Hogyan mondhatjuk el, ha valaki elolvassa az Ön szöveges üzenetét

Küldött szöveges üzenetet, és kíváncsi volt, látta-e vagy nem olvasta-e a címzett? Néha nehéz megmondani, hogy valaki foglalt-e, kísérteties vagy nem látta az üzenetét. Így megtudhatja, hogy valaki olvassa-e a szövegét Android és iOS okostelefonokon, vagy a Messenger és a WhatsApp azonnali üzenetküldő alkalmazásokban.

Ez az információ az Android Messages, az iOS üzenetek alkalmazás, valamint a WhatsApp és a Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazásokat tartalmazza.


Olvassa el a nyugtákat az iPhone-on

IPhone-on az olvasási bizonylatok az egyetlen módja annak megállapítására, hogy valaki olvasott-e egy szöveget, amelyet az iOS alapértelmezett sms alkalmazásából, az Üzenetekből küldött. Ha Ön és címzettje egyaránt használja az Apple iMessage szolgáltatást és aktiválja az olvasási nyugtákat, akkor látni fogja a szót Olvas a címzettnek küldött utolsó üzenet alatt, az üzenet elolvasásának idejével együtt.

Ha nem akarja, hogy az emberek tudják, hogy elolvasta az üzeneteiket, kapcsolja ki az olvasási nyugtákat.

A következőképpen engedélyezheti vagy letilthatja az olvasási nyugtákat az iOS Messages alkalmazásban:

Az olvasott nyugták csak akkor működnek, ha Ön és a címzett is engedélyezi az iMessage alkalmazást az Üzenetek beállításaiból. Az olvasási nyugták nem működnek, ha SMS-üzeneteket használ, vagy ha a címzett nem iOS-eszközt használ.

  1. Nyisd ki beállítások.

  2. Érintse Üzenetek (a zöld ikon, benne fehér szövegbuborék).

  3. Bekapcsol Olvasási nyugták küldése.

  4. Mások értesítést kapnak, amikor elolvassa az üzeneteiket. Ha a címzett engedélyezte az olvasási nyugtákat is, akkor látni fogja Olvas az üzenet alatt, az elolvasás idejével együtt.


Olvassa el a nyugtákat az Android okostelefonokon

Hasonló a helyzet az androidos telefonokon is. Az Android Messages alkalmazás támogatja az olvasási nyugtákat, de a szolgáltatónak is támogatnia kell ezt a funkciót. A címzettnek aktiválnia kell az olvasási nyugtákat, hogy lássa, olvassa-e az üzenetét.

A következőképpen kapcsolhatja be az olvasási nyugtákat androidos telefonokon:

Az alábbi útmutatásokat alkalmazni kell, függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android telefonját: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb. Az Android verziójától függően azonban lehetnek kisebb eltérések.

  1. Nyissa meg a szöveges üzenetküldő alkalmazásban beállítások. Ha nem látja beállítások, koppintson a képernyő tetején található három függőleges pontra vagy vonalra. 

  2. Ugrás Csevegési funkciókSzöveges üzenetekvagy beszélgetések. Ha ez a lehetőség nincs az első megjelenő oldalon, érintse meg a elemet További beállítások.

  3. Kapcsolja be (vagy kapcsolja ki) a Olvassa be a bevételeket, Olvasási nyugták küldésevagy Kérjen nyugtát kapcsolók, a telefontól és a tennivalótól függően.

  4. Bekapcsol Szállítási bizonylatok hogy megtudja, a szöveges üzenetet kézbesítették-e a címzettnek. (Ez az opció nem árulja el, hogy az üzenetet elolvasták-e.) Újabb telefonokon nyissa meg az Üzenetek alkalmazást, és lépjen a címre beállítások > Részletes > SMS kézbesítési jelentések letöltése.


WhatsApp Olvassa el a nyugtákat

A WhatsApp beépített olvasási nyugtákat használ az üzenetek melletti pipák formájában. Egy szürke pipa azt jelenti, hogy az üzenetet elküldték, két szürke pipa azt jelentette, hogy az üzenetet kézbesítették, és két kék pipa azt jelentette, hogy az üzenetet elolvasták.

Ha nem szeretné, hogy a küldők tudják, hogy elolvasta-e az üzeneteiket, a következőképpen tilthatja le az olvasási nyugtákat a WhatsApp alkalmazásban:

A WhatsAppban az olvasási nyugták kétirányúak. Ha letiltja az olvasási nyugtákat, hogy megakadályozza, hogy mások tudják, hogy elolvasta az üzeneteiket, akkor nem fogja tudni, mikor olvassák el az önét.

  1. Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és koppintson a ikonra beállítások (fogaskerék ikon) a jobb alsó sarokban.

  2. Érintse Fiók.

  3. Érintse Adatvédelem.

  4. Kapcsolja ki a Olvassa be a bevételeket kapcsoló, hogy megakadályozza, hogy a másik ember megtudja, mikor olvasott üzenetet.

  5. közel beállítások. Az olvasási nyugták le vannak tiltva, és a két kék pipa nem jelenik meg az Ön által küldött vagy olvasott üzenetekben.

    Nem kapcsolhatja ki a WhatsApp csoportos üzeneteiben szereplő olvasási nyugtákat.

WhatsApp üzenet részletei

Ha konkrét információkat keres az elküldött WhatsApp üzenetekről, az alábbiakban olvashatja el az üzenet részleteit.

  1. Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és koppintson egy csevegésre.

  2. Húzza balra az üzenetet az üzenet megnyitásához Üzenet információ képernyőn.

    Alternatív megoldásként érintse meg és tartsa lenyomva az üzenetet, majd válassza a lehetőséget Info.

  3. Ha az olvasási nyugták nincsenek letiltva, akkor látni fogja az üzenet pontos kézbesítési és olvasási idejét.


Messenger olvasási indikátorok

A Messenger nem rendelkezik olvasási nyugtákkal. Ehelyett olyan ikonokat jelenít meg, amelyek felfedik, hogy mikor küld üzenetet, mikor küldte el, mikor kézbesítette és mikor olvasta el.

Amikor üzenetét küldi, röviden kék kört lát. Amikor elküldi, egy kék kört lát egy pipával. A kézbesítéskor kitöltött kék kör jelenik meg. Végül, ha elolvassa, az üzenet alatt megjelenik a címzett profilképének egy kis változata.

Ha el akarja olvasni a Messenger üzenetet anélkül, hogy tudná a feladóval, hogy elolvasta, olvassa el az értesítési képernyőn az üzenet megnyitása helyett.