Szinkronizálja iPhone és iPad készülékét néhány egyszerű lépésben

Ha iPhone és iPad készüléke is van, fontos, hogy szinkronizálja az információkat mindkét eszközön. Az iPad és iPhone készülékek korai szakaszában mindegyiket fizikailag össze kellett kapcsolnia az iTunes rendszert futtató számítógéppel, és így szinkronizálnia kellett őket, de ez még az iCloud előtt volt. Az iCloud használatával nem fizikailag csatlakoztatja a két eszközt, az iCloud az első beállítás után minden erőfeszítés nélkül folyamatosan szinkronizálja őket.

A cikk utasításai az iOS 12 vagy iOS 11 rendszert futtató iPhone készülékekre és iPadekre vonatkoznak.


Nem szinkronizálhatja az iPhone készüléket közvetlenül az iPad készülékkel?

Nem lehet szinkronizálni iPhone-ját és iPadjét ugyanúgy, mint szinkronizálja őket a számítógépével (a két eszközt kábellel összekötve vagy W-Fi-n keresztül csatlakozva, és az adatokat előre-hátra mozgatva az eszközök között). Ennek pár oka van:

  • Az Apple nem úgy tervezte az eszközöket vagy az iOS-t, hogy így működjenek. Az iOS mobileszközök adatkezelésének egyik alapvető fogalma az, hogy a felhőben, az interneten vagy a helyhez kötött számítógépekkel férnek hozzá az adatokhoz. Itt jelenik meg a képen egy webalapú szerver, felhőtároló vagy otthoni számítógépe.
  • Egyetlen gyártó sem gyárt kábelt, amellyel összekapcsolhatja a két eszközt.

A megoldás: iCloud

Ha szinkronban akarja tartani az iPhone és iPad adatait, használja az Apple iCloud alkalmazást az összes eszköz szinkronban tartásához. Mindaddig, amíg mindkét eszköz csatlakozik az internethez, és ugyanazok az iCloud-beállításai vannak - és ugyanazon Apple ID-vel érheti el őket -, addig szinkronban maradnak.

Az iCloud beállítása:

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást egy eszközön, koppintson a nevére az Apple ID képernyő megnyitásához, majd válassza a lehetőséget iCloud.

  2. Kapcsolja be a kapcsolókat minden olyan alkalmazás- és tartalomkategória mellett, amelyet szinkronizálni szeretne az iPhone és az iPad között. Ismételje meg ezt a folyamatot a második eszközzel.

    A szinkronizálás működéséhez mindkét eszközön azonos beállításokat kell megadni.

  3. Ugrás beállítások > Jelszavak és fiókok és győződjön meg arról, hogy az e-mail fiókok azonosak-e mindkét eszközön.

  4. Ugrás beállítások > iTunes & Alkalmazásbolt és kapcsolja be az automatikus letöltést a zene, Apps, Könyvek és hangoskönyvekés Frissítés mindkét eszközön úgy, hogy a mellettük lévő kapcsolókat a On/ zöld helyzet.

Miután mindkét eszközön beállította az iCloud szolgáltatást, azok szinkronizálva maradnak. Ez a megközelítés az adatok többségét azonos módon tartja mindkét eszközön. Az iCloud iOS, macOS és Windows eszközökön érhető el, és biztonságban tartja adatait, amikor tárban vannak, és szállítás közben.


Szerezzen be további iCloud-tárhelyet

Az iCloud szolgáltatás ingyenes az Apple-től, és 5 GB tárhellyel rendelkezik. A felhasznált iCloud-tárhely mennyisége az iCloud-beállítások képernyő tetején jelenik meg. Ha ez nem elegendő hely az Ön számára, vagy a küszöbéhez közeledik, 50 GB, 200 GB vagy 2 TB-os terveket vásárolhat az Apple-től havonta 0.99 USD-tól. Menjen az iCloud beállításai képernyőre, és koppintson a ikonra Kezelése Tárolás > A tárolási terv módosítása.