Több iPhoto könyvtár használatával kezelheti fényképeit

Az iPhoto segédprogram az összes importált képet egyetlen fotókönyvtárban tárolja. Több fotókönyvtárral működik, bár egyszerre csak egyetlen fotókönyvtár nyitható meg. De még ezzel a korlátozással is több iPhoto könyvtár használata remek módszer a képek rendezésére, különösen, ha nagyon nagy gyűjteménye van; nagy képgyűjteményekről ismert, hogy lassítják az iPhoto teljesítményét.

Több fotókönyvtár létrehozása nagyszerű megoldás lehet, ha nagy számú fényképe van, de egyszerűbb kezelésre van szüksége. Például, ha otthoni vállalkozást működtet, érdemes az üzleti vonatkozású fényképeket a fényképektől eltérő fényképtárban tartani.


Készítsen biztonsági másolatot, mielőtt új fotókönyvtárakat hozna létre

Új iPhoto könyvtár létrehozása valójában nem befolyásolja az aktuális fotókönyvtárat, de mindig célszerű aktuális biztonsági másolatot készíteni, mielőtt manipulálná a használt fotókönyvtárat. Végül is nagyon jó esély van arra, hogy a könyvtáradban lévő fotók nem könnyen cserélhetők.

Új könyvtárak létrehozása előtt kövesse az iPhoto könyvtár biztonsági másolatának készítése utasításokat.


Hozzon létre egy új iPhoto könyvtárat

Új fotókönyvtár létrehozásához lépjen ki az iPhoto alkalmazásból, ha az jelenleg fut.

  1. Tartsa lenyomva a lehetőségek gombot, és tartsa rajta az iPhoto indításakor.

  2. Amikor megjelenik egy párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy melyik fotókönyvtárat szeretné használni az iPhoto számára, engedje fel az opciógombot.

  3. Kattintson a Létrehozás gombra Új gombra, írja be az új fotókönyvtár nevét, majd kattintson a gombra Megtakarítás.

  4. Ha az összes fotókönyvtárát a Képek mappában hagyja, amely az alapértelmezett hely, könnyebb biztonsági másolatot készíteni róluk, de néhány könyvtárat tárolhat egy másik helyen, ha úgy szeretné, ha kiválasztja a Ahol legördülő menü.

  5. Miután rákattint Megtakarítás, az iPhoto megnyílik az új fotókönyvtárral. További fotókönyvtárak létrehozásához lépjen ki az iPhoto alkalmazásból, és ismételje meg a folyamatot.

Ha egynél több fotókönyvtárral rendelkezik, az iPhoto mindig az utoljára használt könyvtárat fogja alapértelmezettként megjelölni. Az alapértelmezett fotókönyvtár az, amelyet az iPhoto megnyit, ha az iPhoto indításakor nem választ másik fényképtárat.


Válassza ki a használni kívánt iPhoto könyvtárat

  1. A használni kívánt iPhoto könyvtár kiválasztásához tartsa lenyomva a lehetőségek kulcs amikor elindítja az iPhoto alkalmazást.

  2. Amikor megjelenik az a párbeszédpanel, amely megkérdezi, hogy az iPhoto milyen fotókönyvtárat kíván-e használni, kattintson a könyvtárra, hogy kiválassza azt a listából, majd kattintson a Válasszon gombot.

  3. Az iPhoto alkalmazás a kiválasztott fotótár segítségével indul.


Hol találhatók az iPhoto könyvtárak?

Ha több fotókönyvtárad van, könnyen el lehet felejteni azok helyét; ezért azt javaslom, hogy tartsák őket az alapértelmezett helyen, ami a Képek mappa. Számos jó oka van annak, hogy egy könyvtárat egy másik helyen hozzanak létre, ideértve a helytakarékosságot a Mac indító meghajtóján.

Idővel elfelejtheti pontosan a könyvtárak helyét. Szerencsére az iPhoto meg tudja mondani, hogy az egyes könyvtárak hol vannak tárolva.

  1. Lépjen ki az iPhoto alkalmazásból, ha az alkalmazás már nyitva van.

  2. Tartsa lenyomva a opció gombot, majd indítsa el az iPhoto alkalmazást. Megnyílik a használni kívánt könyvtár kiválasztására szolgáló párbeszédpanel.

  3. Amikor kiemeli a párbeszédpanelen felsorolt ​​könyvtárak egyikét, annak helye megjelenik a párbeszédpanel alján.

A könyvtár elérési útjának neve nem illeszthető be, ezért vagy le kell írnia, vagy képernyőképet kell készítenie a későbbi megtekintéshez.

Fotók áthelyezése egyik könyvtárból a másikba

Hacsak nem a semmiből indul ki, és csak új fényképeket importál a fényképezőgépről az új könyvtárakba, valószínűleg néhány képet át szeretne helyezni a régi alapértelmezett könyvtárból az újba.

A folyamat kissé érintett, de lépésenkénti útmutatónk, a További iPhoto könyvtárak létrehozása és feltöltése című útmutatónk végigvezeti Önt a folyamaton. Miután egyszer elkészítette, könnyű lesz újra elvégezni minden más létrehozni kívánt fotókönyvtárat.