SZN fájl (Mi ez és hogyan nyitható meg)

Az SZN fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy HiCAD 3D CAD fájl. Az SZN fájlokat a HiCAD nevű számítógéppel segített tervező szoftver használja 2D vagy 3D CAD rajzok tárolására.

Az SZN rajzformátumot a HiCAD régebbi verziói használják, míg a szoftver újabb verziói az SZA és az SZX fájlokat használják.


SZN fájl megnyitása

Az SZN fájlok az ISD Group HiCAD programjával nyithatók meg. A program használata nem ingyenes, de van egy demo, amelyet letölthet, amelynek ugyanazt a támogatást kell nyújtania ezekhez a fájlokhoz is.

Az ingyenes HiCAD Viewer, szintén az ISD Group részéről, megnyithatja az SZN fájlokat is, de csak akkor, ha árnyékolt 3D modelleket tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy az SZN formátumban mentett 2D vagy üveg modelleket nem lehet megnyitni a nézővel.

A HiCAD Viewer letöltési oldalán két lehetőség áll rendelkezésre a program minden változatához. Megkaphatja a 32 bites vagy a 64 bites verziót, és választása a számítógép típusától függ. Könnyű kitalálni, hogy melyik verzióra van szükség, ha nem biztos abban, hogy melyik linket választja.

Ha más, a HiCAD-hez használt fájltípusokkal is dolgozik, akkor tudnia kell, hogy ez az ingyenes megjelenítő program 2D ​​rajzfájlokat nyithat meg ZTL formátumban, valamint SZA, SZX és RPA fájlokat, valamint HiCAD alkatrészek és szerelvények fájlokat KRP, KRA és FIG formátumban.

Ha gyanítja, hogy SZN fájljának semmi köze a HiCAD szoftverhez vagy általában a CAD rajzokhoz, próbálja meg megnyitni egy ingyenes szövegszerkesztővel. Ha a fájl tele van csak szöveggel, akkor az SZN fájlja csak egy szöveges fájl, amelyet normálisan használhat bármely szövegszerkesztővel. Ha a szöveg nagy része olvashatatlan, nézze meg, hogy kiválaszthat-e valami azonosítható dolgot a rendetlenségből, ami segíthet a fájlt létrehozó program kutatásában; általában ugyanazt a programot lehet megnyitni.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az SZN fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az SZN fájlokról, olvassa el, hogyan lehet megváltoztatni az Alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a módosítás végrehajtásához a Windows rendszerben.


SZN fájl konvertálása

A fent említett HiCAD Viewer szoftver a nyitott fájlokat más formátumba mentheti. Valószínű, hogy ezzel a programmal átalakíthatja az SZN fájlt más hasonló, CAD-hoz kapcsolódó formátumra.

Ugyanez vonatkozik a teljes HiCAD szoftverre is. Biztos vagyok benne, hogy a filé vagy valamiféle Export menü az SZN fájl konvertálásának lehetősége.

A leggyakoribb fájlformátumok konvertálhatók egy ingyenes fájlkonverter segítségével, de ha ezt a linket követi, akkor azt tapasztalja, hogy az online szolgáltatások vagy átalakító programok egyike sem támogatja ezt az SZN formátumot.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a fent leírtak szerint, jó eséllyel csak rosszul olvassa a fájlkiterjesztést, és összekeveri egy másik fájlt az SZN fájlkiterjesztéssel.

Például az SZN fájlkiterjesztés nagyon hasonlít ahhoz az SZ-hez, amelyet a Winamp zenelejátszó szoftver egyéni felületként vagy "bőrként" használ. A két formátumnak semmi köze nincs egymáshoz, annak ellenére, hogy a fájlkiterjesztéseiket könnyű összekeverni.

Ha úgy tűnik, hogy az SZN fájlja nem kapcsolódik a HiCAD-hez, akkor lehet, hogy egy ISZ (Zipped ISO Disk Image) fájlt hibázott SZN fájlként. Formátum szempontjából egyáltalán nem állnak kapcsolatban, de első pillantásra hasonlítanak egymásra.

Ha rájön, hogy nincs SZN fájlja, keresse meg a valódi fájlkiterjesztést, hogy megnézze, mely programokkal használható a fájl megnyitása vagy konvertálása.