Hogyan lehet letiltani a tálcán található gombok csoportosítását a Windows rendszerben

"Elvesztette" már egy ablakot, mert más ablakokkal volt csoportosítva a képernyő alján található tálcán? Semmi gond; az ablak nem tűnt el, és nem vesztett el semmit - csak el van rejtve.

Az történik, hogy alapértelmezés szerint a Windows összegyűjti az ugyanazon programhoz tartozó gombokat, és ezt mind az ablakok jobb rendezése, mind a tálca kitöltésének elkerülése érdekében teszi. Például öt Internet Explorer ablak egy ikonban tartható, ha a tálca csoportosítása engedélyezve van.

Lehetséges, hogy a tálcacsoportok csoportosítása néhány számára hasznos, de a legtöbb számára ez csak bosszúság. Az alábbiakban leírt lépések végrehajtásával megakadályozhatja, hogy a Windows ezt véglegesen elvégezze.

Ez az oktatóanyag Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP rendszerekre vonatkozik.


Hogyan lehet letiltani a tálcán található gombok csoportosítását a Windows rendszerben

  1. Kattintson a jobb gombbal vagy érintse meg és tartsa lenyomva a tálcán. Ez az a sáv található a képernyő alján, amelyet a Start gomb a bal oldalon és a jobb szélső óra rögzít.

  2. Windows 10 rendszerben válassza a lehetőséget A tálca beállításai a felbukkanó menüben. Windows 8 vagy újabb verzió esetén válassza a lehetőséget ingatlanok.

    Megnyílik a Beállítások nevű ablak. A Windows 8 ezt Tálca és navigációs tulajdonságoknak nevezi, a Windows régebbi verziói pedig Tálcának és a Start menü tulajdonságainak.

  3. Windows 8 rendszerben lépjen a tálcán fülre az ablak bal vagy felső részén, majd keresse meg a tálcagombok opciót.

    Ha Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszert használ, akkor keresse meg a A tálca megjelenése opciókat az ablak tetején.

    A Windows 10 felhasználói ezt a lépést teljesen kihagyhatják, és egyenesen a 4. lépésre léphetnek.

  4. Windows 10 felhasználók számára a Kombinálja a tálca gombjait opciót, válassza a menüt és válassza a lehetőséget soha. A változtatás automatikusan mentésre kerül, így az alábbi utolsó lépést kihagyhatja.

    Windows 8 és Windows 7 esetén a tálcagombok opcióhoz használja a legördülő menüt a kiválasztáshoz soha kombinálni. Az itt található másik lehetőségről lásd az oldal alján található 1. tippet.

    Windows Vista és Windows XP esetén törölje a jelet a Csoportosítson hasonló tálcagombokat jelölőnégyzet a tálcán található gombok csoportosításához.

    Ha nem biztos abban, hogy ez az opció pontosan hogyan befolyásolja a rendszerét, akkor az ablak tetején látható kis grafika (csak Windows Vista és XP esetén) megváltozik, hogy bemutassa a különbséget. A Windows legtöbb újabb verziója esetében valóban el kell fogadnia a módosítást, mielőtt láthatná az eredményeket.

  5. választ OK or alkalmaz a változtatások megerősítéséhez.

Ha a rendszer kéri, kövesse a képernyőn megjelenő további utasításokat.


A tálcagombok csoportosításának letiltásának egyéb módjai

A fent leírt módszer mindenképpen a legegyszerűbb módja a tálca gombjainak csoportosításával kapcsolatos beállítások módosításának, de itt van két alternatíva:

Keresése Tálca a Vezérlőpulton, és nyissa meg Tálca és navigáció, vagy tallózzon a Megjelenés és témák > Tálca és Start menü, a Windows verziójától függően.

A haladó felhasználók a Windows beállításjegyzék bejegyzésén keresztül módosíthatják a tálca gombcsoportosítási beállításait:

  1. Keresse meg ezt a kulcsot:

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion

  2. Módosítsa a Windows verziójának alábbi értékét a tálca gombcsoportosításának letiltásához. Az érték a Beállításszerkesztő jobb oldalán található; ha még nem létezik, akkor először hozzon létre egy új DWORD értéket, majd módosítsa a számot az itt látható módon:

    • A Windows 10: TaskbarGlomLevel (2 értéke)
    • A Windows 8: TaskbarGlomLevel (2 értéke)
    • A Windows 7: TaskbarGlomLevel (2 értéke)
    • Windows Vista: TaskbarGlomming (0 értéke)
    • Windows XP: TaskbarGlomming (0 értéke)
  3. Lehetséges, hogy ki kell jelentkeznie a felhasználóból, majd újra be kell jelentkeznie, hogy a beállításjegyzék-változás életbe lépjen. Vagy megpróbálhatja bezárni a Feladatkezelőt, majd újra megnyitni az explorer.exe folyamatot.


További segítség a tálcán található gombok csoportosításához

  1. Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszerekben kiválaszthatja az úgynevezett opciót Ha a tálca megtelt or Kombinálja, ha a tálca megtelt ha azt akarja, hogy a gombok csoportosuljanak, de csak akkor, ha a tálca megtelt. Ez még mindig lehetővé teszi a gombok csoportosításának elkerülését, ami bosszantó lehet, de nyitva hagyja a kombinációs képességet, amikor a tálca túlságosan összezavarodik.

  2. A Windows 10 és a Windows 8 rendszerben engedélyezheti a Használjon kis tálca gombokat opció a gombméretek csökkentésére. Ezáltal több ablak nyílik meg anélkül, hogy az ikonokat ki kellene kényszeríteni a képernyőről vagy egy csoportba.

    Ezt az opciót a Windows 7 is tartalmazza, de hívják Használjon kis ikonokat.

  3. A tálca beállításai azt is tartalmazzák, hogyan lehet automatikusan elrejteni a tálcát a Windows rendszerben, lezárni a tálcát és konfigurálni a tálcával kapcsolatos egyéb lehetőségeket.