATA laptop merevlemez
  • Phillips csavarhúzó, 0 x 2-1 / 2 "
  • Külső USB merevlemez a régi PS3 merevlemez tartalmának mentésére

A PS3 csere merevlemezének hasonló SATA laptop merevlemez-meghajtónak (HDD) kell lennie, mint például egy 160 GB-os Maxtor. Az eredeti PS3 meghajtó egy 20-60 GB-os SATA laptop merevlemez, amelynek névleges sebessége 5400 RPM, ezért hasonló sebesség ajánlott.


A PS3 merevlemez frissítése

A konzol hardverének frissítése érvényteleníti a garanciát, ezért tegye ezt saját felelősségére.

  1. Csatlakoztasson egy USB merevlemezt a PS3-hoz. A PS3 rendszerszoftvernek automatikusan fel kell ismernie a külső merevlemezt.

  2. Keresse meg a menteni kívánt PS3 adathordozóját, és másolja át az USB-meghajtóra. A konzol beállításait, online azonosítóit és más fontos adatokat a PS3 flash memóriában tárolnak, így nincs szükség a tartalom másolására. Mozgathat bármilyen játéktartalmat, beleértve a PlayStation játékmentési adatait, valamint egyéb adathordozókat, például képeket, videókat, filmeket és előzeteseket.

  3. Kapcsolja ki a PS3 konzolt, majd húzza ki az összes kábelt a PS3-ból, beleértve a HDMI kábeleket, a vezérlő kábeleket és a tápkábelt is.

    Ha nem húzza ki a PS3 hálózati csatlakozóját, mielőtt kinyitná, áramütést és a konzol károsodását okozhatja.

  4. Távolítsa el a PS3 HDD fedelét. Vigye a PS3 konzolt az oldalára. A HDD-matricával ellátott oldalnak felfelé kell néznie. Távolítsa el a műanyag HDD fedőlapot a matrica mellett egy lapos hegyű csavarhúzóval vagy a körmével, hogy fel és le akassza.

    Ha egy PS3 Slim merevlemezt próbál frissíteni, akkor a fedőlap a konzol alján található.

  5. A merevlemez kocsiját egy csavar rögzíti. Phillips csavarhúzóval távolítsa el ezt a csavart, amely lehetővé teszi a régi merevlemez kicsúszását az egységből.

  6. Óvatosan húzza meg a merevlemez tálcáját, és húzza egyenesen felfelé, hogy eltávolítsa azt a PS3 héjából.

  7. Phillips csavarhúzóval távolítsa el a merevlemez-meghajtót rögzítő tálca négy csavarját, és cserélje ki a régi merevlemezt az újra. Rögzítse az új merevlemezt pontosan abban a helyzetben, ahol a régi merevlemez volt a tálcán.

    Csak SATA laptop merevlemezt használjon a PlayStation 3 frissítéséhez.

  8. Csúsztassa a tálcát az eredeti helyére. Óvatosan mozgassa a merevlemezt a nyílásba, és amikor elérte a végét, erősen nyomja meg a csatlakozásokat. Helyezze vissza az egyetlen csavart, és helyezze vissza a HDD fedőlapját a PS3 oldalára.

    Soha ne erőltessen vagy használjon nagy nyomást tokok nyitásakor vagy új hardver telepítésekor. Az új merevlemeznek könnyen a helyére kell csúsznia.

  9. Csatlakoztassa újra az összes kábelt és kapcsolja be a konzolt. A PS3 felismeri, hogy az imént telepített merevlemezt formázni kell. Válassza a lehetőséget Igen A folytatáshoz.

  10. Csatlakoztassa az USB-meghajtót, és helyezze át a korábban lemásolt tartalmat a régi merevlemezről. Ha elkészült, rengeteg új digitális adathordozónak lesz helye.

    Tartsa az eredeti PS3 merevlemezt biztonságos helyen, hátha valami rosszul esik az új merevlemezzel.