Hogyan lehet letiltani a weboldalakat Android telefonján vagy táblagépén

Mit kell tudni

  • Blokkolhat egy webhelyet Android-eszközökön egy biztonsági alkalmazás, egy webhelyblokkoló vagy egy tűzfal használatával.
  • A cikkben bemutatott alkalmazások Android telefonokon és táblagépeken működnek, amelyek Android 5.0 Lollipop vagy újabb verziót futtatnak.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet megakadályozni a nem kívánt webhelyek megjelenését Android-eszközökön ingyenes biztonsági alkalmazások, webhelyblokkolók és tűzfalak használatával.


Hogyan lehet letiltani a weboldalakat Android rendszeren egy biztonsági alkalmazás segítségével

A nem kívánt webhelyek blokkolása közben adjon hozzá egy további védelmi réteget, és telepítsen egy biztonsági alkalmazást, amely védelmet nyújt a vírusok, a ransomware és más rosszindulatú tartalmak ellen.

Az egyik legnépszerűbb biztonsági alkalmazás a Trend Micro mobil biztonsága és biztonsága. A Mobile Security használatával védelmet nyújt a rosszindulatú tartalmakkal szemben, és szülői felügyelet segítségével letilthatja a nem kívánt webhelyeket. Egyéb nagyszerű mobil biztonsági funkciók a következők:

  • Rosszindulatú programok keresése az alkalmazásokban, mielőtt azok települnének az Android-eszközre.
  • Figyelmeztetés, ha személyes adatait ki tudja tárni egy alkalmazás.
  • Képernyőkép készítése az eszközéhez való jogosulatlan kísérletekről. 
  • Segít megtalálni a telefont, ha elveszik.
  • Segít felépülni egy ransomware támadás után.
  • A készülék törlése.

A Mobile Security ingyenesen letölthető, és vírusirtó és rosszindulatú programokkal szembeni funkciói ingyenesen használhatók. A SafeSurfing és a Szülői felügyelet funkciók olyan fizetett szolgáltatások, amelyekhez ingyenes próbaidőszak után évi 20 dolláros előfizetés szükséges. Az alkalmazás használatához regisztráció szükséges a Trend Micro-nál.

Webhely letiltása a Mobile Security alkalmazással:

  1. Nyissa meg a mobile Security alkalmazást, majd görgessen lefelé a főoldalon, és érintse meg a elemet a szülői felügyelet.

  2. Írja be a Trend Micro fiókjához tartozó jelszót.

  3. Érintse Webhely szűrő.

  4. Érintse meg a váltás kapcsoló mellett Webhely szűrő hogy megfordítsa On.

  5. Érintse Hagyjuk és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a megfelelő engedélyek megadásához a Mobile Security számára.

  6. Válasszon egy életkor-beállítást a szülői felügyelethez. Ez az opció önkényes; később testreszabhatja a beállításokat.

  7. Érintse Blokkolt lista.

  8. Érintse hozzáad.

  9. Írja be a nem kívánt webhely leíró nevét és URL-jét, majd érintse meg a elemet Megtakarítás hogy hozzáadja a weboldalt a letiltott listához.


Hogyan blokkolhatjuk a weboldalakat Android-on egy Weboldal-blokkoló segítségével

A webhelyblokkoló alkalmazások segítségével ütemezheti azokat az időpontokat, amikor az alkalmazások és webhelyek nem elérhetőek. Az egyik legmagasabb besorolású webhelyblokkoló alkalmazás a BlockSite. A BlockSite a következő funkciókkal mentesíti a zavaró tényezőktől:

  • A felnőtt oldalak automatikus blokkolása.
  • Munka mód időzített intervallumok és szünetek beállításához.
  • Blokkolja a webhelyeket és az alkalmazásokat ütemezés szerint.
  • Letiltja az egyes weboldalakat.

A BlockSite ingyenes, nem tartalmaz hirdetéseket, és nincsenek alkalmazáson belüli vásárlások. Webhely hozzáadása a blokkolt webhelyek blokkolt listájához:

  1. Indít BlockSite és érintse meg a pluszjelet (+) a jobb alsó sarokban.

  2. Írja be a blokkolni kívánt webhely URL-jét, majd érintse meg a ikont zöld pipa.

  3. Érintse meg a ébresztő óra a jobb felső sarokban.

  4. Válassza ki azokat az időpontokat és hétnapokat, amelyeken blokkolni szeretné a webhelyet.

  5. Érintse meg a váltás kapcsoló mellett menetrend a beállítások alkalmazásához, majd érintse meg a ikont Vissza nyíl hogy visszatérjen a Webhelyek blokkolása oldalra.


Hogyan blokkolhatjuk a weboldalakat Android rendszeren egy tűzfal használatával

A tűzfalak biztonságot nyújtanak azáltal, hogy ellenőrzik az eszközhöz való hozzáférést és blokkolják az adatokat egy szabálykészlet segítségével. Gondoljon egy tűzfalra, mint kerítésre az Ön és az Internet között. Ügyeljen arra, hogy a root nélküli tűzfalat válassza, hogy ne kelljen rootolnia az Android-eszközt. 

Az egyik leggyakrabban letöltött tűzfal az Android számára a NoRoot Firewall by Grey Shirts. A NoRoot tűzfal segítségével blokkolhatja a webhelyeket attól függően, hogy Wi-Fi vagy mobil adatkapcsolaton keresztül használja-e az internetet. Értesítéseket is kap, ha egy alkalmazás megpróbálja elérni az internetet. A NoRoot tűzfal ingyenesen letölthető, nem tartalmaz hirdetéseket, és nincsenek alkalmazáson belüli vásárlások.

Webhely letiltása a NoRoot tűzfal használatával:

  1. Nyisd ki NoRoot tűzfal és csúsztassa balra a felső szürke sávon a Globális szűrők Tab.

  2. Érintse Új előszűrő.

  3. Írja be a blokkolni kívánt webhely teljes URL-jét http or https a domain név előtt.

  4. Ban,-ben Kikötő sort, koppintson a lefelé nyíl, majd érintse meg a gombot csillag (*).

    Érintse meg a Wi-Fi ikon, ha blokkolni szeretné a weboldalt, amikor az eszköz online; érintse meg a dátum ikon ha blokkolni kívánja a weboldalt LTE kapcsolat használata közben.

  5. Érintse OK.

  6. Húzza jobbra a tetején lévő szürke sávot a FŐOLDAL Tab.

  7. Érintse Rajt. A webhely blokkolásához létrehozott előszűrő hozzáadódik a tűzfalszabályok listájához.