Hogyan lehet leválasztani a Facebookot az Instagramról

Amióta a Facebook megvásárolta az Instagramot, a kettő szorosan összekapcsolódik. Bár Facebook-fiók nélkül is meg lehet nyitni egy Instagram-profilt, erősen ajánlott a kettő összekapcsolása. Szerencsére, ha már nem akarja ezt a beállítást, van mód az Instagram és a Facebook kapcsolatának leválasztására.


Miért válassza le az Instagram és a Facebook kapcsolatát?

A Facebook számos funkcióját importálta az Instagramba. Ez magában foglalja a csak szöveges történeteket és egy algoritmikus hírcsatornát. Tehát természetes, hogy megkérdőjelezzük, miért hagyja összekapcsolva a két platformot, főleg, hogy már nem lenne szokás minden online tevékenységét a Facebook hírcsatornájában közzétenni. 

Az is világossá vált, hogy a Facebook rosszul kezeli az adatait. A Cambridge Analytica botrányától kezdve az 50 millió fiókot veszélyeztető hatalmas biztonsági megsértésig sokan már nem bíznak a Facebookban személyes adataik kezelésében.

A Facebook és az Instagram leválasztásának adatvédelmi előnyei azonban csak illúziók. Ugyanaz a cég a két platform tulajdonosa, és az Instagram még az Ön adatait is a Facebook szerverein tárolja. 

Ez azt jelenti, hogy a Facebook eltávolítása az Instagramról megakadályozza az utóbbit abban, hogy javasolja fiókját a Facebook-ismerőseinek. 


Hogyan lehet leválasztani a Facebookot az Instagramról

A két fiók leválasztásához le kell választania a Facebook-fiókját az Instagram alkalmazásban. Már nem tudja automatikusan közzétenni Instagram-fotóit a Facebookon, és nem léphet kapcsolatba Facebook-barátaival.

  1. Nyissa meg telefonján az Instagram alkalmazást.

  2. Nyissa meg a profilját, és koppintson a gombra három vízszintes vonal az ablak jobb felső sarkában. 

  3. Érintse beállítások a menü alján.

  4. Görgessen a gombbal Adatvédelem és biztonság és érintse meg Kapcsolt fiókok.

  5. Ha a Facebook csatlakozik az Instagram-fiókjához, a Facebook ikon kék lesz.

  6. Koppintson az összekapcsolt fiókra, majd a elemre Válassza le a fiókot.