Hogyan lehet helyreállítani a nem mentett Word dokumentumot

Bár nincs garantált módja az elmentetlen Word-dokumentumok helyreállításának, számos lépést megtehet annak érdekében, hogy esetleg megmentse a fájl legalább egy részét, amelyre annyira szüksége van. 

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Word 2019, a Word 2016, a Word 2013, a Word Online, a Word for Mac és a Word for Microsoft 365 termékekre vonatkoznak.


Dokumentum helyreállítása a Word 2016 és a Word 2013 alkalmazásban 

Mind a Word 2016, mind a Word 2013 esetében van néhány olyan módszer, amely a Word dokumentum helyreállítását eredményezheti. Mindegyik módszer gyorsan végrehajtható, lehetővé téve több fájl egyszerű keresését.

A Word Mentetlen dokumentumok helyreállítása funkciójának használata

  1. Rajt szó.

  2. Menj a filé Lapot és válassza ki Dokumentum kezelése.

  3. Válassza ki a Dokumentum kezelése gombot.

    Tricia Goss

  4. Válasszon Nem mentett dokumentumok visszaszerzése a legördülő listából. Az Nyisd ki megjelenik párbeszédpanel, amely megmutatja a helyre nem mentett Word-dokumentumok listáját.

  5. Válassza ki a helyreállítani kívánt Word-dokumentumot, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki. Azonnal mentse a helyreállított dokumentumot.

Ha ez nem állítja helyre a hiányzó Word fájlt, folytassa a megkereséssel és mentéssel.


A Word segítségével készítsen biztonsági másolatot

  1. Menj a filé menüt, és válassza Nyisd ki.

  2. választ Tallózás.

  3. Nyissa meg azt a helyet, ahová a dokumentum bármely verzióját mentette.

  4. Keressen egy fájlt, amelynek neve "Backup of", majd a hiányzó fájl neve, vagy keressen ".wbk" kiterjesztésű fájlokat. 

  5. Nyissa meg a potenciális biztonsági másolat fájlokat.

A Windows Intéző használata

nyomja meg győzelem+E a Windows Intéző megnyitásához, ha nem találja meg a fájlt.

Nyissa meg a következő helyeket a Windows Intézőben: 

  • C: Felhasználók AppData Local Microsoft Word
  • C: Felhasználók AppData Local Temp
  • C: Felhasználók AppData Roaming Microsoft Word

Keressen minden helyreállított vagy ideiglenes fájlt, amely az elveszett Word-dokumentum lehet.

A számítógépen kereshet a .wbk fájlokra is, amelyek a Microsoft Word dokumentumok biztonsági másolatának verziói:

Menj a Rajt menüben, majd a keresőmező segítségével keresse meg a .wbk fájlokat. Nyissa meg a megjelenő .wbk fájlokat, hogy megtudja, melyik hiányzik a szükséges Word doc fájlból.


A jövőbeli katasztrófák megelőzése az automatikus mentés és az automatikus helyreállítás segítségével

Ha meg akarja menteni a stresszt, az aggodalmat és az időt, amikor a jövőben megpróbálja helyreállítani egy nem mentett Word-dokumentumot, tegyen most lépéseket, hogy ne fordulhasson elő újra.

Tricia Goss

Ha rendelkezik Microsoft 365-előfizetéssel, használja az Automatikus mentés funkciót a dokumentumok változásainak valós idejű mentéséhez. Az automatikus mentés akkor engedélyezett, amikor egy fájlt ment a OneDrive vagy a SharePoint programba. Néhány másodpercenként a Word automatikusan menti a felhő minden változását.

Az automatikus mentés engedélyezéséhez keresse meg a AutoSave kapcsoló a Microsoft Word ablak bal felső sarkában.

Ha Ön nem Microsoft 365 előfizető, engedélyezheti az AutoRecover alkalmazást, hogy automatikusan mentse a fájlban végrehajtott módosításokat az Ön által meghatározott időnként:

  1. Menj a filé Lapot és válassza ki Opciók

  2. választ Megtakarítás a bal oldali ablaktáblán Word beállításai doboz. 

  3. Válassza ki a Az automatikus visszaállítási információk mentése minden X percben jelölőnégyzetet, és írjon be egy számot a Percek mezőbe, például 5 vagy 10.

  4. Válassza ki a Őrizze meg az utolsó automatikus helyreállított verziót, ha bezárom mentés nélkül jelölőnégyzetet is. Ez lehetővé teszi a legutóbbi AutoRecovered verzió helyreállítását, amely lehet, hogy nem a teljes Word-dokumentum, de valószínűleg jobb, mint egyáltalán nem.

  5. Megváltoztathatja az AutoRecover fájlok mentésének helyét is, ha azt szeretné, hogy egy másik mappában tárolja őket. Válaszd ki a Tallózás gomb mellett Fájl automatikus visszaállítása és navigáljon a számítógépén arra a helyre, ahová el szeretné menteni őket.

  6. választ OK a Word Opciókban végrehajtott módosítások mentéséhez.

Dokumentum helyreállítása a Word Online szolgáltatásban

Ha a Word Online segítségével hoz létre dokumentumokat, akkor szerencséje van. Nincs Megtakarítás gombra, mert a dokumentumban végrehajtott bármilyen módosítás automatikusan mentésre kerül.

Helyreállít egy dokumentumot a Mac for Word programban

Alapértelmezés szerint az AutoRecover engedélyezve van a Word for Mac alkalmazásban. Ha a számítógép váratlanul leáll, mielőtt elmentette a Word-dokumentumot, a rendszer kéri a helyreállított fájl megnyitását. Ellenkező esetben megkeresheti a fájlt az AutoRecover mappában.

A Word for Mac 2016 alkalmazásban először rejtett fájlokat kell bemutatnia. A funkció aktiválása után megkeresheti az elveszett dokumentumot.

Nyisd ki KeresőKattintson az FŐOLDAL ikonra a bal oszlopban, majd nyissa meg Library / Containers / com.microsoft.Word / Data / Library / Preferences / AutoRecovery. Az AutoRecover szolgáltatás által elmentett dokumentumok itt lesznek felsorolva.