Hogyan lehet engedélyezni a fejlesztői módot Androidon

Az Android egy rugalmas mobil operációs rendszer, amelyet úgy terveztek, hogy már a dobozon kívül is működjön. A legtöbb felhasználónak soha nem kell belemerülnie a fejlettebb lehetőségekbe, de ha valaha módosítania kell az operációs rendszert, vagy ha olyan alkalmazást szeretne futtatni, amelyhez speciális engedélyek szükségesek, aktiválhatja a fejlesztői módot.

Amikor engedélyezi a fejlesztői módot az Android rendszeren, hozzáférést kap mindenféle információhoz, beállításhoz és opcióhoz, amelyek általában rejtettek.

Ezek az utasítások az Android 10, Android Pie (9), Android Oreo (8) és Android Nougat (7) rendszert futtató okostelefonokra vonatkoznak.


Mi az Android fejlesztői mód, és kinek van rá szüksége?

A fejlesztői mód elsősorban az Android fejlesztők számára készült. Feltárja azokat a lehetőségeket és beállításokat, amelyekhez a fejlesztőknek hozzáférniük kell az új alkalmazások tesztelésekor. Az átlagos felhasználóknak általában nincs szükségük ezekre a lehetőségekre, ezért a mód alapértelmezés szerint ki van kapcsolva.

Annak ellenére, hogy a fejlesztői módot a fejlesztők számára tervezték, nem csak a fejlesztők számára készült, és olyan alkalmazásai vannak, amelyek messze túlmutatnak az alkalmazások létrehozásán és tesztelésén.

A fejlesztői mód engedélyezése hozzáférést biztosít a képernyőrögzítőhöz, felfedi a beállításokat az animációs sebesség növelése és a csúcskategóriás játékteljesítmény növelése érdekében, és előfeltétele a telefon gyökerezésének vagy egy egyedi operációs rendszer telepítésének.

Még olyan egyszerű dolog is, mint a GPS-hamisítás vagy az alkalmazások becsapása, hogy azt gondolják, hogy valahol még nem tartózkodik, megköveteli a fejlesztői mód engedélyezését. Például, ha meg akarja csalni a GPS-t a Pokemon Go alkalmazásban, engedélyeznie kell a fejlesztői módot.

Ha telepít egy alkalmazást, és arra kéri, hogy engedélyezze a fejlesztői módot, akkor választania kell a fejlesztői mód aktiválása vagy az alkalmazás használata nélkül. Mielőtt folytatná, győződjön meg arról, hogy az alkalmazást megbízható forrásból szerezte be, például a Google Playről, és hogy az alkalmazás nem rosszindulatú program.


Az Android fejlesztői mód engedélyezése

A fejlesztői mód engedélyezése Android-on egyszerű folyamat. Mindössze annyit kell tennie, hogy keresse meg azt a menüt, ahol a telefon gyártási száma megjelenik, majd koppintson az összeállítás számára, amíg a fejlesztői mód aktiválódik. Ez egy teljesen visszafordítható folyamat is, így később bármikor letilthatja a fejlesztői módot, ha meggondolja magát.

Így kapcsolhatja be az Android fejlesztői módot:

  1. navigáljon beállítások > rendszer > Telefonról.

    Ezek az utasítások egy Androidot futtató telefonra vonatkoznak. Előfordulhat, hogy a módosított Android verziókhoz kell navigálni beállítások > Az eszközrőlvagy beállítások > Rólunk > Szoftver információk > Több vagy hasonló utasításokat.

  2. Görgessen lefelé, amíg meg nem találja a Build number szakasz.

  3. Válassza ki a Build number amíg meg nem jelenik egy üzenet, amely azt mondja Most már fejlesztő!

    Valószínűleg nem kap visszajelzést az első néhány koppintás után. Koppintson tovább, és végül egy üzenet jelenik meg, amely azt mondja: "Most x lépésre van attól, hogy fejlesztő legyél." Mielőtt befejezné a folyamatot, telefonja kérheti PIN-kódját.

  4. Ha azt az üzenetet látja, amely szerint Ön fejlesztő, az azt jelenti, hogy sikeresen bekapcsolta a fejlesztői módot. Ha olyan alkalmazást próbált telepíteni vagy használni, amelyhez fejlesztői mód szükséges, akkor visszatérhet az alkalmazáshoz, és hozzáférnie kell az összes exkluzív fejlesztői lehetőséghez.


Hogyan lehet elérni a fejlesztői mód opcióit Androidon

Bizonyos esetekben a fejlesztői mód aktiválása nem elegendő. Például, ha hamisítani próbálja a GPS-t, akkor további módosításokat kell végrehajtania a fejlesztői beállítások menüben, miután engedélyezte a fejlesztői módot. Szerencsére könnyen elérheti a fejlesztői opciók menüt a telefon rendszermenüjéből.

Ha egy alkalmazás fejlesztői módot igényel, és megbízható alkalmazás, akkor a fejlesztői mód bekapcsolása általában biztonságos. A különféle fejlesztői opciók aktiválása és módosítása azonban anélkül, hogy megértené, mit csinál, nem kívánt hatásokkal járhat. Csak akkor használja a fejlesztői beállítások menüt, ha tudja, hogy mit csinál, vagy ha gondosan követi az ilyen alkalmazás utasításait.

  1. navigáljon beállítások > rendszer.

  2. választ Részletes, Majd válassza ki Fejlesztői beállítások.

  3. A fejlesztői opciók menü megnyitásával hozzáférhet a telefonjával kapcsolatos információkhoz, amelyeket egyébként nem látna. Számos speciális opciót is aktiválhat.


Hogyan lehet letiltani a fejlesztői módot Androidon

A fejlesztői módot biztonságosan bekapcsolva hagyhatja, még akkor is, ha semmire sem használja. Ha úgy dönt, hogy nem szeretné engedélyezni a fejlesztői módot, letilthatja azt a fejlesztői beállítások menüből:

  1. navigáljon beállítások > rendszer, és válassza ki Részletes.

  2. választ Fejlesztői beállítások, majd válassza a "Be" kapcsolót a Fejlesztői beállítások képernyő tetején.

  3. A váltó balra csúszik, és az oldal tetején lévő szöveg megváltozik On nak nek le.

  4. A navigációval bármikor újra engedélyezheti a fejlesztői módot beállítások > Telefonról és kopogtatni Build number amíg aktiválódik.