Hogyan lehet törölni az Amazon rendelési előzményeit

Elég nehéz titkot tartani anélkül, hogy digitális vásárlási lábnyomunk megadná meglepetéseinket. Akár van Amazon Prime-fiókja, akár nincs, van mód arra, hogy törölje az Amazon-rendelési előzményeket az alapértelmezett nézetből.

A teljes Amazon-fiók vásárlási és böngészési előzményeit folyamatosan nyomon követik és rögzítik az Amazon rendkívül kifinomult mesterséges intelligencia rendszerén keresztül. Míg az újrarendeléseknél vagy a nyugták nyomon követésében a vásárlói adatokhoz való hozzáférés hasznos lehet, ha ezeket az információkat rossz szemmel szivárogtatják ki, a karácsonyi és születésnapi meglepetések tönkremehetnek.

A rendelési előzményeket és a böngészési tevékenységet az Amazon robotjai is használják, hogy a webhelyen böngészőknek segítsenek minél több nyomot adni az Ön tevékenységéhez, egyszerű, „tetszhet” üzeneteivel.

Bár lehetetlen teljesen törölni a rendelési előzményeket, néhány lépést megtehet, hogy megnehezítse a többi Amazon-fióktulajdonos számára, hogy lássa, mit vásárolt, böngészett és mentett a listákba.

Ezek az utasítások az asztali felhasználókra vonatkoznak, ezért a követéshez számítógéppel kell elérnie az Amazon.com oldalt.


Megrendelések elrejtése az Amazon háztartási számla használatával

A vásárlások elrejtését a családja előtt a legegyszerűbben az Amazon háztartási számlán keresztül teheti meg. Ez a lehetőség csak a miniszterelnökök számára készült, így megoszthatja az elsődleges előnyöket egy másik felnőttvel, valamint a háztartásában élő tizenévesekkel és gyermekekkel.

Hogyan állítsuk be az Amazon háztartást

A háztartási számla lehetővé teszi, hogy megőrizze vásárlási előzményeit, ajánlásait és listáit privátként, külön a tizenévesektől és a gyerekektől. Mindkét felnőttnek megvan az az előnye, hogy a Családi könyvtár segítségével megoszthatja a kiválasztott Amazon Prime előnyöket és a digitális tartalmat. Az Amazon háztartásban legfeljebb tíz tag lehet, a következő előírásokkal:

  • Két 18 éven felüli felnőtt, mindegyiknek megvan a maga Amazon-fiókja.
  • Legfeljebb négy profil 13-17 éves tizenévesek számára.
  • Legfeljebb négy 12 év alatti gyermekprofil.

Hogyan lehet elrejteni az Amazon megrendeléseket Prime nélkül

Ha nincs Prime tagságod, ne aggódj. Még mindig vannak olyan lehetőségek, amelyek segítségével hozzáadhat egy adatvédelmi réteget az Amazon-fiók tevékenységéhez. Ide tartozik a megrendelések archiválása, a böngészési előzmények elrejtése, a szállítási cím megváltoztatása és az Amazon Locker használata a szállításhoz.

Archiválja Amazon-megrendeléseit

A megrendelés archiválása nem törli teljesen az elemet, de elrejti az elemet az alapértelmezett rendelési oldalon. Az archivált elemek azonban továbbra is megjelennek, ha kifejezetten rákeresnek rájuk a rendelési oldalon.

  1. Jelentkezzen be az Amazon-fiókjába, és kattintson a gombra Visszatérések és megrendelések, a menüsor jobb oldalán található.

  2. Miután megnyitotta, görgessen lefelé az elrejteni kívánt elemek megtalálásához, majd válassza ki Archívumrendelés, a bal alsó sarokban található. Archiváljon minden elrejteni kívánt vásárlást - akár 100 tételt. A keresési funkcióval több elemet is megtalálhat a megrendelések oldalán.

  3. Amint kiválasztja az archiválás gombot, megjelenik egy ablak, amely megerősíti, hogy archiválni szeretné a megrendelést. Az archiválás után az elem azonnal láthatatlan az alapértelmezett rendelési előzmények oldalán.

  4. Ha meg szeretné tekinteni az archivált megrendelések rendelési részleteit, vigye az egérmutatót az egér fölé Fiókok és listák a menüben, majd lépjen a Az Ön számlái. Ezen az oldalon keresse meg a Archivált megrendelések linkre Rendelési és vásárlási preferenciák területen.

    Az archivált megrendelés visszaállításához az alapértelmezett rendelési előzmények nézetbe válassza a lehetőséget Archiválás visszavonása.

A böngészési előzmények elrejtése

A böngészési előzményei a morzsák nyomvonalát is tartalmazzák, amelyek betekintést engednek a snoopokba, hogy milyen elemeket vásárolt vagy vásárolni szándékozik. A böngészési előzmények szerkesztésével törölhet bizonyos elemeket vagy a teljes előzményeket. Akár letilthatja az Amazon azon képességét, hogy folyamatosan nyomon kövesse a böngészési előzményeket, ami jó ötlet lehet az ünnepeket megelőző hónapokra.

  1. Lépjen az Amazon kezdőlapjára, és vigye az egérmutatót az egér fölé böngészési előzmények.

  2. Kattints Megtekintés és szerkesztés a kihúzás menüben.

  3. Kattints Távolítsa el a nézetből hogy elrejtsen egy elemet az előzmények oldaláról. Kattintson a gombra Kezelje az előzményeket két további lehetőség eléréséhez: Távolítson el minden elemet a nézetből és A Böngészési előzmények be- és kikapcsolása.

Módosítsa a kézbesítés helyét

Semmi sem hozza létre azonnali rejtély érzetét, mint egy barna Amazon doboz, amelyet a küszöbére szállítanak. A meglepetés burkolása alatt - kérje meg az Amazon-ot, hogy küldje el a csomagot valahová máshova - egy barátja házához vagy munkahelyi címéhez.

Használja a Fiókok és listák menü az Amazon tetején érheti el Az Ön fiókja. Válassza ki a Az Ön címei tól Rendelési és vásárlási preferenciák szakaszban, majd válassza a lehetőséget Cím hozzáadása.

Használjon Amazon Locker-t

Egy másik lopakodási lehetőség az Amazon Locker használata. Ez egy ingyenes kézbesítési lehetőség, és lehetőséget ad arra, hogy átvegye a csomagját, amikor Önnek kényelmes. Az öltözőszekrények önkiszolgáló kioszkok, amelyek stratégiailag a város körül találhatók. Csomagjait egy biztonsági kóddal ellátott szekrényben tárolja, amíg fel nem veszi.

  1. Az Amazon Locker megkereséséhez és kiválasztásához lépjen az Amazon Locker Delivery oldalra, és kattintson a gombra Keressen egy szekrényt a közelében.

  2. Az Amazon Locker megtalálásához kereshet cím, irányítószám, tereptárgy vagy szekrény / üzlet neve alapján.

  3. Megrendeléskor a Locker címeként jelenik meg. Ha a szekrény szállítását választja, az Amazon e-mailt küld Önnek egy egyedi hatjegyű kódról, amelyre szüksége van a szekrény kinyitásához. Ezután három naptári nap áll rendelkezésére, hogy átvegye az árut, mielőtt visszatérítené az Amazon-hoz visszatérítés céljából.