Tanúsítványhiba: A navigáció blokkolva: mit jelent és hogyan lehet kijavítani

A webhelyek titkosítási tanúsítványokat használnak a magánélet és a biztonság védelme érdekében, amikor felkeresi őket. A tanúsítványok a számítógép és a webhely között elküldött adatok titkosításával működnek. Ha egy webhely elavult vagy helytelenül konfigurált tanúsítvánnyal rendelkezik, a böngésző vagy figyelmeztet a helyzetre, vagy blokkolja a webhely betöltését. Ez az úgynevezett tanúsítványhiba navigációs blokkolt hiba.

Ez az útmutató az Internet Explorer és a Microsoft Edge felé irányul, de az itt részletezett lehetséges megoldások közül sok más más böngészőkkel is működik, például a Firefox és a Google Chrome böngészővel.


A tanúsítványhiba okai A navigációs blokkolt hiba okai

Számos oka lehet annak, hogy a tanúsítványhiba blokkolva van. Mielőtt elkezdene ásni és megpróbálni kijavítani a problémát, először meg kell fontolnia, hogy nem lehet probléma. Lehet, hogy a webhely nincs megfelelően konfigurálva, és a böngésző elvégzi a dolgát.

Vannak azonban általános okok, amelyeket kijavíthat. Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, amelyeket esetleg megoldhat.

  • A webhely nincs megfelelően konfigurálva.
  • A rendszer órája nincs megfelelően beállítva.
  • Hiányzó Windows frissítések.
  • A víruskereső és a tűzfalak blokkolják a webhelyet.
  • Kompatibilitási problémák a böngészővel.

Hogyan lehet elkerülni a számítógépet károsító veszélyes webhelyeket


Hogyan lehet kijavítani a tanúsítványhiba navigációját blokkolva

Ha a Tanúsítványhiba-navigáció blokkolva problémát tapasztal, megpróbálhat megkerülni ezt a hibát, és elérni az elérni kívánt webhelyet.

Vigyázzon, ha olyan figyelmeztetések között navigál, mint a Tanúsítványhiba - Navigáció blokkolva figyelmeztetés. A biztonsági tanúsítványok biztosítják, hogy a webhelyek biztonságosan böngészhessenek, és ne töltsék fel azokat a rosszindulatú programokat, amelyek károsak lehetnek a rendszerre. E hibák megkerülése veszélyeztetheti magánéletét és számítógépes rendszerét.

  1. Ellenőrizze, hogy a hiba indokolt-e. Attól függően, hogy hol kapta a hibát, kaphat linket a webhely tanúsítványával kapcsolatos további információkért. Ellenkező esetben a legtöbb böngészőben elérheti ezeket az információkat a lock a címsorban. Ha a tanúsítvány lejárati dátuma korábbi, mint az aktuális dátum, a tanúsítvány lejárt, vagyis nincs mit tennie.

  2. Futtasson egy Windows Update-t. Néha a számítógép elavult szoftvere a hibás.

  3. Próbálkozzon másik webböngészővel. A Google Chrome és a Firefox is másképp kezeli a dolgokat, mint az Edge. Megállapíthatja, hogy egy webhely jól működik az egyiken, de a másikon nem.

  4. Frissítse a problémás böngészőt. Az Edge és az IE frissül a Windows frissítéssel együtt, de könnyedén frissítheti a Chrome-ot és a Firefoxot is.

  5. Állítsa be a Windows rendszeróráját. Ha az óra hibás, a Windows rossz időt használ, hogy összehasonlítsa a tanúsítvány lejárati dátumával, ami a hibát okozza.

  6. Győződjön meg arról, hogy a DNS-szerverek a megfelelő webhelyre irányítják a kapcsolatot. Amikor egy webhely valami jelentőset módosít, például a tárhely helyét, akkor a DNS-kiszolgálókat frissíteni kell. Nem minden DNS-kiszolgáló frissül ugyanabban az ütemben, vagy ugyanazokkal az információkkal rendelkezik. Módosítsa a DNS-kiszolgálókat, hogy megnézze, a megfelelő helyre érkezik-e.

  7. Ellenőrizze a víruskereső és a tűzfal beállításait. Győződjön meg arról, hogy egy víruskereső program vagy tűzfal nem blokkolja a webhelyet. Van, amikor egy víruskereső program túl szigorú, és blokkolja a hozzáférni kívánt webhely legfontosabb részeit. A szükséges információk nélkül a számítógép nem tehet mást, csak hibát vet fel. Lazítsa meg a vírusirtó vagy a tűzfal korlátozásait, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

    Alternatív, de kockázatos lehetőség a McAfee, a Norton vagy a Windows tűzfal ideiglenes letiltása. Ha azonban ezt a lehetőséget használja, vegye figyelembe, hogy a számítógépet veszélyezteti a behatolás. Ha végzett, engedélyezze újra a víruskeresőt vagy a tűzfalat.

  8. Távolítsa el a Trusteer Rapport alkalmazást. Egyes víruskereső és biztonsági alkalmazások között szerepel a Trusteer Rapport, az IBM szoftvere, amely extra védelmet nyújt az információk online küldésénél. A Trusteer Rapport hibákat és hibákat okozhat, beleértve ezt is. Eltávolíthatja a Trusteer Rapport alkalmazást, miközben az antivírus teljesen működőképes marad.

  9. Módosítsa az internet biztonsági beállításait. Csökkentse a Windows biztonsági szintjét, hogy lássa, megoldja-e a problémát.

  10. Tiltsa le a védett módot az Internet Explorerben. Ha a probléma csak az Internet Explorerben jelenik meg, akkor tiltsa le a védett módot, hogy lássa, a hibás-e a biztonsági mechanizmus.

    A védett mód oka van, és csak akkor tiltsa le, ha tudja, hogy a hiba helytelenül fordul elő, és nincs jogos oka a webhely blokkolására.

  11. Adjon hozzá megbízható webhelyeket az Internet Explorer programhoz. Ha biztos abban, hogy a hiba indokolatlan, adja hozzá az adott webhelyet véglegesen az IE és a Microsoft Edge megbízható webhelyeként. nyomja meg Windows billentyű + R, majd írja be inetcpl.cpl és válassza ki a OK.

  12. Tiltsa le a tanúsítványok nem egyező figyelmeztetéseit. Ez megakadályozza a hiba felbukkanását. Ez egy ideiglenes javítás, és nem oldja meg a mögöttes problémát.

    1. Nyissa meg a Internet tulajdonságai ablak.
    2. Válassza ki a Részletes Tab.
    3. Keresse meg az asztalt Figyelmeztetés a tanúsítvány címének nem egyezésére, és távolítsa el az ellenőrzést a letiltáshoz.
    4. nyomja meg Ok a változás alkalmazásához.
    5. Indítsa újra a böngészőt, és nyissa meg újra a webhelyet.