A vágólap használata Android telefonokon

Mit kell tudni

  • Jelölje ki a szöveget és nyomja meg hosszan a választáshoz másolat. Ezután nyomja meg hosszan a többi üres mezőt a kiválasztáshoz Paszta és illessze be a másolt szöveget.
  • Bármely androidos telefonon elérheti és törölheti a vágólap előzményeit a vágólap kezelő alkalmazásainak használatával.
  • Kedvenc alkalmazásunk ehhez a Clipper Clipboard Manager.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet a Clipper Clipboard Manager használatával elérni az előzményeket és törölni a vágólapot.


A Clipper Clipboard Manager használata

A vágólap előzményeinek elérésének legegyszerűbb módja a vágólapkezelő alkalmazás használata. A Clipper Clipboard Manager az egyik legkönnyebben használható. A Google Play azonban számos alternatíva közül választhat.

  1. Jelentkezzen be a Google Playre, és telepítse a Clipper Clipboard Manager alkalmazást.

  2. Amikor elindítja a Clipper Clipboard Manager alkalmazást, ahogy Ön hosszú sajtó és másolat szöveget a vágólapra mentéshez, megjelenik a vágólap jelentkezzen be az alkalmazáson belül.

  3. Nyomja meg a három pont a vágólap töredékétől jobbra egy további lehetőségeket tartalmazó menü megnyitásához.

  4. Ebben a menüben megteheti Megnézem, szerkesztése, Megosztás, vagy akár választ ezt a bejegyzést, hogy beilleszthesse bárhová, ahová csak akar.

  5. Olyan vágólapkezelő nélkül, mint a Clipper, csak a vágólapra másolt utolsó elemhez férhet hozzá. De a vágólapkezelő hozzáférést biztosít a vágólap előzményeihez, így bármit felhasználhat, amelyet a közelmúltban mentett el.


Az Android vágólapjának törlése

Ha a Clipper Clipboard Manager alkalmazást használja, akkor észreveszi, amikor a kijelölés jobb oldalán található három pontot kiválasztja, ott a töröl választási lehetőség. Ezzel törölheti ezeket a vágólap elemeket.

Egy másik megoldás az újabb androidos telefonokon natív módon elérhető Gboard billentyűzet engedélyezése és használata. Ha nem áll rendelkezésre az Önén, telepítheti a Gboardot a Google Playre.

  1. Nyissa meg az üzenetküldő alkalmazást Android-eszközén, majd nyomja meg a + szimbólum a szövegmező bal oldalán.

  2. Válassza ki a billentyűzet ikon. Amikor megjelenik a billentyűzet, válassza a ikont > szimbólum a tetején. Itt megérintheti a vágólap ikonra az Android vágólap megnyitásához.

  3. Ha még soha nem használta a vágólapot a telefonján, akkor megjelenik egy értesítés a Gboard vágólapjának bekapcsolásáról. Ehhez koppintson a ikonra Kapcsolja be a vágólapot.

  4. Ha a vágólap be van kapcsolva, bármikor másolhat valamit a vágólapra, majd érintse meg a ikont vágólap ismét a Google Android billentyűzetén láthatja az összes legutóbb hozzáadott elem előzményeit.

  5. Ezen elemek bármelyikének a vágólapról való törléséhez először érintse meg a elemet szerkesztés ikonra.

  6. Jelölje ki a törölni kívánt elemeket, és koppintson a elemre kuka ikonra törölni őket.

  7. A natív billentyűzetalkalmazáshoz kapott vágólapkezelő nagyban függ az Android telefon verziójától és márkájától. Például a Samsung billentyűzet tartalmaz egy vágólap kezelő eszközt is. A billentyűzet általában az elsődleges módszer a vágólap elérésére és kezelésére alkalmazás nélkül.


Hol van a vágólap egy Android telefonon?

Amikor szöveget ment a vágólapra az Android készülékén, a vágólap szolgáltatás a RAM-ban tárolja az információkat. A raktáron lévő Android telefonokon nem férhet hozzá közvetlenül az adatokhoz. Samsung telefonokon a vágólap előzményei megtalálhatók a / data / vágólap könyvtárban.

Ez a fájl azonban még egy Samsung telefonon sem érhető el a telefon gyökerezése nélkül. De a vágólap előzményeit továbbra is bármely androidos telefonon elérheti a Vágólap kezelő alkalmazásainak használatával.

Ha olyan Androidot használ, amely a vágólapot egy rendszermappában tárolja, akkor a Minimal ADB és a Fastboot segítségével megtekintheti a fájlt. Mivel azonban a vágólap mappa gyökér mappa, és csak root hozzáféréssel érhető el, valószínű, hogy annak ellenére, hogy látja a fájlt az ADB-vel, nem fogja tudni megnyitni.