Hogyan lehet megtudni, ki (vagy mi) fér hozzá a Gmailhez

Lehet, hogy több webhelynek és szolgáltatásnak adott hozzáférést néhány Gmail-információhoz, hogy ezek a szolgáltatások jobb munkát végezhessenek. Az idő múlásával azonban már nem használhatja ezeket a szolgáltatásokat. Még akkor is, ha nem használ szolgáltatást, mégis hozzáférhet a Gmail-fiókjához. Rendszeresen ellenőrizze a fiókhoz való hozzáférést, és a beépített Gmail biztonsági eszközök segítségével vonja vissza a nem megfelelő engedélyeket.

Ez a Gmail-kezelési funkció a webböngészőben található, és nem az alkalmazásban. Ezen eljárások elvégzéséhez hozzáférést kell kapnia egy asztali osztályú böngészőhöz.


Keressen olyan alkalmazásokat, amelyek hozzáférhetnek a Gmail-fiókjához

Annak kiderítése, hogy mely webhelyek és alkalmazások kaptak korábban hozzáférést az Ön Gmail-fiókjának adataihoz:

  1. Meglátogatni a Engedélyek a Google Fiók vezérlőpultjának oldalán.

    Engedélyek: Google-fiók

  2. Tekintse át az alkalmazásokat a Harmadik féltől származó alkalmazások hozzáféréssel fiókhoz szakasz. Kattintson a Gmailhez hozzáféréssel rendelkező bármely alkalmazásra, hogy részletes információkat jelenítsen meg az alkalmazás hozzáféréséről. A hozzáférés visszavonásához válassza a lehetőséget Távolítsa el az elérést.

  3. Ismételje meg ezt a folyamatot a képernyő másik két szakaszával:

    • Bejelentkezés a Google-lal megmutatja azokat az alkalmazásokat, amelyekben hitelesíteni tudja a Google-t hitelesítő adatoként. Ezek a szolgáltatások csak az Ön nevét, profilfotóját és e-mail címét láthatják. Ezek az alkalmazások nem férhetnek hozzá az Ön fiókjához.
    • Google-alkalmazások megmutatja a Google által készített alkalmazásokat, amelyek hozzáférnek a Google-fiókjához.

Előfordulhat, hogy nem szeretné eltávolítani egyes webhelyek vagy alkalmazások hozzáférését. Például, ha a Gmail szinkronizál egy másik e-mail szolgáltatóval vagy alkalmazással, amelyet beállított és használ, akkor valószínűleg nem akarja megtagadni a másik szolgáltató engedélyét a Gmail eléréséhez. Ha már nem használja az adott e-mail szolgáltatót vagy alkalmazást, akkor távolítsa el a hozzáférést.


Mit lát a Google Apps

Az engedélyezett szolgáltatások oldal harmadik szakasza tartalmaz egy részt a Google alkalmazások számára. Bár ezek mind olyan alkalmazások, amelyekben jelenleg megbíznak, vagy amelyekben egyszerre megbíztak, de ha már nem használja ezeket az alkalmazásokat, akkor távolítsa el a hozzáférést, mivel ezek valószínűleg teljes hozzáféréssel rendelkeznek Google-fiókjához. Például, ha a Google Chrome böngészőt használja, akkor teljes hozzáféréssel rendelkezik az Ön fiókjához. A teljes hozzáférés azt jelenti, hogy az alkalmazás megtekintheti a névjegyek nevét, megtekintheti a privát Gmail-levelezését és elolvashatja a mellékleteket.


Milyen információkat véd a teljes hozzáférés

Azok a webhelyek és alkalmazások, amelyek teljes hozzáférést kaptak az Ön Google-fiókjához, nem törölhetik fiókját, nem változtathatják meg a jelszavukat, és a Google Pay használatával pénzt nem kérhetnek, nem küldhetnek vagy fogadhatnak.

Keresse meg és távolítsa el a Gmail-küldötteket

Előfordulhat, hogy korábban engedélyt adott valakire, például a vállalkozás adminisztrációs asszisztensére, hogy kezelje a Gmail-fiókját, amely lehetővé tette számára az Ön nevében történő e-mailek olvasását, küldését és törlését. Ez a személy széles, de korlátozott hozzáférést élvez a fiókjához. A személy nem változtathatja meg a Gmail jelszavát, és nem vehet részt csevegésben. Ha az elmúlt években számos asszisztensen esett át, derítse ki, hogy mely emberek férnek hozzá még az Ön Gmail-fiókjához.

Kapcsolódás a Fiókok és importálás lapján keresse fel a webhelyet a Gmail Beállítások menüjében vagy egy hivatkozás segítségével:

Parancsikon a Gmail-fiókok és a Beállítások importálása képernyőre

Tekintse át a Adjon hozzáférést a fiókjához szakasz. A hozzáférés visszavonásához válasszon ki egy nevet, majd kattintson a gombra töröl.


Legutóbbi tevékenység a fiókjában

Megtudhatja, mely szolgáltatások vagy alkalmazások jutottak legutóbb a Gmail-fiókjához:

  1. A Gmail postafiókjában kattintson a gombra Részletek a képernyő jobb alsó sarkában.

  2. Tekintse át az adatokat a felugró ablakban.

  3. Nézd meg a Dátum / Idő oszlopban láthatja a legfrissebb kapcsolatokat.

  4. Nézd meg a Hozzáférés típusa oszlopot és kattintson Mutasd a részleteket bármely bejegyzés alatt olyan információkat láthat, amelyek tartalmaznak egy mutatót arról, hogy melyik alkalmazás vagy szolgáltatás volt.

  5. A kibontott elemnézetben kattintson a gombra A fiókhozzáférés kezelése visszatérni az engedélyezett alkalmazások listájához, ahonnan szükség esetén visszavonhatja az alkalmazás engedélyeit.