Hogyan rendezhet ábécé sorrendben a Word-ben

A betűk betanításának elsajátítása a Wordben rengeteg időt és erőfeszítést takaríthat meg, amikor táblákba, listákba vagy oszlopokba kívánja rendezni, rendszerezni vagy osztályozni a szöveget. Az Ön által használt módszer a szöveg beállításának módjától, valamint a Word verziójától függ. 

Ezek az utasítások a Word 2019, a Word 2016, a Word 2013, a Word for Microsoft 365, a Word 2016 for Mac és a Word for Microsoft 365 for Mac programokra vonatkoznak. Az utasítások hasonlóak a Word 2010-hez és a 2007-hez, de lényegesen eltérnek a Word 2003-tól és a korábbi verzióktól.


Hogyan lehet betűrendezni egy listát a Word-ben

Rendezzen bármilyen listát ábécé vagy fordított ábécé sorrendben, alig több, mint néhány kattintással.

Válassza ki a lista szövegét. A Kezdőlapon válassza a lehetőséget Fajta a Szöveg rendezése mező megnyitásához.

Válasszon bekezdések a Rendezés szerint mezőbe, és válassza a lehetőséget szöveg a Típus mezőbe. Válassza a lehetőséget Növekvő (A-tól Z-ig) or Csökkenő (Z-től A-ig), Majd válassza ki OK

Ha egy számozott listát betűrendbe állít, akkor a rendezett lista helyesen marad megszámozva.

Ez a folyamat nem rendezi megfelelően a többszintű listát.


Hogyan rendezzünk táblázatot betűrendben

A táblázat betűrend szerinti rendezése folyamata hasonló a lista rendezéséhez.

A Táblázateszközök fül segít a betűrendben a Word-ben.

Tól elrendezés lapon keresse meg a dátum szakaszban, majd válassza a lehetőséget Fajta a Rendezés párbeszédpanel megnyitásához. Ez a párbeszédpanel számos lehetőséget támogat:

  1. választ Fejlécsor alatt A listámnak van a mező alján, ha az asztalnak van fejléc sora. Ez a beállítás megakadályozza, hogy a Word felvegye a fejléceket a rendezési folyamatba. 
  2. Válassza ki annak az oszlopnak a nevét, amely szerint rendezni szeretné a táblázatot Sorrend lista. 
  3. Válassza ki a táblázat rendezésének módját a típus lista. Betűrend szerinti rendezéshez válassza a lehetőséget szöveg.
  4. választ Növekvő or Csökkenő a rendezési sorrend kiválasztásához. 

Kattints OK az asztal rendezéséhez. 


Haladó táblázat rendezés

A Word támogatja a többszintű rendezést - hasznos szolgáltatás, ha az elsődleges rendezési oszlop ismétlődő értékeket tartalmaz.

Rendezés több oszlop szerint egy Word táblázatban.

választ Oszlop 1 a Sorrend a Rendezés párbeszédpanel listáját. Válassza a lehetőséget Oszlop 2 a Aztán By lista. Válassza a lehetőséget OK az asztal rendezéséhez.

választ Opciók in a Rendezés párbeszédpanelen további speciális beállítások találhatók. Például rendezze a szöveget ábécé szerint tabulátorok, vesszők vagy más elválasztók segítségével; tegye érzékenyvé a fajta kis- és nagybetűt; válassza ki azt a nyelvet, amelyet használni szeretne a szöveg betűrend szerinti rendezéséhez a Wordben.