Hogyan lehet visszaállítani a törölt fájlokat a Lomtárból

Nagyon fontos oka van annak, hogy a Microsoft ezt az eszközt Lomtárnak, nem pedig Aprítónak nevezte - mindaddig, amíg még nem ürítette ki, a fájlok könnyű visszaállítása a Lomtárból a Windows rendszerben.

Mindannyian véletlenül töröltük a fájlokat, vagy egyszerűen meggondoltuk magunkat egy adott fájl vagy mappa szükségességével kapcsolatban, ezért ne legyen túl kemény magának, ha most utólag találgatja az utolsó törlési műveletet.

Ezeknek a lépéseknek minden olyan Windows operációs rendszerre vonatkozniuk kell, amely használja a Lomtárat, beleértve a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista, a Windows XP és így tovább.


Hogyan lehet visszaállítani a törölt fájlokat a Lomtárból

0: 52

A szükséges idő: A törölt fájlok visszaállításának csak néhány percet kell igénybe vennie, de ez leginkább attól függ, hogy milyen gyorsan találja meg a visszaállítani kívánt fájlokat, valamint azok nagysága.

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket a Lomtárból származó törölt fájlok visszaállításához az eredeti helyükre a számítógépen:

  1. Nyissa meg a Lomtárat, duplán vagy duplán koppintva az ikonra az Asztalon.

    Nem találja? Segítségért lásd az oldal alján található utasításokat.

  2. Keresse meg, majd válassza ki a visszaállítandó fájlokat és / vagy mappákat.

    Több fájl vagy mappa kiválasztásához tartsa lenyomva a gombot Ctrl gombot, miközben kiválasztja. Az elemtartomány kiválasztásához használja a műszak.

    A Lomtár nem jeleníti meg a törölt mappákban található fájlokat. Ne feledje ezt, ha nem talál olyan fájlt, amelyet tudott törölni - lehet, hogy egy mappában van, amelyet Ön töröl. A mappa helyreállítása természetesen visszaállítja az összes benne lévő fájlt. Ha meg szeretné tudni, hogy mely fájlok vannak egy törölt mappában, mielőtt visszaállítaná, olvassa el az alábbi parancssori lépéseket.

    Nincs egy Windows által biztosított módszer a Lomtár ürítésével törölt fájlok visszaállítására. Ha valóban törölt egy fájlt a Windows rendszerben, akkor egy fájl-helyreállító program segíthet a visszavonásban. Lásd: Hogyan lehet helyreállítani a törölt fájlokat, egy kezdő-befejező oktatóanyag a probléma kezeléséről.

  3. Jegyezze fel a helyreállítandó fájlok eredeti helyét, hogy tudja, hova kerülnek.

    Ezt a helyet csak akkor látja, ha a Lomtárat a "részletek" nézetben tekinti meg (ezt a nézetet a Nézet menüből kapcsolhatja).

  4. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva a kijelölést, majd válassza a lehetőséget Visszaad.

    A kijelölés visszaállításának másik módja, ha kihúzza a Lomtár ablakból és egy kiválasztott mappába. Ez kényszeríti a fájlt helyreállításra, bárhol is választja.

    Ha a Visszaállítás opciót használja (és nem húzza ki őket), akkor az összes fájl a saját megfelelő helyre kerül. Más szavakkal, az összes fájlt egyszerre visszaállíthatja, de ez nem azt jelenti, hogy ugyanabba a mappába kerülnek, hacsak természetesen nem ugyanabból a mappából törölték őket.

  5. Várjon, amíg a Lomtár helyreállítja a törölt fájlokat.

    Az ehhez szükséges idő leginkább attól függ, hogy hány fájlt állít vissza, és hogy mekkora méretűek együtt, de a számítógép sebessége itt is szerepet játszik.

  6. Ellenőrizze, hogy a visszaállított fájlok és mappák azokon a helyeken találhatók-e, amelyet a 3. lépésben mutattak meg, vagy hogy ott vannak-e, bárhová húzta őket a 4. lépésben.

  7. Most már kiléphet a Lomtárból, ha befejezte a visszaállítást.


Egy adott fájl visszaállítása egy törölt mappából

A legtöbb ember valószínűleg remekül állítja vissza a mappát anélkül, hogy tudná, mely fájlok vannak benne, de ha kíváncsi arra, hogy mit akarsz visszaállítani, vagy csak egy vagy két fájlt akarsz visszaállítani a törölt mappából, akkor ezt megteheted parancssorral.

  1. Nyissa meg a Parancssor parancsot. Ennek egyik gyors módja a Futtatás párbeszédpanel elindítása a WIN + R majd lépjen be cmd.

  2. Írja be a következőt, és nyomja meg a gombot belép:

    A gépelési terület bal oldalán lévő szövegnek most C: > feliratot kell tartalmaznia.

  3. Írja be a következő karakterláncot, majd nyomja meg a gombot belép:

    Ha hibát kap, próbálkozzon egy másik paranccsal, például:

    or

    Sajnos a pontos parancs a Windows különböző verzióiban eltér.

  4. Írja be a következőt, majd a következőt belép:

    Az összes törölt fájl a Parancssor ablakban található. Ha vannak mappák a Lomtárban, azok a fájlok (és az eredeti fájlnevek) is megjelennek.

  5. Keresse meg a mappa nevét.

    A Parancssorban a mappa neve nem ugyanaz, mint amit a Lomtárban mutat. A mappák rendelkeznek "a mappanév bal oldalán található.

    A megfelelő mappa megkereséséhez görgesse végig a Parancssorot, amíg meg nem jelenik a fájlok listája, amelyről azt gyanítja, hogy a visszaállítandó mappában található. A mappa nevét a szakasz tetején, a "Directory of" sor mellett látja.

  6. típus cd, készítsen egy szóközt, majd nyomja meg a Tab gombot újra és újra a Lomtár összes mappájának áttekintéséhez.

    Itt kell megtalálni azt, amelyik felsorolja az 5. lépésben azonosított könyvtárat. Példánkban (lásd az alábbi képernyőképet) a könyvtár "1002" -re végződik (a legfelső szakasz), így folyamatosan ütni fogjuk Tab amíg meg nem találjuk.

    Itt azt találja, hogy megtalálja azt a mappát, amely tartalmazza a hozzáférni kívánt mappát. Más szavakkal, a törölt mappa, amelyet végül néhány lépés múlva látni fog, valójában egy almappája a Lomtárban, csak nem veszi észre a Lomtár mappában.

  7. nyomja meg belép.

  8. típus cd, készítsen egy szóközt, majd használja a Tab gombot, amíg meg nem találja azt a mappát, amely tartalmazza az azonosítani kívánt törölt fájlokat.

    A példaképen a mappánkat hívjuk meg R0035T3 USD.

  9. nyomja meg belép.

    Most azon a mappán belül van, amely tartalmazza a megtekinteni kívánt törölt fájlokat.

  10. típus dir és nyomja meg az belép.

    Ez feltárja a törölt fájlokat a törölt mappában.

  11. A copy paranccsal másolja ki a törölt fájlt a törölt mappából a kívánt mappába.

    Példánkban ezt írjuk be, mivel azt a BMP fájlt át akarjuk másolni az Asztal mappába:

    copy "Új bitkép kép - Másolás (2) .bmp C: Use

  12. nyomja meg belép.

    A parancs sikeresen befejeződött, ha "<#> fájlokat másol" üzenet jelenik meg.

  13. Ha más fájlokat szeretne visszaállítani ugyanabból a mappából, ismételje meg a 11. és a 12. lépést.


A Lomtár program / ikon megjelenítése vagy "elrejtése"

A Lomtárnak nem kell állandóan a Windows asztalon ülnie. Bár minden bizonnyal az operációs rendszer integrált része, ezért nem távolítható el, elrejthető.

Lehet, hogy Ön, vagy esetleg a számítógépgyártója tette ezt az Asztal kissé tisztább megőrzésének módjaként. Teljesen rendben van, hogy nincs útban, de természetesen ez megnehezíti a használatát.

Így láthatja újra a Lomtárat, ha elrejtették:

Ha nem lát ikonokat az asztalon, engedélyeznie kell az összes asztali ikont. Ehhez kattintson jobb gombbal az asztalra, és lépjen a következőre: Megnézem > Asztali ikonok megjelenítése.

A windows 10

Nyissa meg az Asztal ikonbeállításait a következő címen: beállítások > Testreszabás > témák és azután Asztal ikon beállításai (a Kapcsolódó beállítások alatt található). Jelölje be Lomtár majd válassza ki OK.

Keresse meg a Beállításokat a Windows 10 rendszerben a jobb gombbal, vagy koppintson a Start gombra.

A windows 8

Nyissa meg a Vezérlőpultot, és keressen rá az ikonok megjelenítése vagy elrejtése az asztalon. Válassza ki ezt a linket az eredmények közül, és ellenőrizze Lomtár, majd válassza ki OK.

Windows 7 és Vista

Kattintson a jobb gombbal az Asztal bármely pontjára, és válassza a lehetőséget megszemélyesít. Válassza ki a Asztali ikonok módosítása bal oldalon. Jelölje be Lomtár majd válassza ki OK.

windows XP

Nincs beépített képesség a Lomtár elrejtésére Windows XP rendszerben, de a Tweak UI nevű program segítségével lehetséges. Ha Windows XP rendszert használ, de nem látja a Lomtárat, akkor valószínűleg ez az oka annak, hogy ezt a programot elrejtette, amellyel "elrejtheti" azt is.

Ha azt szeretné, hogy a Lomtár ne maradjon az Asztalon, a hozzáférés másik módja a Lomtár keresése a Cortana (Windows 10) vagy a keresősáv segítségével (a Windows legtöbb más verziója), majd a program megnyitása, amikor megjelenik az eredmények listáján.

Indíthatja a Lomtárat végrehajtással is start shell: RecycleBinFolder a Parancssorból, vagy shell: RecycleBinFolder a Futtatás párbeszédpanelen, de ezek a módszerek valószínűleg csak a legritkább esetben hasznosak. A Windows egyes verzióiban desk.cpl, 5 működik is.

Web / Tim Liedtke


Hogyan állíthatjuk meg a Windows fájlok azonnali törlését

Ha azt tapasztalja, hogy a törölt fájlokat a Lomtárból gyakrabban állítja helyre, mint valószínűleg, akkor valószínű, hogy számítógépe be van állítva, hogy ne kérjen megerősítést a fájlok törlésekor.

Például, ha töröl egy fájlt a Windows 10 rendszerből, és az azonnal a Lomtárba kerül, anélkül, hogy megkérdezné, biztosan törölni szeretné-e, akkor érdemes megváltoztatnia ezt úgy, hogy lehetőséget kapjon arra, hogy mondjon Nem, ha véletlenül töröl egy fájlt vagy mappát.

Ehhez kattintson a jobb gombbal vagy tartsa lenyomva a Lomtár ikont, majd válassza a lehetőséget ingatlanok. Ha van ott egy lehetőség, hívják Kijelző törlése megerősítés párbeszédablak, ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a négyzet, hogy megkérdezze, biztosan el akarja-e távolítani a törölt fájlokat és mappákat.

Lehetőség a törlés megerősítése párbeszédpanel megjelenítésére (Windows 10).

Ha a Windows azonnal törli a fájlokat, még akkor is, ha a megerősítő párbeszédpanel engedélyezve van, ellenőrizze a másik beállítást közvetlenül a fölötte. Amikor engedélyezi a Ne helyezzen fájlokat a Lomtárba opció esetén a fájlok teljesen megkerülik a Lomtárat. Ez azt jelenti, hogy soha nem kell ürítenie a lemezterület tisztításához, de azt is, hogy nem lehet visszaállítani valamit a Lomtárból, ha meggondolná magát a megőrzéssel kapcsolatban.

Megjegyezheti a Egyéni méret beállítás, hogy ne legyen túl kicsi. Ha igen, akkor a Windows "véglegesen" törli a fájlokat, ha nincs hely a Lomtárban.