SMS biztonsági mentések: Hogyan menthetünk szöveges üzeneteket

Ha gyakran használ SMS szöveges üzenetküldést, akkor tudnia kell, hogyan mentse el a szöveges üzeneteket a telefonjára, hogy később könnyebben letölthesse azokat. Érdemes biztonsági másolatot készíteni a szöveges üzenetekről egy nagyobb frissítés előtt. Számos módja van SMS-mentésnek a telefon típusától függően, legyen szó Android-eszközről vagy iPhone-ról.

A cikk utasításai iOS és Android okostelefonokra vonatkoznak.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről az Android rendszeren

Van egy egyszerű módja a szöveges üzenetek biztonsági mentésére androidos telefonján az SMS Backup & Restore nevű ingyenes mobilalkalmazás használatával. Az alábbi lépésekkel üzeneteket menthet magára az eszközre, számítógépére, e-mailjére vagy online tárolási szolgáltatására:

  1. Töltse le az SMS biztonsági mentést és visszaállítást a Google Play Áruházból, és indítsa el az alkalmazást.

    Az alkalmazás használatához Android 4.0.3 vagy újabb verzióval kell rendelkeznie.

  2. A főmenüben érintse meg a elemet Biztonsági mentés beállítása kezdeni.

  3. Mozgassa az Üzenetek és Telefonhívások melletti csúszkákat Be helyzetbe, hogy biztonsági másolatot készítsen róluk.

  4. Érintse Speciális beállítások a biztonsági mentés testreszabásához. Csak a kiválasztott beszélgetéseket válassza, és jelezze, hogy hangulatjeleket vagy MMS-üzeneteket, például fotókat és videókat tartalmaz-e. Ha elkészült, válassza a lehetőséget Következő.

  5. Válassza ki, hová szeretné menteni a biztonsági másolatot (Google Drive, Dropbox vagy OneDrive), majd érintse meg a elemet konfigurálása az opciót választotta.

  6. választ Belépek hogy csatlakoztassa telefonját online fiókjához. Válassza ki, hogy mennyi ideig tárolja az üzeneteket a konfigurációs képernyőn. Ha egynél több szolgáltatásra vagy helyre készít biztonsági másolatot, ismételje meg ezt a lépést az egyes lehetőségeknél. Koppintson a Megtakarítás.

  7. Válassza ki a mentések ütemezésének gyakoriságát, majd válassza a lehetőséget Biztonsági mentés most.

    Arra is lehetőség van, hogy SMS-mentéseket tároljon SD-kártyára, vagy új vagy meglévő SMS-biztonsági másolatokat helyezzen át közvetlenül egy másik Android-telefonra a Wi-Fi Direct funkció használatával.

Az SMS biztonsági mentés és visszaállítás nem az egyetlen lehetőség. Vannak más népszerű alkalmazások, amelyekkel biztonsági másolatot készíthet a szöveges üzenetekről, beleértve a FonePaw Android Data Recovery programot, MobiKin Doctor for Android, és Dr. Fone for Android.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről iPhone-on

Az iPhone-felhasználók hozzáférnek az iCloudhoz, amelyet a szöveges üzenetek és a telefon egyéb adatainak biztonsági mentésére használhat. Így engedélyezheti a szöveges üzenetek biztonsági mentését az iCloudban:

  1. Ugrás beállítások az iPhone-on.

  2. Érintse meg a nyíl a neved mellett.

  3. Érintse iCloud.

  4. Bekapcsol Üzenetek csúsztatva a Be / zöld helyzetbe.

Végeztél. Most az SMS-üzenetek biztonsági mentése megkezdődik az iCloudon.

Amikor az iCloud használatával töröl egy üzenetet egy eszközről, az iCloud Üzenetek alkalmazásával eltávolítja az azonos Apple ID azonosítóval rendelkező bármely más eszközről.


Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről az iTunes alkalmazásra

Az Apple eltávolította az iTunes alkalmazást a macOS Catalina (10.15) verziójában, de ha az operációs rendszert egy korábbi verzióval továbbra is futtatja az iTunes programot, biztonsági másolatot készíthet az iPhone SMS-üzeneteiről a Mac számítógépére az iTunes segítségével:

  1. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez a telefonhoz kapott kábellel. Az iTunes-nak automatikusan meg kell nyitnia a Mac gépén. Ha nem, nyissa meg kézzel.

  2. Oldja fel iPhone-ját, amikor arra kéri.

  3. Látnia kell az iPhone Összegzés képernyőt. Ha az iTunes megnyílik az iTunes Store képernyőn, keresse meg a apró iPhone ikonra közvetlenül a Lejátszás gomb alatt és jobb oldalán. Válassza ki az iPhone Összegzés képernyő megnyitásához.

  4. Ha korábban engedélyezte az automatikus biztonsági mentést, az iPhone automatikusan megkezdi a szinkronizálást a számítógéppel vagy az iCloud-szal az iTunes segítségével, az iPhone Összegzés képernyő Biztonsági mentések szakaszában kiválasztott opciótól függően.

    Ha nem engedélyezte az automatikus biztonsági mentést az iTunes alkalmazásban, és be szeretné kapcsolni, válassza a lehetőséget iCloud or Ez a számítógép alatt Automatikus mentés a Biztonsági mentések szakaszban. Ezután jelölje be a jelölőnégyzetet Automatikusan szinkronizálódik, ha ez az iPhone csatlakozik a Opciók szakasz az Összegzés képernyőn.

  5. választ Biztonsági mentés most ha az iTunes nincs konfigurálva, hogy automatikusan biztonsági másolatot készítsen, amikor az iPhone csatlakozik. Az iTunes teljesen biztonsági másolatot készít a telefonon lévő adatokról, beleértve a szöveges üzeneteket is. Ez a folyamat néhány percet vesz igénybe.

    Ön is megy filé > Eszközök > Back Up egyszeri kézi biztonsági mentés kezdeményezéséhez.

Az iTunes biztonsági mentési módja megfelelő, ha teljes biztonsági másolatot szeretne készíteni a telefon adatairól, beleértve a szöveges üzeneteket is. Az egyetlen hátrány, hogy nem teszi lehetővé, hogy egyes elemeket válasszon és válasszon vissza az iPhone készülékére.


Szöveges üzenetek biztonsági mentése iOS-en egy harmadik féltől származó alkalmazás használatával

Ha jobban szeretné ellenőrizni a szöveges üzenetek biztonsági mentésének módját, mint ami az iCloud vagy az iTunes segítségével lehetséges, próbáljon ki egy harmadik féltől származó alkalmazást. Néhány olyan harmadik féltől származó alkalmazás, amely pozitív visszajelzéseket kap a szöveges üzenetek biztonsági mentéséhez, a PhoneRescue, a Dr. Fone és az Enigma Recovery. Az árak változnak, ezért érdemes vásárolni. Így készíthet biztonsági másolatot a szöveges üzenetekről Dr. Fone használatával:

  1. Töltse le a Dr. Fone for iPhone alkalmazást, és telepítse a számítógépre (Windows és Mac verziók egyaránt elérhetők).

  2. Nyissa meg a Dr. Fone alkalmazást a számítógépén, és válassza ki a lehetőséget Meggyógyul panel a megnyíló képernyő bal szélén.

    Ha iPhone készüléke még nincs csatlakoztatva a számítógépéhez, a rendszer kéri, hogy csatlakoztassa USB-kábellel. Lehet, hogy fel kell oldania.

  3. A bal oldali panelen választhat Visszaszerezni az iOS eszközről, Helyreállítás az iTunes biztonsági mentési fájljábólvagy Helyreállítás az iCloud biztonsági mentési fájlból. A telefonján tárolt üzenetek biztonsági mentéséhez válassza a lehetőséget Visszaszerezni az iOS eszközről.

  4. Ügyeljen arra, hogy a doboz legyen mellette Adatok törlése az eszközről be van jelölve az ablak tetején, majd törölje a jelölést a mellette lévő négyzetből Meglévő adatok az eszközön az alján.

  5. A felső részben továbbra is számos lehetőség áll rendelkezésre a törölt adatok helyreállítására az eszközről. A törölt szöveges üzenetek helyreállításához ellenőrizze, hogy a négyzet be van-e jelölve Üzenetek és mellékletek be van jelölve. Jelölje be vagy törölje a jelet a többi négyzetből, attól függően, hogy vissza szeretné-e állítani az ilyen típusú adatokat is.

  6. választ Lapolvasás indítása az ablak jobb alsó sarkában. Végül egy új ablak jelenik meg, amelyen a törölt szöveges üzenetek láthatók, amint beérkeznek. Dr. Fone néhány percig folytathatja az üzenetek helyreállítását ezután; az alkalmazás egy időzítőt jelenít meg az ablak jobb felső sarkában.

  7. Amikor Dr. Fone elkészült, válassza ki a helyreállítani kívánt szöveges üzeneteket, majd válassza a lehetőséget Exportálás Mac-be (vagy hasonló értesítést a Windows számítógépéhez) a képernyő jobb alsó sarkában.

Most már folytathatja a Dr. Fone használatát, miután felfedezte, hogy képes volt-e letölteni a szöveges üzeneteit. Az egyéves licenc 69.95 dollárba kerül, míg egy életre szóló licenc 79.95 dollárba kerül. 7 napos pénz-visszafizetési garancia áll rendelkezésre.