Hogyan lehet megnyitni az .PUB fájlokat Microsoft Publisher nélkül

Mit kell tudni

  • A .pub fájl egy Microsoft Publisher fájlformátum, amelyet a Microsoft Publisher segítségével lehet legkönnyebben megnyitni.
  • Ha még nincs Publisher, használhatja a LibraOffice Draw, a CorelDraw vagy más programokat, amelyek támogatják a .pub formátumot.
  • Lehetséges, hogy a Zamzar segítségével átalakíthatja a megnyitni kívánt .pub fájlt egy másik, felhasználóbarátabb fájlformátumra.

A .pub fájl megnyitásának legegyszerűbb módja a Microsoft Publisher, az a program, amelyben létrehozták. Ha nincs MS Publisher programja, akkor néhány más módszerrel megnyitható .pub fájl.


A PUB fájlok megtekintésének módjai Microsoft Publisher nélkül

Ha rendelkezik Microsoft Publisher dokumentummal, de nincs hozzáférése a Publisherhez, vannak olyan eszközök, megtekintők és parancsikonok, amelyek megnyitják a Microsoft Publisher által létrehozott .pub fájlokat. A LibreOffice Draw, a nyílt forráskódú LibreOffice csomag része, jó eszköz a Publisher fájlok megnyitására.

Legtöbbször jobb egy Publisher fájlt konvertálni egy másik univerzálisabb formátumra. Számos módszer használható megosztott Publisher fájl létrehozására. A PDF mindig nagyszerű választás, de a Publisher 2010 előtt nincs beépített PDF-exportálás a Microsoft Publisher alkalmazásban.

Ha az elrendezés helyett a tartalom az elsődleges fontosságú (és nincs szükség grafikára), akkor az információcserét a sima ASCII szöveggel lehet a legjobban megadni. De ha grafikát szeretne beilleszteni és meg szeretné őrizni az elrendezést, akkor az egyszerű szöveg nem fog megfelelni.


A Microsoft Publisher segítségével hozzon létre egy megosztandó fájlt

A Publisher 2000 (vagy újabb) fájlok megosztásához a Publisher 98 felhasználóival mentse el a fájlt Pub 98 formátumban.

Hozzon létre nyomtatható fájlokat a kiadói dokumentumokból

Küldjön a címzettnek egy fájlt, amelyet nyomtatni tudnak az asztali nyomtatójára. A képernyőn nem tekinthetik meg, de meglehetősen pontos nyomtatást kaphatnak. Számos módszer áll rendelkezésre, bár mindegyik módszernek lehetnek hátrányai.

Mentse a fájlt PostScript formátumban

.Ps fájl létrehozásához lépjen a filé menüből válassza ki Mentés másként, majd válassza ki a Mentés típus legördülő nyíl és válassza a lehetőséget PostScript. Ezt a módszert általában a fájlok kereskedelmi nyomtatásra történő előkészítésére használják. Ha a címzett rendelkezik PostScript-képes nyomtatóval, akkor kinyomtathatja a fájlt.

Mentse el a Publisher dokumentumot EPS fájlként

A kereskedelmi nyomtatáshoz általában használt EPS fájl sok grafikus programban megnyitható. Az EPS fájlt egy másik programban (például PageMaker vagy QuarkXPress) kell kinyitni a nyomtatáshoz. A kiadvány minden oldalához külön EPS fájl készül.

EPS fájl létrehozásához a Publisher alkalmazásban lépjen a következőre: filé > Nyomtatás, majd a Nyomtatás párbeszédpanelen válassza ki Nyomtatási beállítások > ingatlanok. Válaszd ki Kapszulázott PostScript (EPS) mint PostScript kimeneti formátum. Minden oldal egyesével történő kinyomtatásához válassza a lehetőséget Nyomtatás fájlba.

Kiadói dokumentum nyomtatása PRN fájlba

A kiadvány nyomtatásakor válassza a ikont Nyomtatás fájlba jelölőnégyzetet. A nyomtatóra történő nyomtatás helyett a Publisher létrehoz egy PRN fájlt. A címzett a DOS másolás parancs a fájl elküldéséhez az asztali nyomtatójukra (a KÉT GYORS típus fájlnév másolása.prn lpt1 or lpt2, attól függően, hogy hol található a nyomtató).

Ha a nyomtatója nem egyezik meg a címzettével, előfordulhat, hogy a PRN fájl nem pontosan úgy jelenik meg, ahogy elképzelte. Ha rendszeresen cserél fájlokat a címzettel, szerezzen be egy nyomtatóillesztő-példányt a nyomtatójához, és ezzel hozza létre a PRN fájlt a Publisher alkalmazásban.


HTML-fájlok (weblapok) létrehozása a Publisher fájlokból

Konvertálja a Publisher dokumentumot HTML-fájlba, majd tegye közzé a fájlt az interneten, és küldje el a címzetteknek a címet a fájlok megtekintéséhez, vagy küldje el a HTML-fájlt a címzettnek, hogy offline megtekinthesse őket egy webböngészőben.

Ha elküldi a fájlokat, mellékelje az összes grafikát is, és állítsa be úgy, hogy az összes HTML és grafika ugyanabban a könyvtárban legyen. Így a címzett bárhová elhelyezheti a fájlokat a merevlemezén.

 pixabay

Vagy vegye be a Publisher által létrehozott HTML-kódot, és küldjön HTML-formátumú e-mailt. A HTML e-mail küldésének eljárása az Ön e-mail kliensétől függ. Az, hogy a címzett hogyan fogadja a HTML e-mailt, attól függ, hogy milyen e-mail klienst használ (és ha elfogadja a HTML formátumú e-mailt).


PDF-fájlok létrehozása a kiadói dokumentumokból

Konvertálja a Publisher dokumentumot Adobe PDF formátumba. A Publisher 2007 előtti kiadói verziókban nincs PDF-exportálási lehetőség. Ehelyett használjon olyan programot, mint például az Adobe Acrobat Distiller.

A PDF fájl létrehozásához hozzon létre egy PostScript fájlt, majd az Adobe Acrobat segítségével hozza létre a PDF fájlt. A címzett a képernyőn megtekintheti vagy kinyomtathatja a dokumentumot. A címzettnek azonban telepítenie kell az Adobe Acrobat Reader programot (ingyenes). Vannak olyan nyomtató-illesztőprogramok és szoftverek is, amelyek PDF fájlokat hoznak létre a legtöbb Windows-alkalmazásból.

pixabay 

A Publisher 2007 és 2010 programokban mentse el a Publisher fájlt PDF-ként a programból, hogy elküldje mindenkinek, aki rendelkezik olyan szoftverrel (beleértve az ingyenes Acrobat Reader programot is), amely képes megnyitni vagy megtekinteni a PDF fájlokat.

Hogyan kell használni a PUB fájlt, ha nincs kiadója

Ha van natív Publisher formátumú fájlja (.pub), de nincs hozzáférése a Microsoft Publisherhez, akkor van néhány lehetőség.

Szerezzen be egy Publisher próbaverziót

Megkapja az egész Office Suite programot, valamint a legújabb Publisher ingyenes próbaverzióját. Használja a fájl megnyitásához és megtekintéséhez.

A Publisher fájlok konvertálása más szoftverformátumokká

Lehetséges, hogy egy PUB fájlt konvertálhat egy másik asztali kiadói szoftver natív formátumába. Ellenőrizze az importálási opciókat a választott szoftverben, hogy megnézze, elfogadja-e a PUB fájlokat (és a PUB fájl mely verzióját). A Publisher fájlokat InDesign formátumúvá alakító plugin, a PDF2DTP egy Markzware termék.

Olyan alkalmazás használata esetén, mint a PDF2DTP, előfordulhat, hogy a fájl egyes elemei nem a várt módon konvertálódnak.

Egy másik lehetőség az online konverziós webhely, például a Zamzar.com használata a PUB fájlok konvertálásához PDF-be és más formátumokra. Jelenleg a Zamzar a PUB fájlokat a következő formátumokra konvertálja:

  • DOC: Microsoft Word dokumentum
  • HTML: Hypertext Markup Language
  • MP3: Tömörített hangfájl
  • ODT: OpenDocument táblázat
  • PCX: Ecset bitkép kép
  • PDF: Hordozható dokumentum formátum
  • PNG: Hordozható hálózati grafika
  • PS: PostScript
  • RTF: Rich text formátum
  • TXT: Szöveges dokumentum

Egy másik online PDF-konvertáló eszköz, az Office / Word-ből PDF-be szintén konvertálja a PUB fájlokat. Töltsön fel legfeljebb 5 MB fájlt konvertáláshoz.