Hogyan lehet helyreállítani az elveszett Safari könyvjelzőket

A Safari könyvjelzőinek elvesztése szívbemarkoló pillanat lehet. Sokan támaszkodunk ezekre a parancsikonokra a munkához, a számlák kifizetéséhez és más alapvető feladatokhoz. Ne ess pánikba. A hiányzó könyvjelzőket könnyen helyreállíthatja az Apple iCloud szolgáltatásával vagy a Time Machine segítségével. Itt van, hogyan.

Shutterstock


Miért tűntek el könyvjelzői?

A könyvjelzők eltűnésének egyik lehetséges oka egy sérült beállításfájl vagy .plist fájl, amelyet a Safari indításakor nem volt hajlandó betölteni. Az előnyben részesített fájlok olyan szabályokat tárolnak, amelyek megmondják az alkalmazásoknak, hogyan kell működniük. Idővel az alkalmazás összeomlásának, hirtelen áramkimaradásnak, a merevlemez sérülésének és egyebeknek köszönhetően megsérülhetnek vagy megszakadhatnak.

A .plist fájlokkal kapcsolatos problémák a Mac egyik Achilles-sarka. Úgy tűnik, hogy ezek az alkalmazások felépítésének gyenge pontjai. Szerencsére könnyen cserélhetők, legfeljebb egy kis kellemetlenséget okozva.


Hogyan lehet helyreállítani a Safari könyvjelzőket az iCloud segítségével

Számos lépésben megpróbálhatja visszaállítani az elveszett Safari könyvjelzőket. Az alábbiakban felsoroljuk őket:

Ez a módszer feltételezi, hogy az iCloud be van kapcsolva, és az adatok szinkronizálására az eszközök között vagy a felhővel használja.

Ha még nincs beállítva az iCloud a Mac számítógépén, akkor kövesse az iCloud-fiók beállítása a Mac-en című útmutatónkat. Az iCloudon keresztül szinkronizálandó elemek egyikeként feltétlenül válassza a Safarit.

  1. Indítsa újra a Safari és / vagy eszközét, és ellenőrizze, hogy megjelennek-e a könyvjelzők. Ha nem, folytassa tovább.

  2. Nyissa meg az icloud.com oldalt, és jelentkezzen be a hitelesítő adatokkal.

  3. Nyissa meg a neve mellett található legördülő menüt a jobb felső sarokban, és válassza a lehetőséget fiók beállításai.

  4. Görgessen a Haladó részhez, és válassza a lehetőséget Könyvjelzők visszaállítása.

  5. Válassza ki a visszaállítani kívánt könyvjelzőket, majd válassza a lehetőséget csinált.

  6. Indítsa újra a Safarit, ha szükséges, majd ellenőrizze, hogy visszatértek-e a könyvjelzői.


A Safari könyvjelzőinek visszaállítása a Time Machine segítségével

A Safari könyvjelzőinek visszaállításának másik gyakori módszere a Time Machine-t használja. Ez a beépített biztonsági mentés minden Mac számítógéphez tartozik, és lehetővé teszi az összes fájl automatikus mentését egy külső merevlemezre. Ezekkel a biztonsági másolatokkal helyreállíthatja a hiányzó Safari könyvjelzőket és még sok mást.

  1. Csatlakoztassa a Time Machine biztonsági meghajtót a Mac-hez, és kapcsolja be. Ezután kapcsolja be a Mac-et.

  2. Nyisd ki Migration Assistant. A Segédprogramok mappában található az Alkalmazások részben.

  3. Válassza ki az átvitel lehetőségét a Mac, Time Machine biztonsági mentés vagy indító lemez. Ezután válassza ki folytatódik.

  4. Válassza ki a Time Machine biztonsági másolatát, majd nyomja meg az gombot folytatódik.

  5. Ha a rendszer kéri, hogy válasszon a dátum és idő szerint rendezett biztonsági másolatok listájából, válasszon egyet, majd válassza a lehetőséget folytatódik.

  6. Válassza ki az átvinni kívánt fájlokat, majd nyomja meg a gombot folytatódik a folyamat megkezdéséhez.

  7. Miután az átvitel befejeződött, indítsa újra a számítógépet, és jelentkezzen be.

    Az átviteli folyamat a visszaállított információk mennyiségétől függően több órát is igénybe vehet.