Az Xbox One nem fog bekapcsolni? Hogyan javítható

Az Xbox One népszerű videojáték-konzol, de mint minden technológia, alkalmanként akad némi problémája is. Néha nem hajlandó bekapcsolni. Az Xbox 360-tól és a Red Ring of Death-től eltérően az Xbox One-nak nincs annyi kifejezett külső jelzése a problémákra. Ez azt jelenti, hogy olyan megközelítést kell alkalmaznia, amely a problémákat a lehető legkevésbé kizárja, különösen, ha az eszköz nem hajlandó bekapcsolni és hibakódot kínál.

microsoft


Miért nem kapcsol be az Xbox One

Számos lehetséges oka lehet annak, hogy az Xbox One konzol nem kapcsol be. Előfordulhat, hogy az áramellátás hibás vagy nem megfelelően csatlakozik. A konzol megszakadhat vagy túlmelegedhet. Vagy a vezérlőnek egyszerűen feltöltésre van szüksége.

A bekapcsolni nem tudó Xbox One javítása

Próbálja ki az alábbi megoldások közül néhányat, mielőtt javításért vagy új eszköz vásárlásáért fordulna a Microsofthoz.

  1. Győződjön meg arról, hogy a vezérlő működik. Ha a vezérlő Xbox gombjának megnyomásával próbálta bekapcsolni a konzolt, akkor nyomja meg inkább a konzolon található bekapcsológombot. Ha bekapcsol, cserélje ki az elemeket a vezérlőben. Ezután kapcsolja ki a konzolt, majd kapcsolja be újra a vezérlővel. Ha ez nem sikerül, csatlakoztassa a vezérlőt közvetlenül a konzolhoz USB-kábellel, és próbálja újra. Ha ezek a dolgok nem működnek, ki kell cserélnie a vezérlőt.

  2. Ellenőrizze az áramellátást. Győződjön meg arról, hogy a vezeték szilárdan illeszkedik a konzolba, és megfelelően csatlakozik a konnektorhoz. Ha nem, akkor helyezze mindkét helyre, és próbálkozzon újra. Ha a konzol még mindig nem kapcsol be, ellenőrizze az elektromos tégla LED-jét. Ha nem világít, vagy ha a fény narancssárgán villog, cserélje ki a tápegységet. Szükség lehet a konzol szervizelésére, ha állandó fehér vagy narancssárga fény világít.

  3. Ellenőrizze az elosztót. Ha hosszabbítót használ, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva és megfelelően működik-e. Néhány olyan biztosítékkal rendelkezik, amelyek áramfeszültségbe kerülnek, és megvédik az elektronikát a sérülésektől. Ellenőrizze a szalaghoz csatlakoztatott egyéb elemeket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ezek az eszközök megfelelően működnek, és próbáljon ki egy másik csatlakozót a szalagon. Ha a tápfeszültség-csatlakozó aljzata halott, azonnal cserélje ki.

  4. Próbáljon meg egy másik fali aljzatot. Vigye a konzolt és a tápegységet egy másik aljzathoz, dugja be, és nézze meg, hogy bekapcsol-e. Ha mégis megtörténik, akkor valószínűleg elektromos probléma merül fel. Ha szobájában és házában más elemek nem működnek, kapcsolja ki az áramkörhöz csatlakoztatott elemeket, és menjen a biztosítékdobozhoz vagy a megszakítóhoz. Keressen egy kapcsolót, amely a kedvezmény pozíció. Helyezze át ide: on és várjon. Ha minden más működik, akkor probléma lehet a konnektorral; forduljon engedéllyel rendelkező villanyszerelőhöz.

  5. Állítsa vissza a belső tápegységet. Húzza ki a kábeleket a konzolból, a fali aljzatból és az áramforrásból, és várjon tíz másodpercet. Ezután dugja vissza és nyomja meg a konzol elején található Xbox gombot.

  6. Győződjön meg arról, hogy az Xbox One megfelelő szellőzéssel rendelkezik. Ha a konzol leáll egy játék közben, és nem kapcsol be újra, akkor túlmelegedhet. Távolítson el minden tárgyat a konzol körül, és helyezze el, hogy a burkolaton lévő szellőzőnyílások könnyen beszívják a levegőt.

    Érdemes konzerv levegővel vagy száraz ruhával megtisztítani a port a szellőzőnyílásokból, ha van ilyen.

  7. Ellenőrizze a konzol beállításait. Nyissa meg a beállítások menüben és válasszon Teljesítmény és indítás. A Azonnali bekapcsolás funkció a konzolt alvó üzemmódba kapcsolja, amikor kikapcsolja, ahelyett, hogy teljesen kikapcsolná. Ez lehetővé teszi a konzol gyorsabb bekapcsolását, de zavarhatja az indítást is. Állítsa a következőre: Energiatakarékos helyette. Ezután ellenőrizze a Automatikus leállítás beállítás ugyanazon menüben. Ha szükséges, kapcsolja ki.

    microsoft 

  8. Ha a fenti megoldások egyike sem működik, akkor a konzol javításra szorulhat. Vegye fel a kapcsolatot az Xbox ügyfélszolgálatával.