Hogyan lehet közvetíteni a Steam-en

A Steam közvetítés a Valve válasza olyan tömegesen népszerű élő streaming platformokra, mint a Twitch és a YouTube Gaming. Úgy tervezték, hogy a Steam-felhasználók minden további szoftver nélkül élőben közvetítsék játékmenetüket. Minden közvetlenül a Steam kliensbe van építve, így a streaming indításához csak a funkció engedélyezését kell tennie.


Steam műsorszolgáltatási követelmények

A többi élő közvetítési lehetőséggel összehasonlítva a Steam közvetítése rendkívül egyszerű. Nincs szüksége további szoftverekre, ezért a belépés akadálya nagyon alacsony. Ha nagy sebességű internetkapcsolattal rendelkezik, és a számítógépe elég nagy teljesítményű, élő közvetítéssé válhat a Steam adás funkcióval.

Hogyan működik a Steam műsorszórás?

A Steam műsorszolgáltatás a Steam kliens segítségével rögzíti, kódolja és online módon közvetíti a játékmenetét. A többi élő streaming szoftverhez hasonlóan lehetővé teszi, hogy mikrofont csatlakoztasson a nézőivel való kommunikációhoz, és azt is eldöntheti, hogy a számítógép más alkalmazásokból származó hangot is felveszi-e vagy sem.

A Steam kliens tartalmaz egy sugárzási részt a közösségi területen, amely a Steam Community weboldalon keresztül is elérhető. Ez hasonlít a Twitchhez és a YouTube Gaminghez, mivel központi helyet biztosít, ahol új közvetítőket fedezhet fel, és megtudhatja, kik közvetítik a megtekinteni kívánt játékot.

Ha senki nem közvetíti a kívánt játékot, akkor csak annyit kell tennie, hogy megváltoztat néhány beállítást, elindítja a játékot, és elkezdheti saját maga továbbítani.


Steam közvetítés beállítása

Mielőtt a játékot streamelheted a Steam-en keresztül, be kell állítanod a sugárzási funkciót. Ezt a Steam kliensen keresztül kell megtenni, mielőtt elkezdené a játékot.

Így készítheti el a Steam klienst a játékok közvetítésére:

  1. Nyissa meg a Steam klienst, és kattintson a gombra Gőz az ablak bal felső sarkában található menüben.

  2. Kattints beállítások.

  3. Kattints Broadcasting.

  4. Kattintson az alatta található legördülő menüre Adatvédelmi beállítás.

  5. Kattints Bárki megnézheti a játékaimat a Steam műsorszórás teljes engedélyezéséhez.

    választ a barátok megnézhetik a játékomat hogy idegenek ne láthassák az adásaidat. Ha kiválasztja a barátok kérhetik a játékom megtekintését, akkor kap egy üzenetet, amikor egy általad felvett barát meg akarja nézni a közvetítést.

  6. Kattints OK.

    Itt módosíthatja a beállításokat, ha számítógépe vagy internetkapcsolata nem képes kezelni a kiváló minőségű videók streamingjét. Itt engedélyezi a mikrofont is. Ha rákattint rögzítse a mikrofonomat, a nézők hallhatják, hogy beszélsz.

  7. A Steam kliens készen áll a játékfolyamok közvetítésére.


Hogyan lehet közvetíteni a Steamen

Miután bekapcsolta a műsorszolgáltatást, készen áll a játékok streamingjére. Ez még egyszerűbb, mivel a Steam automatikusan elkezd streamelni, amikor olyan játékot játszik, amelyen a műsorszolgáltatás be van kapcsolva.

A Steam ad néhány lehetőséget, amelyek segítenek megbizonyosodni arról, hogy az adatfolyamod működik-e, és finomhangolhatod is a dolgokat, amint valóban streamelsz.

A Steam közvetítési funkciójával a következőképpen kezdheti el:

  1. Nyissa meg a Steam könyvtárát, keresse meg a közvetíteni kívánt játékot, majd kattintson a gombra játszani.

  2. nyomja meg Shift + Tab amíg a játék fut, nyissa meg a Steam fedvényt, és kattintson a gombra beállítások ha módosítani szeretné a sugárzási beállításokat.

    Ha az adás működik, akkor a képernyő jobb felső sarkában piros kör jelenik meg, az ÉLŐ szó és a nézők aktuális száma. Ha a kör szürke, ez azt jelenti, hogy a közvetítés nem működik.

  3. Állítsa be a kívánt beállításokat. Ha elfelejtette bekapcsolni a mikrofont, bekapcsolhatja. A közvetítés minőségét menet közben is módosíthatja, ha problémái vannak az internet sebességével, vagy ha számítógépe nem képes kezelni a nagyfelbontású adatfolyamot.

  4. Kattints OK ha kész, akkor nyomja meg menekülés visszatérni a játékához.

  5. A játékod most közvetítés alatt áll, és az emberek megnézhetik.


Miben különbözik a Steam műsorszórás a Twitchtől és a YouTube Gamingtől?

A legnagyobb különbség a Steam műsorszolgáltatás és az olyan versenytársak között, mint a Twitch és a YouTube Gaming, az, hogy sokkal könnyebb elkezdeni a Steam közvetítést. Nincs szükség semmilyen további szoftverre, mert a Steam kliens maga intéz mindent.

A Steam nemcsak az összes streaming feladatot belsőleg kezeli, hanem egy beépített rendszerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy lássák és nézhessék a streamjeit. Ez hasonlít a Twitch és a YouTube Gaming webhelyekre, de valójában a Steam kliens belsejéből érhető el, ami segíthet a streamek kiszűrésében a Steam hatalmas globális közönsége előtt.

A másik fő különbség az, hogy a Steam műsorszórás nem olyan összetett, mint az élő közvetítés más szolgáltatásokon, ami kétélű kard. Könnyebb használni, de nem adhat hozzá fedvényeket, dinamikusan válthat a különböző ablakok és videók között, és nem tehet bármi mást, amit a streaming szoftver általában lehetővé tesz.

Ezen különbségek mellett csak akkor lehet élő közvetítést küldeni a Steam közvetítéssel, ha valóban vásárolt játékokat a platformon. Az ingyenes Steam-számlák korlátozott állapotban kezdődnek, amelyet feloldanak, amint elköltenek legalább 5 USD-t a Steam áruházban, vagy játékon belüli terméket vásárolnak egy olyan ingyenes játékban, mint a DOTA 2.

A korlátozott Steam-fiókok vásárlás előtt nem tudják használni a Steam műsorszórást. Ez azt jelenti, hogy nem lehet fiókot létrehozni és azonnal elkezdeni egy ingyenesen játszható játék streamingjét, de a Steam közvetítési funkcióját feloldhatja azzal, hogy valóban vásárol valamit a platformon.

Az utolsó különbség az, hogy a Steam műsorszórás semmilyen formában nem menti az adatfolyamokat. A Twitch és a YouTube Gaming egyaránt megőrzi a közvetítéseket, vagy lehetőséget biztosít a megőrzésre, hogy nézői később megnézhessék őket. A gőzközvetítésnek nincs ilyen lehetősége, így a nézői csak élőben nézhetik Önt.