Hogyan távolítsuk el a vízjeleket a Word-ben

A Word szóban lévő vízjelek megjelölik a dokumentum oldalait, védik a tartalmát, és meghatározzák a projekt állapotát vagy biztonsági igényeit. Eltávolítani őket, amikor befejezték céljukat, ugyanolyan egyszerű, mint hozzáadni őket.

Ezek az utasítások a Word 2019, 2016, 2010, 2007, Word for Mac, Word for Microsoft 365 és Word Online szolgáltatásokra vonatkoznak.


Vízjel eltávolítása a Word for Windows vagy a Word Online programból

Alatt Kialakítás lapon válassza ki a lehetőséget vízjel, amely a képernyő jobb szélén található. Válassza a lehetőséget A vízjel eltávolítása.

A Word 2010-ben és a Word 2007-ben a Watermark a Page Layout fülre, és a Oldal háttere csoport.

A Microsoft Word 2016 lehetővé teszi vízjelek hozzáadását vagy eltávolítását a Tervezés fül alatt.A

Ha a vízjel még mindig ott van, lehetséges, hogy a Word rögzíti a vízjelet a fejléc területén, ha egy adott szakaszhoz van kötve. Kattintson duplán a fejléc területére, válassza ki magát a vízjelet, majd nyomja meg az gombot töröl.

Ha a dokumentum olyan szakaszokat tartalmaz, amelyek nincsenek összekapcsolva, ezeket a lépéseket meg kell ismételni a vízjel eltávolításához az egyes független szakaszokból.


Hogyan lehet eltávolítani a vízjelet a Mac for Mac programban

Kattintson az Kialakítás fülre. Az Oldal háttere csoportban kattintson a gombra vízjel a Vízjel beillesztése mező megjelenítéséhez. Válassza a lehetőséget Nincs vízjel.

A Word for Mac 2011 programban kattintson a gombra Page Layout Lapon válassza ki a Oldal háttere csoportot, majd kattintson a gombra vízjel.

A Word for Mac program No Watermark opciója eltávolítja a vízjelet a dokumentumból.A

Ha a vízjel még mindig ott van, akkor egy adott szakasz fejlécéhez lehet rögzítve. A megoldás megegyezik a Word Windows verziójával: Kattintson duplán a fejléc területére annak megnyitásához, kattintson a vízjelre, majd töröl.

Ha a dokumentum több szakaszot és szakaszszakaszt tartalmaz, amelyek nincsenek összekapcsolva, és vízjeleket tartalmaznak, akkor a fenti lépések megismétlésével el kell távolítania a vízjelet minden szakaszból.