Hogyan jelenítsük meg az uralkodót Word-ben

A Word rendelkezik egy vonalzóval, amely lehetővé teszi, hogy ésszerűen pontos elrendezési munkát végezzen közvetlenül a Word dokumentumban. A Microsoft Word vonalzó hasznos önéletrajzok, kísérőlevelek, űrlapok, prospektusok és egyéb dokumentumok létrehozásához, ahol számít, hol és mekkora típusú vagy grafikus elemek vannak.

Ha nem látja a vonalzót, amikor dokumentummal dolgozik, akkor valószínűleg ki van kapcsolva. Így mutathatja meg az uralkodót Word-ben.


Mit tehet a Microsoft Word Vonalzó?

Ha szeretne beállítani egy lapot, vagy meg szeretné tekinteni, hogy mekkora lesz a szövegmező vagy a címsor, amikor kinyomtatja a dokumentumot, akkor a vonalzó segítségével megmérheti, hogy az oldalon hol akarnak esni az elemek, és megnézheti, hogy mekkorák nyomtatott.

Margókat és füleket is elhelyezhet és módosíthat az uralkodóval, egyszerűen húzva őket a vonalzóra.

Hogyan lehet megszerezni a vonalzót Word-ben

  1. Ha vízszintesen és függőlegesen megjelenő vonalzót szeretne, először ellenőrizze, hogy a Nyomtatási elrendezés nézetben dolgozik-e. Nyissa meg a dokumentumot, és válassza a lehetőséget Nyomtatási elrendezés a Megnézem Tab.

  2. Válassza ki a Vonalzó jelölőnégyzetet. A szalagon az oszlop tetején található, amely rácsvonalakat és navigációs fájdalmat is tartalmaz.

  3. A vonalzó megjelenik a dokumentum felett, valamint függőlegesen a nyomtatási elrendezés bal oldalán.

  4. Ha a szabály engedélyezve van, használhat füleket és margók, mérje meg a szövegdobozok méretét és elhelyezését, és még sok mást a Nyomtatási elrendezés nézetben.

  5. A vonalzó kikapcsolásához törölje a jelet Vonalzó jelölőnégyzetet.


Hogyan jelenítsük meg a Microsoft vonalzót a Word vázlat elrendezésében

Ha a Piszkozat elrendezésben szeretne dolgozni, nem pedig a Nyomtatás elrendezésben, akkor a vonalzó hasonlóan működik ebben a nézetben. Bár a vonalzó nem jelenik meg a dokumentum függőleges margója mentén a Piszkozat elrendezésben, a tetején jelenik meg. Nagyjából ugyanúgy működik, mint a Nyomtatás elrendezésben.

  1. Először ellenőrizze, hogy a dokumentuma nyitva van-e, és a Piszkozatban nézi-e view. Ehhez válassza a lehetőséget Vázlat a Megnézem Tab.

  2. Válassza ki a Vonalzó jelölőnégyzet a szalagon. Ugyanabban az oszlopban van a szalagon, mint a Rácsvonalak és a Navigációs panel.


A Microsoft Word Vonalzó használata

Ha a Vonalzó engedélyezve van akár a nyomtatási elrendezésben, akár a vázlat elrendezésben, használhatja a margók és a fülek megváltoztatására, vagy a grafikus vagy típusú elemek méretének és elhelyezésének megtekintésére.

A Vonalzó használata a margók megváltoztatásához

  1. Vigye az egeret a dupla fül fölé a bal margón. Az egér dupla nyílra vált, és a „Bal margó” lebegő szövegként jelenik meg. A dokumentum margón kívül eső része - a bal oldala - szürke árnyalatú.

  2. választ és húzza a bal margó ikonra a bal margó növeléséhez. 

  3. Az uralkodó jobb végén található a jobb margó. Vigye az egeret fölé, amíg az egér kétirányú nyíllá nem változik, és a jobb oldali margó jelenik meg rajta.

  4. Válassza ki és húzza a ikont jobb margó ikont, hogy lássa, hogyan változtatja meg a jobb margót.

Fül létrehozása a vonalzó használatával

  1. Vigye a kurzort arra a sorra, ahová a fület szeretné helyezni.

  2. Válassza ki a vonalzó azon a helyen, ahol a lapot szeretné. Ez létrehoz egy kis sarok alakú ikont, amely a fülét jelöli.

  3. Nyomja meg a Tab gombot a fül elhelyezéséhez a dokumentumban, majd a vonal elhelyezésének módosításához húzza át a vonalzóhoz.