Hogyan lehet Android okostelefont vagy táblagépet csatlakoztatni a TV-hez

Noha elérheti Netflix, Hulu, Prime és más nagyszerű szolgáltatókat Android-eszközén, néha nagyobb képernyőt szeretne. A tartalom nagy képernyőn történő közvetítéséhez nem feltétlenül szükséges intelligens TV vagy olyan streaming doboz, mint egy Roku vagy Amazon Fire Stick.

Tehát hogyan juttathatja el ezt a képernyőt okostelefonjáról vagy táblagépéről a tévéjéhez?

Ez egyszerû és összetett kérdés. Az olyan megoldások, mint a Chromecast, viszonylag megkönnyítik a képernyő "átküldését", és az adott okostelefontól vagy táblagéptől függően felfedezhet néhány vezetékes lehetőséget is.

Web / Jie En Lee

Az alábbi információk a legtöbb Android telefonra vonatkoznak, függetlenül a gyártótól, beleértve a Samsungot, a Google-t, a Huawei-t ​​és a Xiaomi-t. A Google Chromecast is működik iPhone-okkal és iPad-ekkel.


Csatlakoztassa az Android készüléket HDTV-jéhez egy Micro HDMI - HDMI kábellel

A legolcsóbb, legegyszerűbb és talán legjobb módszer az Android-eszköz HDTV-hez való csatlakoztatásához HDMI-kábellel. Nem olyan gyakori, hogy a gyártók egy Micro HDMI portot is beépítenek eszközükbe, mint néhány évvel ezelőtt. De ha van szerencséd, hogy van, akkor az egész élményt sokkal könnyebbé teszi. A Micro HDMI - HDMI kábelek nagyjából megegyeznek egy szokásos HDMI-kábellel, így akár 20 USD vagy annál olcsóbb áron is hozzájuthat hozzájuk. Megtalálja őket a helyi elektronikai üzletekben.

Kábelek útra

Miután csatlakoztatta készülékét a TV egyik HDMI bemenetéhez, kapcsolja a TV forrását (általában a távvezérlő egyik forrás gombján keresztül) a HDMI portra, és máris mehet. A legjobb megtekintési élmény érdekében győződjön meg arról, hogy az Android-eszköz fekvő módban van-e. Míg az Apple ragaszkodott az iPad 4: 3-as képarányához - amely kiválóan alkalmas az internet, a Facebook és a táblagépek számítógépes oldalainak böngészésére -, a legtöbb androidos táblagép 16: 9-es képarányt képvisel, amely nagyszerűen néz ki ezeken a nagy HDTV-képernyőkön.

A vezetékes megoldás használatának nagy hátránya az eszköz használatának nehézsége, miközben a tévéhez csatlakozik. Ha filmet néz, ez a korlátozás nem jelent nagy problémát, de ha játékot szeretne játszani vagy YouTube-videókat szeretne nézni, akkor nem ideális.


Vezeték nélküli kapcsolat a Google Chromecast segítségével

A Google Chromecast a legolcsóbb alternatíva, ha nincs Micro HDMI port az eszközön. De ne tévedjen hasonló streaming eszközökkel, mint például a Roku, az Apple TV vagy az Amazon Fire TV - a Chromecast dongle valójában nem csinál semmit önmagában. Az Android-eszközére támaszkodik, amely a művelet hátterében áll, miközben egyszerűen rádobja Android-képernyőjét a televízióra.

Google

A Chromecast legnagyobb előnye az árcédula, amely 40 dollár alatt van. Egy másik igazán jó tulajdonság a kompatibilitás mind az Android, mind az iOS eszközökkel. Bár valós tükrözést csak Android okostelefonnal vagy táblagéppel tud végrehajtani, akkor is továbbíthat videót Netflix, Hulu vagy bármely más, Chromecast-kompatibilis alkalmazásból iPhone-járól vagy iPadjéről. Ez a sokoldalúság nagyszerű azoknak a háztartásoknak, amelyek mindkét fő mobil platformmal rendelkeznek.

A Chromecast beállítása pedig egyszerű. Miután bedugta a hardverkulcsot a tévébe, és csatlakoztatta a tápkábelt, töltse le és indítsa el a Google Home alkalmazást. Ez az alkalmazás felismeri a Chromecastot, és kapcsolatot létesít a beállításához. Egyes eszközökön akár automatikusan átviheti a Wi-Fi információs eszközt is. A Google Home egyben az alkalmazás, amelyet a képernyő tükrözésére használ, bár sok olyan népszerű alkalmazásnál, mint a YouTube, egyszerűen meg kell érintenie az átküldés ikont, amely úgy néz ki, mint egy doboz vagy tévé, a sarokban található Wi-Fi szimbólummal.


Csatlakozás a TV-hez az MHL használatával 

A Mobile High Definition Link a Micro USB - HDMI adapter szakkifejezése. A legnépszerűbb márkák közül sok támogatja az MHL-t Android okostelefonjain és táblagépein, bár előfordulhat, hogy még egyszer ellenőriznie kell saját készülékét az MHL-t támogató összes mobil eszköz listájának böngészésével.

Ez a kapcsolat ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a Micro HDMI porton keresztül történő csatlakozás, de valamivel drágább, mert szükség van az MHL adapterre, amely 15 és 40 dollár közé kerülhet. Ez az opció drágább lehet, mint egy Chromecast.

Robert Silva / Web

A Micro HDMI-HDMI megoldáshoz hasonlóan ez is csak működik. A legjobb megtekintési élmény érdekében nem kell mást tennie, mint azt, hogy okostelefonja vagy táblagépe fekvő módban van.

A Samsung megszüntette az MHL és az összes többi videó és hang USB-n keresztüli küldésére vonatkozó protokoll támogatását, így ha van egy újabb Samsung okostelefonja, például a Galaxy S6 vagy a Galaxy S6 Edge, akkor olyan vezeték nélküli megoldást kell használnia, mint a Chromecast. A Samsung táblagépek jelenleg általában nem támogatják a Chromecastot.


Csatlakozás HDTV-jéhez a SlimPort használatával

A SlimPort egy új technológia, amelyet az okostelefonoktól a táblagépeken át a kamerákig mindenféle eszközre terveztek. Ugyanazt az alapvető technológiát használja, mint a DisplayPort, hogy audiót és videót továbbítson egy televízióhoz vagy monitorhoz. Növekvő támogatása van, amely olyan eszközöket tartalmaz, mint az LG V20, az Acer Chromebook R13, a HTC 10, az LG G Pad II és az Amazon Fire HD táblagépek. Ellenőrizheti a SlimPortConnect listáját, hogy megnézze, van-e eszközén SlimPort. 

A SlimPort nagyjából ugyanúgy működik, mint az MHL. Szüksége lesz egy SlimPort adapterre, amelynek költsége 15 és 40 dollár között van, és szüksége lesz egy HDMI-kábelre. Az adapter és a kábel megvásárlása után a beállítás egyszerű.


Csatlakoztassa Android készülékét Roku vagy más vezeték nélküli megoldásokkal

A Chromecast nem az egyetlen játék a városban, ha vezeték nélküli kapcsolatról van szó, bár ez lehet a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. A Roku 2 és újabb Roku dobozok támogatják az öntést. A képernyő-tükrözés opciót a Roku beállításai között találja meg. Az Android-eszközön nyissa meg az Android Beállítások alkalmazását, és lépjen a következőre: kijelző És válasszon Öntvény a képernyő átküldéséhez rendelkezésre álló lehetőségek megtekintéséhez. Mindkét eszköznek ugyanazon a hálózaton kell lennie.

Néhány olyan márka, mint a Belkin Miracast videóadapter és a ScreenBeam Mini2 is támogatja a mobil képernyőjének TV-be történő átküldését. Azonban az árcédulákkal, amelyek könnyen meghaladják a Chromecastot, nehéz ezeket a megoldásokat ajánlani. A Roku jó választás lehet azok számára, akik Roku vagy hasonló streaming eszközt szeretnének, anélkül, hogy mindig csatlakoztatni kellene okostelefonjukat vagy táblagépüket, de ennek lehetőségével.

Csatlakoztassa Samsung okostelefonját vagy táblagépét a Samsung HDTV készülékéhez

Ellenőrizze, hogy a tévé támogatja-e a Samsung-Samsung tükrözését, menjen a Menü, választva hálózat és keres képernyő tükrözés. Okostelefonján vagy táblagépén húzza le a kiterjesztett értesítéseket két ujjal, hogy ellopjon a kijelző felső szélétől lefelé. Ha a készülék támogatja, megjelenik egy "Képernyő tükrözés" vagy "Intelligens nézet" opció. 

Zavaros? Menjen a Chromecasttal

Ha nem biztos abban, hogy melyik portok vannak az okostelefonon vagy táblagépen, akkor könnyű választani, ha a Google Chromecastot választja. És a legtöbb esetben ez is a legolcsóbb lehetőség.

A Chromecast lehetővé teszi, hogy mind a legtöbb streaming alkalmazásból átküldje a videót, mind pedig tükrözze a kijelzőt olyan alkalmazások számára, amelyek nem támogatják az átküldést. Ez is viszonylag könnyen beállítható, és mivel vezeték nélkül működik, készülékét a kanapén tarthatja, miközben a képernyőt a tévéjéhez dobja.