Hogyan lehet lemondani az Amazon megrendelését

Ez a cikk bemutatja, hogyan törölheti az Amazon megrendeléseket. Ez magában foglalja azokat a helyzeteket, amikor tévedésből vásárol egy terméket, és azonnal lemondani akar, valamint azokra a helyzetekre, amikor a terméket már elküldték vagy átvették, és amikor egy Amazon Marketplace eladótól vásárolt.


Hogyan lehet lemondani az Amazon megrendelését, amikor még nem szállítják el

A megrendelés törlésének legegyszerűbb módja az, ha azonnal leadja, miután az Amazon megrendelés állapota "még nem szállított". Csak a következőket kell tennie:

  1. Bejelentkezni amazon.

  2. Kattintson az Megrendelés gombot a menüsor jobb oldalán.

  3. Kattints a Elemek törlése gombot, amely a törölni kívánt megrendelés mellett található.

  4. Válassz egy A lemondás oka (választható).

  5. Kattintson a kicsi jelölőnégyzetet a törölni kívánt elemek mellett.

  6. Kattints Törölje a bejelölt elemeket.


Hogyan lehet visszavonni a megrendelést az Amazon-on, amikor a termékeket szállításra előkészítik

Lemondhatja a szállításra készülő Amazon-megrendelést? Ez attól függ. Maga a folyamat gyakorlatilag megegyezik a fenti eljárással, de ahelyett, hogy azonnal lemondana egy tételt, lemondási kérelmet kell benyújtania, amelyet elfogadhat, vagy nem.

  1. Kövesse 1-5. lépés felett.

  2. Kattints Felkérés visszavonása.

Nehéz megmondani, hogy mi határozza meg pontosan, hogy az Amazon elfogadja-e a kérést, bár ez leginkább attól függ, hogy milyen közel van egy tétel a feladáshoz. Ha a küldés küszöbén áll, kérését elutasíthatjuk.


Az Amazon Marketplace megrendelés törlése

Ha kevesebb, mint 30 perc telt el azóta, hogy megrendelt egy terméket a Marketplace eladóján keresztül, azonnal lemondhatja a rendelést a cikk első szakaszában ismertetett lépések végrehajtásával.

Ha azonban több mint 30 perc telt el a megrendelés leadása óta, akkor a fenti szakaszban leírt eljárást követve el kell küldnie a lemondási kérelmet.

Ismét az eladótól függ, hogy elfogadják-e kérését. Például előfordulhat, hogy a lemondási kérelmet közvetlenül a cikk kiszállítása előtt nyújtja be (ez azt jelenti, hogy technikailag lehetséges legyen a lemondás). Azonban mire meglátják a kérelemről szóló értesítést, előfordulhat, hogy már elküldték a csomagot.


Hogyan lehet visszavonni a megrendelést az Amazon-on, miután azt elküldtük vagy megkaptuk

Azokban az esetekben, amikor az Amazon megrendelés lemondása a szállítás előtt nem lehetséges, az ügyfelek csak egy dolgot tehetnek: visszaküldhetik az árut és visszatérítést igényelhetnek. Az Amazon lehetőséget ad arra, hogy megtagadja a küldött csomag kézbesítését, ebben az esetben a futár lényegében kénytelen visszaszolgáltatni azt az Ön nevében az Amazonnak. Ha elfogadja a csomag kézbesítését, akkor magának kell visszaküldenie az elemet az Amazonnak (erre vonatkozó útmutatásért keresse meg az "Amazon Returns Center" szót).

Mindkét esetben hajtsa végre a következő lépéseket, amelyek egyaránt vonatkoznak a termékek visszaküldésére és cseréjére.

  1. Bejelentkezni amazon.

  2. Kattintson az Megrendelés gombot a menüsor jobb oldalán.

  3. Keresse meg a visszaküldendő (vagy lecserélendő) megrendelést, majd kattintson a gombra Tételek visszaküldése vagy cseréje.

  4. Válasszon választ miért adja vissza vagy cseréli az elemet. Hagyja a Megjegyzés ha szükséges (opcionális).

  5. Kattints folytatódik.

  6. A következő oldalon ellenőrizze a visszaküldési információkat, majd kattintson a gombra Küldje be a visszaküldési kérelmet.

Maga a folyamat elég egyszerű, de ne feledje, hogy számos szabály érvényes. Az első az, hogy az Amazon csak akkor nyújt teljes visszatérítést, ha a visszaküldött termék bontatlan. Másodszor, a kézbesítéstől számított 30 napon belül kell visszaküldeni. Ez utóbbi feltétel enyhül az ünnepi vásárlások során, amikor az Amazon lehetővé teszi, hogy a november 1. és december 31. között vásárolt bontatlan tárgyakat január 31-ig visszaszállítsák.

Más szavakkal, egy terméket nem lehet visszaküldeni, ha kinyitja, rájön, hogy már nem különösebben tetszik vagy szeretne, és úgy dönt, hogy visszatérítést kér. A felnyitott tételek azonban 30 napon belül visszaküldhetők, ha hibásak vagy sérültek. Ha 30 nap múlva problémákat okoznak, kapcsolatba kell lépnie az Amazon ügyfélszolgálatával.


Mennyi ideig tart az Amazon egy törölt megrendelés visszatérítése?

Az Amazon szerint, amikor egy törlési megrendelés megtörténik, percekbe telik, amíg a vevő hitelkártyájára visszatérítést alkalmaznak. 3-5 napot vehet igénybe, amíg a megfelelő összeg megjelenik a hitelkártya-kivonatában, míg a betéti kártyák esetében akár tíz munkanap is lehet.